Kosten crashglas

Glas is een geweldig product. Daar waar het in het verleden vooral werd gebruikt om in ramen te worden geplaatst heeft het nu veel meer gebruiksmogelijkheden. Een van die gebruiksmogelijkheden is het gebruik in tafelbladen of in een binnendeur. Wat dit betreft zijn er enorm veel extra mogelijkheden gekomen doordat er meerdere technieken beschikbaar zijn om glas te bewerken. Een van die bewerkingstechnieken is crashglas.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Wat is crashglas

Crashglas is een glassoort die verlijmd is. Het is glas wat bestaat uit 3 platen die met elkaar zijn verlijmd. De middelste glasplaat is in kleine stukjes gebroken waardoor een crash effect aan het glas wordt meegegeven. De glasplaat ziet eruit alsof hij kapot is, maar de breuklijnen zitten afgesloten in de middelste glasplaat. Dit zogeheten crashglas wordt vaak gebruikt door mensen die bijvoorbeeld een glazen tafel willen. Ook wordt het gebruikt om een deur mee te voorzien van glas. Je kan er niet doorheen kijken door de breuklijnen maar je hebt wel de transparantie van glas.

Hoeveel kost crashglas

We hebben voor je gekeken naar de prijs van crashglas en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk glas wil je kopen Waar is de prijs op gebaseerd Prijs per vierkante meter / uur
Crashglas, 3 lagen dik verlijmd. Glasplaten van 6 mm dik, middelste plaat als crashglas uitgevoerd Per vierkante meter Tussen 370 en 380 euro
Kosten glaszetter Uurloon Tussen 40 en 60 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd en is het glas eenvoudig te plaatsen, bijvoorbeeld als los blad op een tafel, dan zou je de klus nog zelf kunnen uitvoeren. Je bespaart in dat geval de kosten van de glaszetter. Denk er wel aan dat een plaat crashglas enorm zwaar is. Het zal ongeveer 10 kilo meer wegen per vierkante meter dan normaal dubbel glas. Je moet dus met minimaal twee personen het glas zetten.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd en wordt het crashglas in bijvoorbeeld een deur geplaatst, dan zou je het oude glas kunnen afvoeren naar de gemeentewerf toe waardoor de glasleverancier dit niet meer hoeft te doen. Je bespaart daardoor wat op het uurloon van de glaszetter.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het installeren van crashglas op bijvoorbeeld een tafelblad of in een deur over aan de glaszetter. Je betaalt iets meer, maar je weet wel heel zeker dat je de volledige garantie over het crashglas krijgt.

Wat bepaalt de prijs van crashglas

Hoeveel jij betaalt voor crashglas bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk object wil je laten voorzien van crashglas. Crashglas is een behoorlijk kostbare glassoort. De prijs hangt dan ook voor een heel groot gedeelte af van het object wat jij wil laten voorzien van crashglas. Is het een groot tafelblad van twee vierkante meter, dan ben je al snel 750 euro kwijt voor het tafelblad alleen al. Laat je echte een paar ruitjes in een deur vervangen door ramen van crashglas, dan ben je aanmerkelijk minder kwijt.
  • Keuze 2: Wil je ook nog een kleur in je crashglas verwerkt hebben. Crashglas kan je laten uitvoeren met meerdere dessins. Kies je voor één of meerdere kleuren folie verwerkt in je glas dan krijg je een mozaïek-effect in je crashglas. Je betaalt hier uiteraard wel meer voor. De prijs kan daardoor oplopen met 50 euro per vierkante meter.
  • Keuze 3: Ga je crashglas plaatsen of laat je crashglas plaatsen. Wanneer jij kiest voor crashglas in je huis kan je ervoor kiezen om het zelf te plaatsen. Je bespaart in dat geval behoorlijk op de totale kosten. Het uurloon van een glaszetter bedraagt namelijk tussen de 40 en 60 euro. Je verspilt dan wel een bepaald deel van jouw recht op garantie. Laat je het crashglas plaatsen door een glaszetter of klussenbedrijf, dan betaal je een uurloon van een glaszetter of klussenbedrijf voor deze werkzaamheden. Je krijgt dan de volledige garantie op het glas en weet zeker dat je er geen omkijken naar hebt.

Bespaartips voor jou

  • Laat meerdere klussen tegelijk uitvoeren. Wanneer je een klussenbedrijf inhuurt om crashglas te laten plaatsen is de klusser hier behoorlijk snel mee klaar. Je betaalt echter wel minimaal een uurloon en voorrijkosten. Het is dan ook een verstandig idee om meerdere klussen tegelijk te laten uitvoeren. Heb je nog zaken als een lekkende kraan of een deurklink die moet worden vervangen, dan kan je dit gelijk laten doen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Crashglas is mooi maar ook duur. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt kan je het beste offertes opvragen. Dat doe je met een simpele muisklik. Je ontvangt vrijblijvende offertes om te vergelijken. Jouw voordeel kan hierdoor oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.