Kosten montage deuren en puien HR glas

Kosten montage deurenAls jij in een huis woont wat voor 1980 is opgeleverd is de kans groot dat je maandelijks teveel aardgas verstookt en daardoor een te hoog voorschot aan je energieleverancier betaalt. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen besluiten om deuren en puien met HR glas te kopen. Een deur en pui met HR glas is namelijk iets wat in meer opzichten meerwaarde toevoegt aan je huis. We keken voor jou naar de kosten van de montage van deuren en puien met HR glas.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Waarom jij deuren en puien met HR glas zou kopen

Een deur en pui met HR glas is iets wat steeds vaker wordt ingebouwd bij woningen. Dat komt doordat het jou als woningbezitter nogal wat voordelen biedt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Een glazen pui en deur met HR glas geeft een groter huis. Een woning die voor 1980 is doorgaans redelijk donker qua bouwstijl. Met een glazen pui en deur met HR glas wordt de woonkamer gelijk een heel stuk groter en lichter tegelijk. Je kamer lijkt groter, al is dit uiteraard maar optisch bedrog.
  • Een glazen pui en deur met HR glas zorgt ervoor dat je tuin groter lijkt. Een tuin bij je huis – ook al is deze niet groot – lijkt gelijk een stuk ruimer met een soort open achterwand in je huis. Niet alleen je huis maar ook je tuin krijgt dus meerwaarde.
  • Een glazen pui en deur met HR glas geeft een isolerend effect aan je huis. Een achterwand van glas heeft een isolerende werking. Dat komt door het gaslaagje wat tussen de twee glasplaten van HR glas in zit verwerkt. Met een stenen muur bereik je maar zelden dit isolerende effect. De isolatiewaarde van je huis neemt dus toe.

Wat zijn de kosten van de montage

Wanneer jij een glazen pui en deur met HR glas gaat aanschaffen kom je voor een flink kostenplaatje te staan. Het materiaal op zich is al behoorlijk kostbaar, maar dan komt de vraag of je het zelf wil gaan installeren. Dit is absoluut niet aan te raden. Een glazen pui en deur met HR glas is behoorlijk zwaar en enorm breekbaar. Wanneer je te weinig kluservaring hebt zou je zomaar kunnen eindigen met een glasbak in je achtertuin, iets wat je absoluut niet wil. We keken dan ook voor jou naar de kosten van de montage van een glazen pui en deur met HR glas en naar een paar aandachtspunten.

Wat wil je precies kopen Waarop is de prijs gebaseerd Wat is de prijs
Montage van een glazen pui en deur met HR glas, inclusief BTW, uitgevoerd door de leverancier Per uur Tussen 50 en 75 euro
glazen pui en deur met HR glas, inclusief BTW, uitgevoerd door de glaszetter Per uur Tussen 40 en 60 euro
Kosten aannemer voor verwijderen oude stenen gevel en plaatsen steunbalk voor de muur Per uur Tussen 50 en 75 euro
  •  Wanneer je al een schuifpui had. Had je in jouw woning al een schuifpui zitten maar kies je nu voor een complete glazen pui en deur met HR glas, dan heb je waarschijnlijk al een steunbalk boven je schuifpui zitten voor de stevigheid. Deze hoeft dan niet meer te worden geplaatst door een aannemer. De glaszetter of leverancier kan direct aan de slag gaan.
  • Wanneer je nog een stenen gevel had. Had je in jouw woning een stenen gevel zitten een laat je die verwijderen om een glazen pui en deur met HR glas te laten plaatsen; in dat geval zal je niet alleen een glaszetter nodig hebben om de pui en deur te komen installeren. Je zal ook een aannemer moeten inhuren om de oude gevel te verwijderen en een steunbalk te komen plaatsen. Hier komen extra kosten bij kijken die je niet uit moet vlakken in het geheel.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor het monteren van een glazen pui en deur met HR glas hangt af van een aantal keuzes die jij maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is de glazen pui en deur met HR glas. Heb je een grote woning die je in zijn geheel laat voorzien van een glazen pui en deur, dan zal je meer kwijt zijn dan wanneer je een kleine woning hebt. Er gaat simpelweg meer werk in zitten.
  • Keuze 2: Welk hang en sluitwerk komt er op de glazen pui en deur met HR glas te zitten. Een dergelijke achterwand is een soort open invitatie naar inbrekers. Het is dan ook goed om door de monteur gelijk extra hang- en sluitwerk te laten installeren met het politie keurmerk.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een glazen deur en pui zijn prachtig om aan te schaffen. Jij wil echter niet de hoofdprijs betalen. Het is dan ook verstandig om offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met een klik op de onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in je mailbox van lokale leveranciers. Het vergelijken kan jou een interessant voordeel opleveren.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.