Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Op het moment dat u in een oudere woning woont bent u waarschijnlijk dief van uw eigen portemonnee. De meeste woningbezitters die in een dergelijke woning wonen hebben namelijk nog nooit overwogen om dubbel glas te laten plaatsen in hun woning. Het zal vaak niet zozeer uit spaarzaamheid zijn dat het enkele glas uit een oudere woning nog niet is vervangen, maar wel uit onwetendheid. De voordelen van dubbel glas zijn namelijk niet zomaar in één zin uit te leggen.
De nadelen van enkel glas zijn dat wel; enkel glas heeft geen isolerende werking, en daarnaast heeft het ook geen steunende werking in uw woning.  De gevel van uw woning wordt, met andere woorden, niet ondersteund wanneer u enkel glas in uw woning heeft.

Dubbel glas als oplossing tegen meerdere problemen
Wonen in een oudere woning is niet alleen sfeervol; het gaat ook samen met een aantal problemen waar de bewoners door de jaren heen mee hebben leren leven. Eén van die problemen is de geluidsoverlast die de bewoners van een ouder huis ervaren. Niet alleen is er sprake van geluidsoverlast vanuit een naastgelegen woning; er is ook sprake van geluidsoverlast veroorzaakt door omgevingsfactoren. Het langsrazende verkeer overdag wanneer u op een wat drukker punt in de stad woont, schreeuwende kinderen op straat of een feestje wat uit de hand loopt in de tuin van uw buren; het zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat u niet rustig woont in uw oudere woning.
Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door het plaatsen van dubbel glas in uw woning. Het dubbele glas zal  niet alleen de warmte binnenhouden en de kou van buitenaf weren, maar er ook voor zorgen dat u geen, of minder last heeft van omgevingsgeluid.

Uw woning extra verstevigd door dubbel glas
Dubbel glas heeft dus een geluidswerende functie, maar wat niet veel woningbezitters weten is dat dubbel glas ook een verstevigende functie heeft. Uw gevel heeft van zichzelf voldoende draagkracht, maar oude kozijnen met enkel glas kunnen ervoor zorgen dat die draagkracht van uw gevel afzwakt door de jaren heen. Het plaatsen van dubbel glas zorg ervoor dat er extra stevige ruiten in uw gevel worden geplaatst. Deze stevigheid beschermt  uw huis tegen meerdere factoren zoals verzakking, maar ook tegen bijvoorbeeld inbraak. U investeert dus met dubbel glas in uw eigen wooncomfort maar ook in uw veiligheid.


Laatste nieuws

Vocht tussen dubbel glas

Als er bij dubbel glas vocht tussen de ruiten zit, dan is

hr glas kosten

Dubbel glas subsidies en premies

Het plaatsen van dubbele beglazing in de ramen van uw woning levert een

Een goede keuze: kozijnen met dubbel glas

Nieuwe kozijnen worden bijna altijd met dubbel glas geleverd. Het vervangen van