Kosten roeden glas

Je eigen huis is een prachtig bezit. Het geeft jou als woningbezitter de gelegenheid om jouw huis aan te passen naar jouw smaak. Wanneer je een huis hebt wat voor 1980 is voorzien van beglazing is het nu waarschijnlijk toe aan nieuw glas. Dat is geweldig nieuws, want inmiddels is er enorm veel meer mogelijk met ramen dan 37 jaar geleden. Een techniek die al van oudsher wordt gebruikt is roeden die in of op het glas worden verwerkt om een vakverdeling te geven aan je ramen. Wanneer jij interesse hebt in nieuw glas, met roeden, hebben wij voor jou het antwoord op de vraag hoeveel dat moet kosten.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost roeden in glas

Een nieuw raam met roeden wordt doorgaans uitgevoerd met HR++ glas. De roeden zelf zitten in of op het glas verwerkt. We keken voor jou naar de prijs van roeden in glas en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor roeden wil je aanschaffen   Hoe kwam de prijst tot stand   Prijs per roede
Roeden geplaatst tussen het glas, meerprijs op de glasprijs per vierkante meter Per lat Vanaf 12,50 euro
Roeden geplaatst in en op het glas, meerprijs op de glasprijs per vierkante meter Per lat Vanaf 25 euro
Kosten HR++ glas, zonder roeden. Per vierkante meter Tussen 50 en 75 euro
Kosten glaszetter Per uur Tussen 40 en 60 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Wil je helemaal nieuw glas laten plaatsen ter vervanging van je oude ramen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om bepaalde werkzaamheden zelf te doen. Helemaal zelf het glas plaatsen is geen aanrader, mede vanwege de complexiteit van ramen met roeden, maar de oude ramen verwijderen en afvoeren naar de gemeentewerf is een optie. Je bespaart hiermee toch al snel anderhalf tot twee keer een uurloon van de glaszetter.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben je een klein beetje handig aangelegd, dan zou je zelf het oude glas kunnen afvoeren naar de gemeentewerf toe met behulp van een aanhanger. Je zou ook zelf een looppad kunnen creëren naar je ramen toe waardoor de glaszetter sneller aan het werk kan. Door de omgeving van je ramen leeg te ruimen en vensterbanken leeg te halen bespaar je toch een haf uur tot een uur arbeidsloon.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd of laat je alle werkzaamheden gewoon graag aan de glaszetter over, dan laat je de volledige klus door de glaszetter uitvoeren. Je bent in dat geval een aantal uren kwijt aan uurloon van de glaszetter, maar je hebt wel de garantie dat jij geen omkijken hebt naar de werkzaamheden.

Waar is de prijs op gebaseerd

Hoeveel jij betaalt voor het aanbrengen van roeden in je ramen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk glas gebruik je. We gingen in het prijsvoorbeeld uit van de aanschaf van HR++ glas waar roeden in, op, of in en op worden geplaatst. HR++ glas is de bouwnorm en daarom het meest verkochte standaard glas. Je kan echter ook kiezen voor HR+ glas om roeden in te laten verwerken. Je bent dan minder kwijt maar de isolatiewaarde van je ramen is hierdoor ook minder hoog.
  • Keuze 2: Waar komen de roeden te zitten. Je zag het al aan het prijsvoorbeeld. De plek waar de roeden komen te zitten bepaalt voor een groot deel de prijs van roeden op je ramen. Roeden die in je ramen moeten worden gebouwd zijn duurder omdat de klus bewerkelijker is. Het effect is echter wel een stuk mooier.
  • Keuze 3: Hoe groot zijn je ramen. De grootte van je ramen bepaalt voor een heel belangrijk deel de prijs van roeden in je ramen. Je wil immers wel een mooi effect in je ramen hebben dus bezuinigen op het aantal roeden in je ramen is een slecht idee. Je zal er tenslotte jarenlang mee gaan doen. Bereken goed van tevoren hoeveel roeden je gaat laten plaatsen en kijk misschien eerst met plakband op je ramen welke afmeting en welk aantal roeden het gewenste effect geeft.
  • Keuze 4: Kies je voor nieuwe ramen of komen de roeden over je oude ramen heen. We gingen er de hele tijd van uit dat jij nieuwe ramen gaat bestellen en dat daar de roeden in komen te zitten. Het kan echter ook zo zijn dat je oude ramen nog goed zijn en dat je er roeden aan de buitenkant op laat bevestigen. Dit is een betaalbaardere keuze en een timmerman kan bij wijze van spreken deze roeden ook voor je maken. Het effect zit dan niet door je hele raam heen, maar het is er niet minder mooi om.

Besparen is eenvoudig

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Roedes voor je ramen koop je het liefste tegen een schappelijke prijs. Het is dan ook een goed idee om eerst aanbieders te vergelijken. Door offertes op te vragen betaal jij nooit teveel. Je kan tot wel 40 procent besparen met één klik op onderstaande knop.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.