Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Denk je aan het installeren van nieuwe dubbele of driedubbele beglazing? Wilt je weten hoeveel nieuw glas kost? Heb je ook nieuwe kozijnen nodig? Slecht geïsoleerd glas kan niet alleen minder comfort bieden, maar kan ook een groot verlies aan energie veroorzaken. Met andere woorden, je betaalt een onnodig bedrag om je huis te verwarmen. Naast meer comfort en een lager energieverbruik, maken de nieuwe ramen of kozijnen uw huis ook meer waard.

Verschillende soorten glas

Door het plaatsen van dubbele of driedubbele beglazing ramen in uw huis, stijgt het comfort van het leven aanzienlijk en dalen de stookkosten. Glas is verkrijgbaar in vele uitvoeringen: van standaard tweeglazen ramen tot HR glas. Het grootste verschil tussen de glassoorten is de isolatiewaarde. De isolatiewaarde voor HR++ glas is hoger dan bij “standaard” dubbele beglazing, terwijl het driedubbele glas nog beter geïsoleerd is dan HR++ glas. Hoe meer plussen, hoe hoger ook de isolatiewaarde. Als je de verschillende soorten glas in prijs vergelijkt, is er geen groot verschil. Betaal daarom altijd een fractie meer voor veel meer comfort en isolatiewaarde.

Glasoppervlak 15 m2 25 m2 35 m2
HR++ 2500 3000 5000
HR+++ 3000 3800 6500

Plussen

Vandaag de dag is HR++ glas de nieuwe standaard. De extra kosten voor HR++ – glas in vergelijking met dubbele beglazing zijn zeer beperkt, terwijl de besparing op stookkosten veel hoger zijn. De meerprijs voor HR++ in vergelijking met het oude dubbelglas is ongeveer 10 tot 20 euro per m2. Het is niet zo slecht als het glas isoleert 2-2,5x evenals de oude dubbel glas. De installatie van driedubbele beglazing is veel duurder in vergelijking met HR++ – glas. Dit is vooral te wijten aan het feit dat een kozijn vaak moet worden aangepast vanwege de glasdikte. De extra energiebesparingen voor driedubbele beglazing in vergelijking met HR++ – glas dekt vaak niet de extra uitgaven van een nieuw raamkozijn, dus veel kiezen voor HR++. Driedubbel glas is belangrijk als je de ambitie hebt om de energie in je huis neutraal te maken.

Kosten van isolerend glas

Het schatten van de kosten van het installeren van HR++ of driedubbele beglazing is maatwerk in de meeste gevallen. Als de kozijn sponning al op maat is, hoef je alleen het glas te vervangen. Een andere factor die de prijs kan beïnvloeden is het mogelijke onderhoud of schilderen.

Wat beïnvloed de prijs?

Wanneer je een offerte ontvangt, is het belangrijk om het op verschillende manieren

te controleren. De prijs van nieuw glas kan nogal verschillen.

  • Steigers: Wanneer glas op de bovenste verdiepingen moet worden vervangen, vooral voor hoge gebouwen, zijn steigers soms nodig. Dit kan soms voor aanzienlijke kosten zorgen.
  • Schilderen: Bij het vervangen van het glas in kozijnen van hardhout kan het soms nodig zijn om alles opnieuw te verven.
  • Reparatie van kozijnen: De vernieuwing van door houtrot aangetaste kozijndelen of in geval van breuken is een extra inspanning, die zal worden gefactureerd. De exacte kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk.
  • Afmetingen: De prijs voor de vervanging van 10 m2 glas kan sterk variëren. Twee grote ramen met vijf vierkante meter glas vervangen is veel makkelijker dan tien ramen van een vierkante meter.
  • Ventilatie: Als je ramen gaat vervangen is dit ook een goed moment om na te denken over het plaatsen van extra ventilatie roosters.
  • Dikker glas: Als je een dikker glas in een frame plaatst dan voorheen, moet het kozijn aangepast worden. Dikker glas is een van de belangrijkste onkosten.

Energiebesparing glas

Een gemiddelde familie met dubbele beglazing verliest vijftien tot twintig procent van de warmte via ramen en deuren. In oudere huizen zelfs vijfentwintig tot dertig procent. Hier kan het vervangen van dubbele beglazing door HR++ aanzienlijke energiebesparingen mogelijk maken.

Als je ramen vervangt door HR++ glas of driedubbele beglazing, dan kun je tot 780 m3 gas per jaar besparen. Dit komt overeen met een jaarlijkse besparing van 510 euro op de elektriciteitsrekening.

Economisch verhuurbaar isolerend glas

Wanneer je investeert in het vervangen van glas, doe je dit vooral om het comfort van je huis te verhogen. Maar het is ook nuttig om te weten dat het vervangen van raampartijen ook financieel interessant is. Het financiële resultaat kun je vergelijken met een jaarlijkse rente van 2,5 tot 5,1 procent.

Subsidies en regelingen

Sinds de ondertekening van het klimaatakkoord in Parijs hebben we in Nederland hard moeten werken om onze woningen te verduurzamen. In veel gevallen is dit een kostbare klus die niet iedereen zich kan veroorloven. Nationale, regionale en lokale overheden en andere maatschappelijke organisaties hebben verschillende financiële oplossingen gevormd. Zo is er een laag belastingtarief voor werknemers om uw huis te isoleren. In plaats van eenentwintig procent, betaalt je nu zes procent. Aangezien een factuur voor de helft uit loonkosten bestaat, is dit een enorme bonus. Kijk dus altijd goed naar de mogelijkheden en de bestaande regelingen zodat je altijd maximaal profiteert.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van nieuwe beglazing in jouw woning? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan en laat je informeren!


Laatste nieuws

Energie besparen met dubbel glas

Natuurlijk bent u op de hoogte van de besparende effecten van dubbel

Is het plaatsen van dubbelglas nog wel de moeite waard anno 2021?

Het laten plaatsen van dubbelglas is een energiezuinige maatregelen aan je woning.

Wat kost het laten plaatsen van dubbel glas in een dakkapel?

Door het installeren van een dakkapel op je schuine dak creëer je