Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als er bij dubbel glas vocht tussen de ruiten zit, dan is uw ruit jammer genoeg lek. Vocht aan de binnenkant of aan de buitenkant, kan in principe helemaal geen kwaad, want als het aan de buitenzijde zit, is dat gewoon een onschuldig gevolg van de hoge warmte-isolatie, en als het aan de binnenzijde zit, dan kunt u dit heel gemakkelijk oplossen door het huis, of het gebouw beter te ventileren. Pas als het vocht echt tussen de twee glaslagen in zit, dan is uw dubbel glas lek.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoe kan het dat er vocht tussen het dubbel glas komt?

In principe is dubbel glas erg goed geïsoleerd, dus er zou geen vocht tussen moeten kunnen komen. Als dat toch gebeurt, dan is het dubbel glas lek geraakt. Een lek kan ontstaan door achterstallig onderhoud, of door een fabricagefout van de glasfabrikant. Of de ruit kan ook aan het einde van zijn levensduur zijn gekomen. Als er sprake is van achterstallig onderhoud, of van een ruit die op het eind van zijn levensduur is gekomen, kunt u noch aanspraak doen op de fabrikant, noch op uw glasverzekering. Maar als er sprake is van een fabricagefout, dan kunt u altijd contact opnemen met de fabrikant.

Valt dubbel glas nog te repareren als het eenmaal lek is?

Het antwoord is simpelweg: nee. De enige oplossing is het laten plaatsen van een nieuwe ruit, en indien nodig nieuwe kozijnen. Doe dit in elk geval nog voor de winter, want als uw dubbel glas lek is, zullen uw stookkosten zeker flink gaan stijgen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes op via onze website om uw (dubbel) glas te vervangen. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 30% op de totale kosten.

Lees ook: schimmels bestrijden


Laatste nieuws

4x Valkuilen bij aankoop isolatieglas!

Als je oude woning nog oude beglazing heeft dan is de kans

Is het plaatsen van dubbel glas in 2021 de moeite waard?

De meeste moderne en nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van dubbel glas. Hierdoor

Energie besparen met dubbel glas

Natuurlijk bent u op de hoogte van de besparende effecten van dubbel