Goedkoop dubbel glas

Goedkoop dubbel glas

Veel mensen willen graag de oude, enkele beglazing in hun huis vervangen door beter isolerend glas. In deze situatie is kiezen voor dubbel glas dan ook de interessantste optie. Goedkoop dubbel glas kan er namelijk nog steeds voor zorgen dat er een mooie besparing wordt gerealiseerd op uw energiefactuur. U dient er wel rekening mee te houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen dubbel glas met een hoge R- en U-waarde en dubbel glas die over een standaard waarde beschikt. De aankoopprijs van het laatste dubbel glas mag dan een stuk beperkter zijn, dit geldt eveneens voor de inperking van het warmteverlies. Met andere woorden, de terugverdientijd tussen goedkoop en standaard dubbel glas zal even lang zijn terwijl u na afloop van de terugverdienperiode met goedkoop dubbel glas slechts over een beperkt rendement zult beschikken.

Dubbel glas of hoogrendementsglas?

Het is belangrijk om op vlak van kosten een onderscheid te maken tussen de prijs voor het dubbel glas zelf en de prijs die dient te worden betaald voor het glas in combinatie met de plaatsing. Het spreekt voor zich dat dubbel glas alleen een stuk voordeliger zal uitvallen. Standaard wordt voor dubbel glas een kostprijs in rekening gebracht van gemiddeld 65 euro per vierkante meter. Om het meteen extra duidelijk te stellen, dit is exclusief de plaatsingskost. Wanneer u het warmteverlies in huis door de beglazing nog meer wenst te beperken kunt u er eveneens voor kiezen om gebruik te maken van hoogrendementsglas. Dit type glas isoleert nog beter, maar het aankopen er van gaat ook gepaard met een hogere kostprijs. Wanneer u op zo voordelig mogelijke wijze de isolatiewaarde van uw huis met dubbel glas wenst te verbeteren is gewone dubbele beglazing de interessantste optie.

Vergelijken is de boodschap

Indien u van plan bent om te investeren in dubbel glas, maar u het kostenplaatje van de investering toch graag zo beperkt mogelijk wenst te houden is het altijd van belang om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Onderling zal het prijskaartje van het dubbel glas zelf misschien niet zoveel verschillen, maar het is wel mogelijk dat de kostprijs die door de glaszetter in rekening wordt gebracht voor de plaatsing aanzienlijke verschillen vertoont. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om een offerte voor dubbel glas aan te vragen bij verschillende bedrijven. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om te achterhalen welke partij u het beste dubbel glas kan leveren tegen de scherpst mogelijke prijs.

Wat kost dubbel- of hr glas?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.