Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als jouw woning gebouwd is voor 1980 mag je erop rekenen dat het glas nu zo’n beetje aan vervanging toe is. Dat is goed nieuws. Nieuw glas is namelijk een behoorlijke uitgave, hoewel je in dit geval beter van een investering mag spreken. Het glas in je ramen heeft sinds de afgelopen jaren nogal wat innovatie doorgemaakt. Je hebt enorm veel keuze uit diverse soorten glas. Je zou denken dat je met het normale HR++ glas alles hebt gezien, maar er is nog enorm veel meer mogelijk. Een van de nieuwste soorten glas is Climaplus glas.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Wat is Climaplus glas

Climaplus glas is een soort HR glas waarbij er extra rekening is gehouden met het regelen van het binnenklimaat in je huis. Er zit een extra laag gas tussen je ramen in die ervoor zorgt dat warmte van binnen ook echt binnen blijft, en dat warmte en kou van buiten ook absoluut buiten blijven. Dat wil zetten dat je met Climaplus glas is de winter een heerlijk warm huis houdt terwijl je in de zomer een koel huis tot je beschikking hebt. Dit glas is verkrijgbaar in alle maten die ook voor normaal HR++ glas worden geproduceerd.

Hoeveel kost Climaplus glas

Deze bijzondere glassoort kan je kopen bij een aantal geselecteerde glashandels. We hebben voor jou gekeken naar de prijs van Climaplus glas bij verschillende spouwbreedtes en dikten van het glas. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wel k climaplus glas wil jij kopen Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs per vierkante meter/per uur
Climaplus glas met een spouw van 7 mm Vierkante meter Tussen 120 en 125 euro exclusief BTW
Climaplus glas met een spouw van 12 mm  Vierkante meter Tussen 120 en 125 euro exclusief BTW
Climaplus glas met gelaagd glas met een spouw van 17 mm Vierkante meter Tussen 145 en 148 euro exclusief BTW
Uurloon glaszetter Per uur Tussen 45 en 60 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je een groot deel van het plaatsen van nieuw Climaplus glas zelf kunnen doen. Het zetten van het glas in je kozijnen kunnen we niet aanraden vanwege het gewicht van het glas, maar je zou bijvoorbeeld wel zelf het oude glas kunnen verwijderen en afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je al het werk rondom het plaatsen van nieuw glas over aan de glaszetter. Ook het afvoeren van je oude glas wordt voor je geregeld. Je betaalt dan uiteraard wel uurloon aan de glaszetter.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je bijvoorbeeld zelf het oude glas kunnen afvoeren naar de gemeentewerf en/of je ramen goed toegankelijk maken voor de glaszetter. Dit scheelt toch weer (een deel van) een uurloon.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor Climaplus glas bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel ramen in je huis wil je van dit glas laten voorzien. Je kan er natuurlijk voor kiezen om alle ramen in je huis van deze glassoort te laten voorzien. Dit zal echter niet altijd nodig zijn aangezien dit vooral glas is wat je op de zuidzijde van je huis laat plaatsen. Ook kies je hier ramen voor uit waar de wind altijd vol op staat door het jaar heen. Dit zijn de plekken waar je het meeste profijt hebt van een goed binnenklimaat.
  • Keuze 2: Welke dikte wil je in je ramen hebben. De dikte van je ramen heeft in zeker mate invloed op de isolerende waarde van je ramen. Dikkere ramen brengen echter ook een hoger kostenplaatje met zich mee. Je verdient deze investering wel weer terug. Ga ervan uit dat je een investering in Climaplus glas in ongeveer 7,5 jaar tot 9,5 jaar hebt terugverdiend
  • Keuze 3: Kies je gelijk voor nieuwe kozijnen. Nieuw glas wil nogal eens zeggen dat het ook gelijk een stuk zwaarder is per vierkante meter. Voor Climaplus glas gaat dit ook op. Kijk daarom goed of je oude kozijnen nog wel zo geschikt zijn voor nieuw glas. Is dit niet het geval, dan kan je kiezen voor dunnere glasplaten of voor nieuwe kozijnen. Kies in dat geval voor materiaal wat meer gewicht kan dragen zoals aluminium of staal.

Praktische bespaartips

  • Werk samen met je buren. Dit houdt in dat je samen met je buren nieuw HR++ glas met een Climaplus glas optie bestelt. De glaszetter hoeft dan slechts éénmalig voorrijkosten te berekenen en ook het inmeten van je nieuwe glas is veel sneller klaar. Dit voordeel zie je terug op de factuur.
  • Kies een glaszetter uit de buurt. Er werken landelijk heel veel leveranciers samen met Climaplus. Het is het handigste om er één uit je eigen omgeving te selecteren om jouw glas te leveren. Dit scheelt een behoorlijk stuk in de kilometerkosten wanneer het glas moet worden geleverd.
  • Vraag offertes op.

Razendsnel offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van nieuw HR++ glas door het opvragen van offertes. Met één muisklik op deze button zie jij direct zonneklaar hoeveel je kan besparen. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken.  Jouw voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Mag je als huurder dubbelglas eisen van je huurbaas?

Wanneer je van plan bent om een woning te huren, dan weet

Is het plaatsen van dubbelglas nog wel de moeite waard anno 2021?

Het laten plaatsen van dubbelglas is een energiezuinige maatregelen aan je woning.

Moet ik bij dubbel glas ook nieuwe kozijnen laten plaatsen?

Het hele jaar door worden woningbezitters benaderd door bedrijven die nieuwe kozijnen