Kosten glazen luifels

Kosten glazen luifelsOns klimaat wordt steeds wat grilliger. In de zomer merk je het al; regenbuien en warm weer wisselen elkaar in een razend tempo af. Daarnaast komen die harde regenbuien het hele jaar door voor. Het is dan ook de grote ergernis van veel mensen; voordat ze een huis binnen kunnen zijn ze kletsnat geregend doordat ze voor de deur onbeschut stonden te wachten. Jij kan hier wat aan doen als woningbezitter met een glazen luifel. We keken voor jou naar een aantal glazen luifels. Ook keken we naar de kosten daarvan. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost een glazen luifel

Wanneer je een glazen luifel gaat aanschaffen kom je voor een paar keuzes te staan. Zo kom je er onder andere achter dat er meerdere uitvoeringen zijn. We hebben de diverse uitvoeringen voor je opgezocht en kwamen tot de volgende prijzen.

 

Welke luifel of welke dienst koop je Hoe is de prijs berekend Hoeveel kost het
Glazen luifel budget uitvoering Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 175 en 250 euro
Glazen luifel standaard uitvoering Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 250 en 350 euro
Glazen luifel luxe uitvoering met opties Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 450 en 600 euro
Glazen overkapping deur Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 1800 en 1900 euro
Klussenbedrijf om luifel of overkapping op te hangen Uurloon Tussen 40 en 60 euro

 

  • Als je handig bent aangelegd. Ben jij handig aangelegd, dan zou je een glazen luifel prima zelf kunnen installeren. Je moet er wel rekening mee houden dat een glazen luifel weer en wind moet doorstaan. Een chemische verankering is dan ook in de meeste gevallen een vereiste. Hier moet je wel de vaardigheid voor hebben.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd of geef je het werk gewoon liever uit handen, dan laat je het uitvoeren van deze klus over aan een professional. Je betaalt in dat geval niet alleen voor het luifel of voor de overkapping, maar ook voor het klussenbedrijf wat het geheel ophangt.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd; dan zou je een aantal voorbereidende werkzaamheden zelf kunnen doen voor het klussenbedrijf. Je kan ervoor zorgen dat de plek waar gewerkt moet worden vrij is gemaakt van obstakels. Ook kan je alvast een werkladder klaarzetten zodat het klussenbedrijf snel aan de slag kan. Je bespaart hiermee een deel van het uurloon.

Hoe is de te betalen prijs samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een glazen luifel bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Koop je een budget deurluifel. Ga je een glazen luifel aanschaffen, dan kom je er al snel achter dat er allerlei verschillende uitvoeringen voor beschikbaar zijn. Je kan kiezen voor een budget uitvoering. Deze heeft weinig franje en extra’s. Het is een functionele deurluifel met een standaard bevestiging.
  • Keuze 2: Koop je een standaard deurluifel. Een standaard deurluifel is doorgaans wat fraaier en duurzamer uitgevoerd dan een budget deurluifel. De steunbalken zien er fraaier uit en ook het glas is wat mooier afgewerkt. Vaak is het glas ook wat steviger. Een standaard deurluifel is ook wat zwaarder qua uitvoering.
  • Keuze 3: Koop je een luxe deurluifel. Een luxe deurluifel kan je laten uitrusten met extra’s die het gebruiksgemak verhogen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor geïntegreerde verlichting. Wanneer jij nog geen verlichting naast je deur hebt zitten is dit de ideale gelegenheid om deze aan te brengen. Verlichting zorgt voor een veiligere entree van je huis. Wie er voor jouw deur staat weet dat hij gezien wordt. Ongewenst bezoek zal zich veel minder thuis voelen.
  • Keuze 4: Koop je een glazen luifel of een glazen afdak. Je kan uiteraard kiezen om een glazen afdak te plaatsen voor je deur. Dit is wat kostbaarder, maar het heeft een grotere reikwijdte. Je staat dan ook over een behoorlijk oppervlak droog. Een glazen afdak heeft meerdere voordelen dan dat. Een van de grootste voordelen is toch wel dat je voordeur beschermd is tegen weer en wind. Die kunnen veel lastiger bij jouw voordeur komen. Je zal deze daardoor minder vaak hoeven te schilderen en te onderhouden.
  • Keuze 5: Plaats jij de glazen luifel zelf of laat je deze plaatsen. Je kan een glazen luifel zelf plaatsen als je handig bent. Heb jij niet de benodigde expertise, dan laat je het over aan een klussenbedrijf. Deze zal jou – afhankelijk van de hoeveelheid werk die ermee gemoeid gaat – een uurtarief tussen 40 en 60 euro berekenen.

Eenvoudige bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een glazen luifel is mooi en duur. Je wil er dan ook niet teveel voor betalen. Gelukkig kan je heel eenvoudig besparen met offertes. Die vraag je op met één muisklik. Binnen een dag krijg je meerdere offertes in je bus om te vergelijken. Het vergelijken kan jou een voordeel opleveren wat oploopt tot wel 40 procent. De moeite waard dus.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.