Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
hr glas kosten

Het plaatsen van dubbele beglazing in de ramen van uw woning levert een forse energiebesparing op. U verbetert immers de isolatie van je woning. Voor welk soort dubbel glas of hoogrendementsglas u ook kiest, het isoleert altijd beter dan enkel glas. In dit artikel leest u meer informatie over dubbel glas subsidies en premies. Lees ook of er een subsidie dubbel glas 2015 beschikbaar is.

Directe besparing op uw energierekening

De besparing zal u direct terug zien in uw energierekening. Ook wordt het plaatsen van dubbele beglazing gestimuleerd door gemeenten, provincies en de rijksoverheid. Er zijn premies en subsidies om het plaatsen van dubbel glas prijstechnisch ook aantrekkelijker te maken, buiten de forse besparing op uw eigen energierekening om.

Prijzige aangelegenheid

Het plaatsen van dubbel glas is een prijzige aangelegenheid. Toch verdient u deze kosten binnen niet al te lange tijd vanzelf terug op uw energiekosten. Door de tegemoetkomingen worden de kosten gedrukt waardoor het bedrag een stuk later komt te liggen. Op welke subsidies u recht hebt hangt sterk af van de regio waar u woont.

Sommige gemeenten en provincies hebben een subsidieregeling waarvan u gebruik kunt maken. Hoe de subsidie aan te vragen is, is afhankelijk van de gemeente waarin u woont. Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Vaak is het zo dat de glaszetter de subsidie bij de gemeente voor u aanvraagt na het plaatsen van het dubbel glas. U krijgt zelf dus een factuur waar de tegemoetkoming van uw gemeente al af gehaald is.
  2. Bij sommige gemeenten krijgt u een factuur van de glaszetter en moet u zelf de subsidie bij de gemeente nog terug vragen. Dit terug vragen moet vaak binnen een bepaalde termijn na het plaatsen van de dubbele beglazing. Ook deze termijn is afhankelijk van de gemeente.

Voorwaarden

subsidie dubbel glasDe voorwaarden die gelden om in aanmerking te komen voor de subsidie verschillen sterk per gemeente. Vaak wordt wel verplicht gesteld dat het isolatieglas gezet moet zijn door een erkend glaszetter. Ook wordt er vaak gevraagd om een bewijs dat het huis met deze verandering inderdaad een betere isolatie bezit. De hoogte van de subsidie is eveneens afhankelijk van de desbetreffende gemeente. Houd wel rekening met het feit dat deze gemeentelijke subsidies altijd tijdelijk van aard zijn. Vaak wordt de subsidie stop gezet op het moment dat er geen budget meer is. Verstandig is dus om u goed te laten informeren op het moment dat u het dubbel glas wilt laten plaatsen. Natuurlijk is de glaszetter ook op de hoogte van de recente gemeentelijke glassubsidies.

Om in aanmerking te kopen voor glassubsidie wordt in sommige gevallen geen genoegen genomen met het plaatsen van gewoon dubbel glas. Dit bestaat uit twee glasplaten met droge lucht daartussen. Vaak wordt verplicht gesteld om gebruik te maken van minimaal HR glas (hoogrendementsglas). Dit bestaat uit twee of drie glasplaten maar daar tussen een edelgas. Dit isoleert nog beter en levert dus nog meer besparing op. Deze voorwaarde verschilt ook per gemeente of provincie, dus verdiep u in de voorwaarden die voor uw gemeente gelden.

Subsidie op landelijk niveau

Op landelijk niveau is er in het verleden ook subsidie mogelijk geweest voor het plaatsen van dubbel glas. Op dit moment is het budget voor deze subsidie er niet meer en dit is dus gestopt. Wel is er in maart 2013, voor in ieder geval een jaar, een nieuwe regeling ingevoerd. Het btw-tarief voor de arbeidskosten van energiebesparende maatregelen is tijdens deze periode verlaagd naar 6% (zie ook: verlaagd btw tarief dubbel glas). Ook zijn er mogelijkheden om tegen een gunstigere rente geld te lenen om energiebesparende zaken te laten uitvoeren.

 

 


Laatste nieuws

Driedubbelglas: uitleg en prijs

Vroeger werden er in huizen alleen maar enkel glas gebruikt. Pas na

Is het plaatsen van dubbel glas in 2021 de moeite waard?

De meeste moderne en nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van dubbel glas. Hierdoor

Welk soort dubbel glas is het goedkoopst?

De Nederlandse overheid heeft vanaf 2020 aangegeven dat elke woning in Nederland