Kosten glazen wand

hr glas prijzenJe eigen woning is een altijd durend klusproject. Voor veel mensen is het een sport om in een huis te gaan wonen waar nogal wat aan kan worden bijgeschaafd voordat het helemaal naar wens is. Eén van de zaken die je kan bijwerken terwijl je erin woont is het materiaal van je wanden. Een woning is doorgaans gebouwd met bakstenen of gipsblok wanden. Dit is praktisch, maar echt heel veel ruimtelijk is het resultaat niet. Dit is de reden waarom steeds meer woningbezitters ervoor kiezen om een wand te laten vervangen door een glazen wand.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Voorbeelden van een glazen wand

Een glazen wand is in heel veel gevallen toepasbaar. We hebben een paar voorbeelden op een rij gezet.

  • Glazen douchewand. Een glazen douchewand zorgt voor een zogeheten inloopdouche. Zelfs met een beperkte ruimte in je badkamer kan je op deze manier een luxe effect creëren. Zo’n glazen douchewand koop je kant en klaar bij de bouwmarkt of speciaalzaak. Je kan er ook wel zelf één laten produceren maar de vraag is in hoeverre dit meerwaarde geeft aan je badkamer.
  • Glazen tussenwand. Een glazen tussenwand kan je bijvoorbeeld gebruiken om een huiskamer met een gang te verbinden. Je overziet vanuit je woonkamer de gang en dat geeft een ruimtelijk effect. Een glazen tussenwand laat je maken van meerdere platen glas in een frame of kozijn.

Waar is een glazen wand van gemaakt

Een glazen wand kan gemaakt zijn van meerdere materialen. De materiaalkeuze is voor het grootste gedeelte afhankelijk van het doel van de wand. Kies je voor een douchewand, dan moet het glas bestand zijn tegen grote hoeveelheden water zonder dat er kalksporen achterblijven. Deze wanden zijn vaak voor-behandeld.  Een glazen wand als tussenwand kan voor een gevaarlijke situatie zorgen als er iemand tegenaan valt of per ongeluk doorheen wil lopen. De wand kan dan breken. In het geval van een tussenwand wordt vaak gebruik gemaakt van veiligheidsglas of gelaagd glas. Dit zal wel breken, maar de scherven zullen aan elkaar blijven zitten waardoor geen gevaarlijke situatie kan ontstaan.

Hoeveel kost een glazen wand

We hebben voor je gekeken naar de prijs van een glazen wand. We keken daarbij enkel naar het glas en nog niet naar de kosten van de bevestigingsmaterialen. We geven een specificatie van het uurloon van een glaszetter want dat ben je bij een tussenwand al snel kwijt.

Wat voor douchewand wil je kopen Wat is de verkoopeenheid Wat is de prijs per verkoopeenheid
Douchewand 200 cm hoog en 90 tot 140 cm breed Per stuk Tussen 350 en 700 euro
Glazen tussenwand 220 cm hoog en 90 cm breed Per stuk Tussen 225 en 500 euro
Uurloon glaszetter voor plaatsen glazen tussenwand Per uur Tussen 40 en 60 euro
Uurloon klussenbedrijf voor plaatsen glazen douchewand Per uur Tussen 45 en 60 euro
  •  Als je handig aangelegd bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je een glazen wand nog zelf kunnen plaatsen. Je zal dan goed moeten kijken naar de uitleg die bij het product wordt geleverd. Denk eraan dat je altijd met twee personen werkt vanwege de veiligheid.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben je niet handig of geef je het werk liever uit handen, dan huur je afhankelijk van het type glaswand wat je wil laten plaatsen een glaszetter of een klussenbedrijf in om deze werkzaamheden voor jou uit te voeren.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een glazen wand bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat voor doel heeft de glazen wand. De prijs van een glazen wand hangt voor een groot gedeelte af van de bestemming van de wand. Een glazen wand die je in een douche gaat bouwen is vaak bewerkt met een kalk-werende laag. Voor deze voorbewerking betaal je uiteraard extra. Het prijsverschil met een normale glazen douchewand kan oplopen tot wel 200 euro.
  • Keuze 2: Waar wordt de glazen wand geplaatst. Komt de glazen wand in een openbare ruimte of in een huis waar ook kinderen wonen; dan zal je voor veiligheidsglas moeten kiezen. Dit glas is doorgaans een slag duurder dan normaal glas.
  • Keuze 3: Schijnt er direct zonlicht op het glas. Wanneer er direct zonlicht op het glas schijnt kan het daar achter behoorlijk broeierig worden. Je kan in dat geval het beste UV werend glas kopen. Dit glas heeft een folie laag in het glas verwerkt zitten. Deze folie is zodanig dun dat je het niet ziet zitten. Ook UV werend glas is uiteraard door de extra bewerking kostbaarder.

De beste bespaartip

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op een glazen wand door offertes op te vragen. Dat gaat heel eenvoudig. Met deze knop vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Je kan op die manier een voordeel tot wel 30 procent realiseren.

 

 

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.