Kosten HR glas op maat

Kosten HR glas op maatVraag een willekeurige woningeigenaar wat echt een hoge kostenpost is voor het huishouden. Het antwoord zal bij nagenoeg iedereen hetzelfde zijn. De energierekening rijst de pan uit bij veel huishoudens. De oorzaak van dit ongemak is het gasverbruik. Je verstookt teveel gas in een woning die voor 1980 is opgeleverd. Dat komt doordat er vaak nog enkel glas in de ramen zit. HR glas is in dat geval een oplossing. Wanneer jouw woning ramen heeft die niet standaard zijn qua vorm en afmeting van de ramen moet je kijken naar HR glas op maat. We keken voor je naar de prijzen die hiervoor worden berekend.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Welke soorten HR glas zijn er

HR glas is een andere benaming voor dubbel glas. Je hoeft dan niet meer te denken aan het eerste dubbel glas wat sinds 1980 werd geplaatst. HR glas is een vorm van dubbel glas die voorzien is van een gaslaag en eventueel een coating. We hebben de soorten voor je opgezocht.

 • HR glas. De eerste vorm van HR glas heeft gewoon lucht tussen de ramen in zitten. Deze vorm wordt alleen nog op bestelling geplaatst. Het rendement van deze glassoort is niet echt aantrekkelijk te noemen.
 • HR + glas. Deze vorm van glas heeft gas tussen de ramen in zitten. Dit gas zorgt ervoor dat de warmte van binnenuit goed wordt geïsoleerd en daarnaast wordt de kou van buitenaf geweerd. Het rendement is al wat aantrekkelijker dan van HR glas. Ook deze vorm van glas wordt alleen op bestelling geleverd.
 • HR++ glas. Dit is het glas wat aan de bouwnorm anno nu voldoet. Het glas heeft gas tussen de ramen zitten en daarnaast zit er een desgewenst coating op de ramen. Deze ramen worden standaard geleverd en hebben een mooi hoog rendement. Je verdient het met een jaar of 7 weer terug.
 • HR+++ glas. Dit is de verbeterde glasvorm van HR++ glas. Het glas is gelaagd en bestaat uit 3 met elkaar verlijmde lagen. Tussen de glaslagen in zit een coating. Dit is een glassoort die je speciaal moet bestellen. Hij heeft een extra hoog rendement. Door de hogere kosten van het glas verdien je deze soort in ongeveer 9 jaar terug.

Hoeveel kost HR glas op maat

We hebben voor je gekeken op welke prijs je moet rekenen voor HR glas op maat. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk product neem je af Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
HR glas op maat Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 45 euro
HR+ glas op maat Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 50 euro
HR++ glas op maat Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 55 euro
HR +++ glas op maat Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 75 euro

 

Praktijkvoorbeelden

 • Raam van 1,50 bij 1,75 meter voorzien van nieuw glas, type HR++. Inclusief het plaatsen en afvoeren van de oude ruit. Kosten tussen 270 en 285 euro.
 • Vervangen van HR glas in een raam van 1,50 bij 1,75 in verband met een lek. . Terugplaatsen origineel HR glas. Je voert de klus zelf uit. Kosten tussen 117 en 125 euro.
 • Vervangen van HR glas door HR++ glas in een raam van 1,50 bij 1,75. Je plaatst het raam zelf en voert de oude ruit zelf af. Kosten tussen 140 en 165 euro.

Hoe is het prijskaartje van HR glas op maat samengesteld

Hoeveel je betaalt voor HR glas op maat bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • Keuze 1: Welk soort glas kies je. Er zijn meerdere soorten HR glas op maat die je kan kiezen. Welke soort je kiest bepaal je zelf. Standaard wordt – wanneer je geen keuze aangeeft – HR++ glas geleverd aangezien dit de bouwnorm is. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld HR+++ glas, dan kan je dit apart aangeven.
 • Keuze 2: Welk rendement wil je. Je kan kiezen uit HR glassoorten met verschillende rendementen. HR glas op maat heeft een redelijk laag rendement vergeleken met HR+++ glas. Het zal wat langer duren voor je ‘uit de kosten’ bent maar het verschil op je energierekening is daarna wel aanzienlijk.
 • Keuze 3: Kies je HR glas op maat met kozijnen. HR glas op maat is altijd goedkoper wanneer je het koopt in combinatie met nieuwe kozijnen. Denk eraan wanneer je HR+++ glas koopt dat dit 10 kilo per vierkante meter zwaarder is. Niet elk kozijn is daarop berekend. Eigenlijk moet HR+++ glas in combinatie met aluminium of stalen kozijnen worden gekocht.

Praktische bespaartips

 • Werk samen met je buren. Door samen met je buren HR glas op maat te bestellen hoeft de leverancier maar één keer te rijden om het glas te bezorgen. Ook hoeft apparatuur voor het plaatsen van het glas slechts één keer te worden aangevoerd. Het prijsverschil vind je terug op de factuur.
 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op HR glas op maat door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvende offertes op die je kan vergelijken. Dit kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.