Dubbel glas bestellen

hr glas prijzenDe stookkosten die je met je huishouden maakt zijn één van de grootste kostenposten voor wat betreft je huishoudbudget. Wanneer jij woont in een huis wat is opgeleverd voor 1980 weet je één ding heel zeker. Je ramen zijn toe aan vervanging. De ramen die voor 1980 werden geplaatst waren namelijk doorgaans nog standaard voorzien van enkel glas. Dit enkele glas had nagenoeg geen isolatiewaarde. Het is tijd om jouw enkele glas te laten vervangen door dubbel glas.

 

*Tip:→

Wat kost dubbel glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Waar moet je op letten als je dubbel glas bestelt

Ga je dubbel glas bestellen, dan moet je een aantal dingen goed in de gaten houden. We hebben de aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

  • Is jouw huis wel geschikt voor dubbel glas. Dit klinkt wellicht wat vreemd. Je wil toch gewoon ander glas kopen, waarom zou dat niet kunnen? De reden waarom mensen in eerste instantie af zien van de aanschaf van dubbel glas is omdat hun huis er niet op berekend zijn. De kozijnen in jouw huis moeten genoeg breedte hebben om het dubbele glas aan te kunnen. Dubbel glas is namelijk twee keer zo dik als gewoon enkel glas. Daarnaast heeft het een spouw waar gas in zit wat een isolerende waarde heeft. HR++ glas kan daardoor zomaar te dik zijn om in jouw kozijnen te passen. Is dit het geval, dan kan je kiezen voor extra dun isolatieglas. Houd er dan wel rekening mee dat dit glas een flink stuk duurder is dan normaal HR++ glas terwijl de isolatiewaarde van HR++ glas niet wordt gehaald.
  • Zijn je kozijnen ook aan vervanging toe. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat jouw kozijnen ook aan vervanging toe zijn. Houten kozijnen gaan namelijk na een jaar of 45 tot 50 rotten waardoor het raam niet meer stevig te bevestigen is. Je kan in dat geval het beste éénmalig wat meer uitgeven en samen met je kozijnen gelijk nieuw dubbel HR++ glas kopen.
  • Laat je dubbel glas inmeten. Wanneer je dubbel glas gaan kopen moet het heel nauwkeurig worden ingemeten. Zeker bij houten kozijnen is het zo dat het materiaal door de jaren heen is gaan werken. De maten van het hout zullen in dat geval zomaar afwijken van de maten van het glas wat erin zit. Jij wil straks ramen hebben die mooi in je kozijnen passen, dus professioneel inmeten is een must. Bovendien kan de buitendienst medewerker van de glasleverancier jou voorzien van goed advies bij de aanschaf van je HR++ glas. Hij kan bijvoorbeeld meedenken over de dikte van het glas en eventuele opties.
  • Heb je speciaal glas in je huis zitten. Sommige woningen hebben speciaal glas in hun ramen zitten. Je mag dan denken aan monumentaal glas wat een ander kleurverloop heeft, of aan glas in lood wat op bepaalde plekken in je ramen zit verwerkt. Het is heel zonde om glas in lood te vervangen door gewoon HR++ glas. Bovendien mag je monumentaal glas niet zonder slag of stoot vervangen door normaal HR++ glas. Je zou in die gevallen kunnen overwegen om ramen met monumentaal glas of glas in lood te laten voorzien door een voorzetraam. Dit raam zorgt ervoor dat je toch meer isolatie in je huis hebt terwijl de mooie speciale ramen in je huis behouden blijven.
  • Is jouw huis beschermd aangezicht. Sommige huizen zijn benoemd tot beschermd aangezicht oftewel tot monumentale panden. Dit zijn panden die je niet zomaar van uiterlijk mag veranderen omdat dit het straatbeeld te veel zou veranderen. Wanneer je deze huizen wil gaan voorzien van dubbel glas moet je een vergunning vragen bij de gemeente. Daarnaast moet je het glas wat al in je huis zit vervangen door HR++ glas met dezelfde uiterlijke kenmerken. Ook hier kan je wellicht beter kiezen voor voorzetramen om een isolerend effect te behouden.
  • Welke soort isolatieglas kies je. Ben jij vrij om te kiezen voor een soort isolatieglas, dan krijg je waarschijnlijk standaard het advies om HR++ glas te bestellen. Dit is glas volgens de bouwnorm. Jij kan echter ook kiezen voor een iets minder dure glassoort; HR+ glas. Dit glas is minder isolerend maar het mag absoluut nog worden verkocht. Het is ongeveer 10 euro per vierkante meter goedkoper. Je zou ook kunnen kiezen voor HR+++ glas. Dit is gelaagd glas wat verlijmd zit met folie ertussen. Deze glassoort is wel duurder, maar op den duur behaal je er ook meer rendement mee.

Hoeveel kost dubbel glas?

We vertellen u ongetwijfeld niets nieuws wanneer we u zeggen dat er vandaag de dag verschillende soorten dubbel glas op de markt terug te vinden zijn. De kostprijs van het dubbel glas in kwestie is sterk afhankelijk van de zogenaamde U-waarde. We zetten de verschillende glassoorten alsook de gemiddelde kostprijs en de U-waarde graag even voor u op een rijtje:

Type glas Gemiddelde kostprijs / m2 U-waarde
Standaard dubbel glas 65 2,7
HR glas 70 1,7 – 2,0
HR+ glas 75 1,3 – 1,6
HR++ glas 80 1,1
HR+++ glas 120 0,5 – 0,9

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk, hoe hoger de U-waarde, des te minder de isolerende factor is van het glas en des te lager uiteraard ook de kostprijs per vierkante meter komt te liggen.

Besparen op dubbel glas

Wanneer u dubbel glas wil bestellen is het mogelijk om op verschillende manieren te besparen. Hoe dan ook wordt het steevast aangeraden om een objectieve vergelijking tussen de verschillende bedrijven die dit type glas kunnen plaatsen uit te voeren. Hoewel de gemiddelde kostprijs per vierkante meter voor dubbel glas min of meer overal even hoog ligt kunnen er uitzonderingen zijn. Dat is nog niet alles, want het aankopen van dubbel glas is één ding, maar het moet uiteraard ook nog geplaatst worden. Ook op dit vlak is het steeds de moeite waard om een goede vergelijking uit te voeren wilt u kunnen rekenen op zo laag mogelijke kosten.

Offertes opvragen

Isoleren levert jou een voordeel op. Het voordeel kan al beginnen met het opvragen van offertes. Op die manier heb jij de eerste korting al in de pocket. Met één klik vraag jij offertes op om te vergelijken. Jouw winst kan oplopen tot 35 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.