Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het hele jaar door worden woningbezitters benaderd door bedrijven die nieuwe kozijnen aanbieden. De tijd dat mensen alleen in de zomermaanden nieuwe kozijnen kochten ligt namelijk al lang achter ons; tegenwoordig kopen particulieren het hele jaar door nieuwe kozijnen voor hun woning. Mensen hebben door dat er aanzienlijk valt te besparen door de aanschaf van nieuwe kozijnen met dubbel glas en willen dan ook niet wachten met de aanschaf hiervan tot de zomerperiode aanbreekt.

Hoe duur wilt u het hebben
Wanneer u nieuwe kozijnen bestelt bij de leverancier krijgt u daar tegenwoordig standaard HR++ glas in geplaatst. Op het moment dat u echter over wil gaan tot de aanschaf van dubbel glas is het niet logisch dat u ook nieuwe kozijnen zult moeten aanschaffen. Leveranciers van kozijnen zullen u graag anders doen geloven, maar dit is enkel met het oog op hun eigen winst. Wanneer u wilt investeren in dubbel glas maar niet met een extreem hoog kostenplaatje wilt komen te zitten zult u dus eerst moeten kijken of uw huidige kozijnen bestand zijn tegen dubbel glas.

Kunnen uw kozijnen dubbel glas aan
Wanneer de kozijnen van uw woning al in verouderde staat zijn, is de kans groot dat de afmeting wel goed is voor dubbel glas, maar dat de stevigheid van uw kozijnen de plaatsing van dubbel glas niet toe zal staan. Een vakkundig onderzoek door een onafhankelijke expert kan in dit geval het antwoord geven. Goed onderhouden houten kozijnen kunnen namelijk prima worden voorzien van een dubbele beglazing, maar houten kozijnen die in mindere staat van onderhoud verkeren zullen het gewicht van dubbel glas niet aankunnen.


Wanneer is de aanschaf van nieuwe kozijnen noodzakelijk
Op het moment dat u gaat kijken voor nieuw dubbel glas en overweegt om nieuwe kozijnen te kopen is het dus goed om te kijken of de aanschaf van nieuwe kozijnen noodzakelijk is. Wanneer de draagkracht en de staat van onderhoud van uw huidige kozijnen onder de maat zijn zult u nieuwe kozijnen moeten aanschaffen. In dat geval zult u er goed aan doen om te kijken bij een handelaar die u nieuwe kozijnen inclusief de ruiten zal verkopen. Een dergelijke aanschaf is nog altijd verstandiger dan op twee aparte adressen uw kozijnen en ruiten aanschaffen. Het bespaart u een inmeetmoment door één van de twee leveranciers. Nog eenvoudiger bespaart u op de aanschaf van nieuwe kozijnen met ruiten door offertes op te vragen bij meerdere leveranciers.


Laatste nieuws

Hoe draagt dubbel glas bij aan een koeler huis in de zomer?

De laatste jaren stijgt de zomertemperatuur in Nederland steeds meer. In 2019

Dubbel glas valt onder verlaagd BTW tarief

Sinds 1 maart 2013 valt het plaatsen van dubbel glas onder het

Wat kost het laten plaatsen van dubbel glas in een dakkapel?

Door het installeren van een dakkapel op je schuine dak creëer je