Kosten dubbel glas geluidwerend

Kosten dubbel glas geluidwerendWe leven in een hectische wereld. Overal om je heen wordt geluid geproduceerd. Door de toename van straatgeluid en omgevingsgeluid kan het zijn dat je in je eigen woning overprikkeld raakt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor dubbel glas wat geluidwerend bewerkt is. Wanneer jij je bestaande beglazing wil laten vervangen is het de moeite waard om voor geluidwerend glas te kiezen. We keken voor jou naar de kosten van dubbel geluidwerend glas.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Wat maakt glas geluidwerend

Dubbel glas heeft van zichzelf al een zekere geluidwerende functie. Door de gas-laag die tussen twee glasplaten in zit wordt niet alleen de warmte van binnenuit binnen gehouden; ook de kou en het geluid van buitenaf worden weggehouden. Voor veel woningbezitters is dit echter niet genoeg comfort. Om die mensen tegemoet te komen is er speciaal geluidwerend glas op de markt gebracht. Dit is glas wat is voor zien van een akoestische en thermische isolatie. Deze isolatie zit aan de binnenkant van de sponning verwerkt. Trillingen van buitenaf die door zouden resoneren naar binnen toe worden op die manier buiten gehouden.

Hoeveel kost geluidwerend dubbel glas

We keken naar de prijs van geluidwerend dubbel glas. Daarbij letten we speciaal op HR++ isolatieglas. De reden hiervan is dat dit glas de bouwnorm anno nu is. Het is een glassoort waarbij in de spouw van het dubbel glas een gas-laag zit. Tevens kan er een onzichtbare folie-laag op het glas zitten.

Welk dubbel glas wil je kopen Waar is de prijs op gebaseerd Wat is de prijs
Geluidwerend dubbel glas, exclusief kozijnen en exclusief plaatsingskosten maar inclusief BTW Per vierkante meter, spouw 6 mm Tussen 40 en 45 euro
Extra geluidwerend dubbel glas, exclusief kozijnen en exclusief plaatsingskosten maar inclusief BTW Per vierkante meter, spouw 24 mm Tussen 100 en 125 euro
Kosten glaszetter Per uur Tussen 40 en 60 euro
  • Als je handig bent. In principe is glas zetten een klus die je het beste aan de glaszetter kan overlaten. Dit komt door het feit dat glas nogal breekbaar is en je doorgaans met meerdere personen moet werken in een op elkaar ingewerkt team. Je zou wel als handige klusser zelf het oude glas kunnen verwijderen uit je huis en kunnen afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Als je niet zo handig bent. Ben je geen handig aangelegd persoon of besteed je dit soort werkzaamheden gewoon liever uit, dan huur je een glaszetter of een klussenbedrijf in voor het plaatsen van geluidwerend glas. Je kan de hele klus, van het verwijderen van je oude glas tot het plaatsen van je nieuwe glas en het afvoeren van je oude glas aan de glaszetter of het klussenbedrijf overlaten.
  • Als je een beetje handig bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je kunnen overwegen om het oude glas wat door de glaszetter of het klussenbedrijf uit je kozijn is gehaald af te voeren naar de gemeentewerf. Met een aanhanger is dit vrij eenvoudig te doen. Je spaart daarmee minimaal een uur werk.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor geluidswerend glas bepaal je zelf door keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk type geluidswerend glas kies je. We gingen uit van HR++ glas met een geluidswerende laag aan de binnenkant. Je zou echter ook kunnen kiezen voor de nog zwaardere variant glas; type HR+++. Dit glas is per vierkante meter al 10 kilogram zwaarder. Het is echter ook een glassoort die een betere isolerende werking heeft. Je betaalt aanmerkelijk meer voor glas van dit type.
  • Keuze 2: Kies je voor UV werend folie. Je kan ook kiezen om het glas te laten voorzien van UV werend folie. Dit folie bestaat uit een voor het oog onzichtbare laag metaal wat aan de binnenkant van het glas wordt aangebracht. Hierdoor komen UV stralen jouw woning niet meer binnen. Ook zal je huis minder broeierig worden.
  • Keuze 3: Laat je het glas zetten of ga je het glas zetten. Glas zetten kan je het beste laten doen door een erkende glaszetter. Je weet dan zeker dat al het werk naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd. Bovendien weet je dan zeker dat je een garantie op de uitgevoerde werkzaamheden hebt. Glas wat te strak in een kozijn is gezet kan gaan barsten wanneer het kozijn gaat werken. Houten kozijnen willen nogal eens wat krimpen onder weersinvloeden.

Ideale bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wil jij geluidswerend glas aanschaffen, dan wil je in alle rust je keuze kunnen maken voor een leverancier. Dit doe je door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande knop vraag jij  offertes op. Dat kost een moment van je tijd en het bespaart je tot  wel 30 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.