Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als u uw huis wilt verduurzamen dan is dubbel glas een ideale oplossing. Er bestaat een duidelijk verschil tussen dubbel glas en hr glas. Daarnaast is er een subsidieregeling beschikbaar voor isolatieglas. Dubbelglasprijzen.net bestaat al sinds 2011 en weet alle ins en outs van hoogrendementsglas. We hebben de belangrijkste informatie hieronder in een handig overzicht voor u uiteengezet. Lees snel verder!

*Tip:

  • Dubbel glas kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale glaszetters.
  • Download gratis de checklist

VVE? Opgelet!

Als VVE’er kunt u een subsidie tot 1 januari 2023 aanvragen. Er gelden echter wel enkele voorwaarden. Voor meer informatie raadpleegt u deze pagina.

→ Direct vrijblijvend offertes ontvangen + de subsidie-aanvraag uitbesteden? Vul dan dit formulier in.

Welke subsidie mogelijkheden zijn er voor dubbel glas?

Als u dubbel glas wilt kopen dan wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn. De overheid wilt graag dat woningeigenaren in Nederland hun huis verduurzamen. Maar waar kon u zoal van profiteren?:

  • Er was extra subsidie beschikbaar voor huizen met een verbeterd energielabel (de zogeheten ‘labelsprong’).
  • Sinds 2013 is er al een verlaagd btw-tarief gaande (21% naar 9%). Het verlaagde btw tarief geldt alleen voor arbeidswerkzaamheden van renovatie en verbouwingen in en rond het huis. Twee voorwaarden zijn: 1) uw huis moet ouder dan 2 jaar zijn. 2) Daarnaast moet de verduurzaming voldoen aan de RC waarden aan de eisen van het bouwbesluit.
  • Er zijn momenteel alleen subsidies beschikbaar in de ISDE voor het aanschaffen van HR++ glas en triple glas. Dubbel glas valt hier dus niet onder.
  • Lokale subsidies. Vraag altijd bij uw gemeente na of er een subsidie beschikbaar is. U kunt bijvoorbeeld in Amersfoort naar de website van de gemeente gaan om een subsidie-overzicht in pdf of excel formaat te downloaden.

Hoeveel gaat een verlaagd btw-tarief mij opleveren?

Het klinkt aardig, maar wat zal zo’n subsidie maatregel nou opleveren? Dubbelglasprijzen.net heeft voor u een berekening gemaakt. Gemiddeld kunt u met het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten zo’n 5 tot 8% besparen op de totale kosten van dubbel glas. Een rekenvoorbeeld: normaal gesproken zal het plaatsen van dubbel glas u zo’n 140,- euro per vierkante meter kosten. Met de btw verlaging zal dit echter zo’n 130,- euro per vierkante meter kosten. Dit zal u honderden euro’s schelen, uitgaande van het feit dat u meerdere glazen zult vervangen.

Tip: Lokale subsidie aanwezig?

Check altijd of er ook een lokale subsidie beschikbaar is bij uw gemeente. In het verleden heeft de overheid wel een grote subsidiepot beschikbaar gesteld, maar deze pot raakte snel leeg. Iedereen wil natuurlijk goedkoper uit zijn en wilt gebruik maken van een eventuele subsidie. Het beste wat u kunt doen is even op de website van uw gemeente nakijken of er een subsidie beschikbaar is voor uw gemeente. Wij raden u dit zeker aan om te doen omdat lokale subsidie tot wel 750,- euro kunnen oplopen! Bekijk op de website www.energiesubsidiewijzer.nl of er een lokale subsidie aanwezig is.

Geld besparen door verduurzaming

Als u nog meer voordeel wilt behalen van eventuele subsidies dan kunt u ook denken aan het energie-neutraal maken van uw huis. Door uw huis te verduurzamen kunt u jaarlijks grof geld besparen op uw energierekening. Zie ook: isolatie subsidies en zonnepanelen subsidies. Ook voor asbest verwijderen zijn er subsidies beschikbaar. Zonnepanelen zijn een ‘hot’ item. Benieuwd naar de prijzen? Ga dan naar: zonnepanelen-kosten.nl

kitten hr glas

Snelle terugverdientijd dubbel glas

De technieken zijn verbeterd en ook de prijs van dubbel glas is gedaald. Dit resulteert in een snellere terugverdientijd van dubbelglas. Daarnaast zult u ook nog eens geld gaan besparen op uw energierekening. Gemiddeld zult  u jaarlijks met HR ++ glas zo’n 250,- euro op uw stookkosten gaan besparen. Een investering in dubbel glas is dus zeker de moeite waard om te overwegen.

Geld besparen; offertes te vergelijken

Als laatste hebben we nog een tip voor u om nog meer geld te besparen. Glaszetters hanteren namelijk allemaal hun eigen prijzen. De prijs is niet eenvoudig te bepalen omdat het om maatwerk gaat. Daarom is het verstandig om niet de eerste de beste glaszetter uit uw regio te kiezen. Het beste wat u kunt doen is meerdere prijsopgaven van specialisten uit uw regio vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet teveel zult betalen voor uw dubbel glas/ hoogrendementsglas. Wij bieden u de mogelijkheid om in een keer meerdere glaszetters bij u uit de buurt te vergelijken. Klik op de button hieronder en vul uw gegevens zo goed mogelijk in. U ontvangt dan meerdere prijsopgaven in uw mailbox en begint met vergelijken. Door te vergelijken kunt u tot wel 30% op de totale kosten besparen!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Heeft u nog enkel glas in uw huis? Dan is het verstandig

Is het plaatsen van dubbel glas in 2021 de moeite waard?

De meeste moderne en nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van dubbel glas. Hierdoor

Wat is HR glas?

Het uiterlijk van HR glas (hoogrendementsglas) is niks meer of minder dan normaal