Wat kost het laten plaatsen van dubbel glas in een dakkapel?

Door het installeren van een dakkapel op je schuine dak creëer je meer ruimte op je bovenverdieping, doordat de oppervlakte van je loopruimte vergroot wordt en er meer sta ruimte is. Er komt meer natuurlijk licht op je bovenverdieping en je kunt de ruimte ventileren.

Welke soorten dakkapellen heb je?

Er zijn wel meer dan dertig verschillende soorten dakkapellen. Je kunt onderscheid maken in vorm: een plat dak of een puntdak of ronde vormen en alle varianten daar tussenin. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende modellen: een standaard dakkapel, dubbele dakkapel, nokverleggende of nokverhogende dakkapel, een dakkapel met een balkon of met een deur. Je kunt ook nog voor verscheidene materialen kiezen: hout, kunststof, riet, hout en glas.

Waarom zou je kiezen voor een glazen dakkapel?

Een glazen dakkapel zorgt voor een moderne uitstraling, maar is binnen Nederland ook vrij uniek. Een dakkapel van glas heeft een glazen dak, waardoor er nog meer licht naar binnen valt. Ook zijn de zijkanten van de dakkapel van glas, waardoor je ook nog eens een 180 graden uitzicht hebt. ’s Avonds kun je zelfs lekker warm vanaf je bovenverdieping de sterrenhemel bekijken. Het is daarom niet verwonderlijk dat een glazen dakkapel zorgt voor een hogere waarde van je woning.

De verschillende dubbele glassoorten

Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas. Tussen deze glasplaten bevindt zich een ruimte met stilstaande lucht of een ruimte gevuld met isolerend gas. Deze tussenruimte zorgt voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie van je woning. Je hebt inmiddels meerdere soorten dubbel glas: de standaard variant waarbij de tussenruimte gevuld is met lucht en hoogrendementsglas waarbij de ruimte is gevuld met een isolerend gas, zoals Argon. Het hoogrendementsglas is inmiddels uitgebracht in meerdere typen: HR+, HR++ en HR+++ glas. Aan de U-waarde kun je aflezen hoe goed een glas isoleert. In de regel staat hoe lager de waarde hoe beter de glas geïsoleerd is.

De extra coating van hoogrendementsglas

Bij HR glas wordt eveneens een coating toegevoegd aan het glas. Dit is een metaallaag die bescherming geeft. Het voordeel van deze laag is dat het warmte van buiten wel toe laat, maar houdt warmte van binnen tegen door deze je woning in te kaatsen.

Wat is de prijs van dubbel glas?
Hoe lager de isolatiewaarde van het dubbel glas is, des te duurder is de aankoopprijs hiervan. Door de verbeterde isolatie in je woning zie je echter ook je jaarlijkse energiekosten verlaagd worden. Daarom kost triple HR glas meer in aanschafsprijs dan normale dubbel glas, maar je energienota zal lager uitvallen.

Tabel 1. De verschillende soorten dubbel glas en de prijzen per vierkante meter

Dubbel glas Prijs per vierkante meter U-waarde Jaarlijkse energiebesparing per woning met 20 m² aan dubbel glas
Standaard €65 2.7 €140
Hoog rendementsglas €70 1.7 – 2 €180
HR+ €75 1.3 – 1.6 €220
HR++ €80 1.2 €260
HR+++ €120 0.5 – 0.9 €280

Wat bedragen de kosten van een glazen dakkapel?

De laatste jaren hebben er allerlei technologische ontwikkelingen plaatsgevonden, waardoor het productieproces van een glazen dakkapel vereenvoudigd is. Hierdoor zijn de kosten van dit type dakkapel lager geworden, waardoor deze dakkapel toegankelijker is geworden. De grootte van je dakkapel, de soort dubbel glas en de constructie (prefab of maatwerk) bepalen hierbij de kosten voornamelijk. De gemiddelde kosten voor een glazen dakkapel bedragen €2500. Ga je echter voor meer luxe met draaikiepramen, dan betaal je toch al snel €10.000.

De voordelen van een glazen dakkapel op een rijtje

Door de hoge prijs van de montage van een glazen dakkapel zou je er al snel voor kunnen kiezen om toch voor een andere dakkapel te gaan. Hieronder volgen echter nog eens alle voordelen, die de hoge aankoopprijs het meer dan waard maken:

  • Meer daglicht
  • Meer uitzicht
  • Een glazen ruimte oogt groter
  • Grotere meerwaarde voor je woning dan bij andere dakkapellen
  • Meer warmte in winter door zonlicht
  • Je verkoopt je woning sneller door de unieke uitstraling
  • Met HR-glas realiseer je een super isolatie van je bovenverdieping
  • Een lange levensduur van vijftig tot zeventig jaar
  • Het is onderhoudsarm

 

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.