Wat voor keurmerken zijn er?

kozijnoffertesIndien u op het punt staat om dubbel glas of hoogrendementsglas aan te kopen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Eén van deze factoren is het keurmerk waar gebruik van wordt gemaakt. Veel mensen staan hier onvoldoende bij stil, maar het type keurmerk kan een zeer aanzienlijke invloed hebben op niet alleen de kwaliteit van het glas, maar ook op de garantievoorwaarden waarover u beschikt. Het mag dan ook duidelijk zijn, indien u een investering in isolatieglas of hoogrendementsglas wenst te doen is het steeds de moeite waard om de nodige aandacht aan het keurmerk in kwestie te spenderen.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

KIWA- en KOMO-keurmerk

In het merendeel van de gevallen zal het isolatieglas of hoogrendementsglas van uw keuze voorzien zijn van het KIWA- of KOMO-keurmerk. Dat is een goede zaak, want deze keurmerken garanderen u niet alleen dat het daadwerkelijk om hoogrendementsglas gaat, daarnaast bieden ze u een garantie van tien jaar. Let wel, deze garantie is uiteraard uitsluitend van toepassing op productiefouten. Hoe dan ook, binnen deze periode heeft uw investering zichzelf reeds lange tijd terugbetaald waardoor u steeds kunt rekenen op een zeer interessant financieel voordeel.

Kies voor de zekerheid van een keurmerk

Om te besparen op de aankoopprijs van het dubbel glas kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om hun beglazing ergens goedkoop in het buitenland aan te kopen. Dat is niet aan te raden. In eerste instantie beschikt u namelijk over geen enkele zekerheid met betrekking tot de kwaliteit van het glas. Wie garandeert er u dan ook dat het gaat om echt hoogrendementsglas en niet om een minderwaardig glas? Daarnaast heeft u in deze situatie vaak ook geen recht op enige garantie op productiefouten. Het mag dan ook duidelijk zijn, wilt u echt zeker zijn van een optimale kwaliteit en zekerheid? In dat geval is kiezen voor dubbel glas of hoogrendementsglas met keurmerk beslist een aanrader!

Voor meer informatie: isolatieglaswijzer.nl.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.