Kosten ruit stuk reparatie

Het zal je gebeuren. Je zit rustig binnen in je huis, de kinderen spelen buiten. Opeens hoor je gerinkel. Geschrokken kijk je wat er aan de hand is. De bal van je kinderen ligt opeens in een kamer, en de ruit is stuk. Het komt eigenlijk altijd ongelegen. We hebben voor jou opgezocht wat de gevolgen zijn van een kapotte ruit en wat de kosten zijn.

 

*Tip 

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Bel de glaszetter, maar wie

Heb je een kapotte ruit, dan wil je die natuurlijk gelijk laten vervangen. Het is dan ook goed om een lijstje achter de hand te hebben waar een glaszetter tussen staat. Heeft jouw opstalverzekering contracten met een glaszetter, dan is het altijd het verstandigste om die te contacteren. Ben jij vrij in je keuze voor een glaszetter, kijk dan altijd welk bedrijf er het dichtste bij jou in de buurt zit. Dit bedrijf zal doorgaans het snelste ter plaatse kunnen zijn om een kapotte ruit te vervangen. Wanneer een bedrijf een 24 uur service heeft heb jij binnen een dag een nieuwe ruit.

Schade buiten kantooruren

Je zal het altijd zien; schade aan een ruit in jouw huis vindt plaats buiten kantooruren. Het is dan ook om die reden dat er een service – binnen – een – uur bestaat. In dat geval komt de glasleverancier met een noodraam wat tijdelijk tegen het kapotte raam wordt aan geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je geen tocht krijgt in je huis en dat er tijdelijk bescherming is. De glaszetter kan dan direct de maten van je raam opnemen en een nieuw raam gaan produceren in de fabriek.

Wie betaalt de rekening

Wie de rekening van een kapot raam betaalt hangt af van de situatie. We hebben een paar situaties voor je op een rijtje gezet.

  • Een kapot raam veroorzaakt door een ander. Heb je een kapot raam veroorzaakt door iemand van buiten jouw gezin, dan kan je de kosten van een nieuw raam verhalen op de WA verzekering van de andere persoon. Een WA verzekering is een verplichte verzekering voor iedere inwoner van ons land. Deze verzekering is er juist voor dit soort situaties.
  • Een kapot raam veroorzaakt door een gezinslid. Is jouw raam beschadigd door een gezinslid, dan zou je de WA verzekering kunnen raadplegen, maar je kan ook kijken of de inboedelverzekering of opstalverzekering schade door eigen schuld vergoedt. Niet iedere verzekeraar biedt deze service maar het zou jou wel de kosten besparen.

Wie schiet eerst de nota voor

De nota van een glaszetter moet doorgaans in eerste instantie direct worden betaald. Jij zal deze moeten voorschieten alvorens deze kan worden vergoed. Schakel je een reparateur in die een contract met jouw verzekeraar heeft, dan kan het zomaar zijn dat jij die rekening helemaal niet ziet omdat deze rekening rechtstreeks wordt doorgestuurd naar de verzekeraar toe.

Hoeveel kost een glas reparatie

We keken voor jou naar de kosten van een glas reparatie en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke service heb je nodig   Welke specificaties Waar is de prijs op gebaseerd prijs
Noodservice glaszetter Komst binnen een uur na het ongeluk

Factuur direct betalen

Plaatsing noodruit

Per incident Tussen 100 en 175 euro
Plaatsen nieuw raam HR++ glas Per vierkante meter Tussen 30 en 35 euro per vierkante meter
Glaszetter Per uur Tussen 40 en 60 euro

Praktische bespaartips

Sommige zaken in het leven plan je niet. Een gebroken ruit is daar één van. Omdat je doorgaans niet veel reserve in huis hebt om dit soort zaken voor te schieten zijn hier een paar praktische bespaartips.

  • Regel een reparatie met een lokaal bedrijf. Wanneer een reparateur van de andere kant van het land moet komen zal dit voor een behoorlijk hoog bedrag aan kilometerkosten zorgen. Bovendien is het dan nog maar de vraag of tijdsafspraken (binnen twee uur geholpen) kunnen worden nagekomen. Het is dan ook goed om dit soort zaken af te handelen met een lokaal bedrijf. Je bent dan minder kwijt aan kilometerkosten en je weet zeker dat je snel iemand op je stoep hebt om jou te helpen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes vragen is de manier om te besparen op nieuw glas. Neem een minuut de tijd om offertes op te vragen. Dit levert jou een voordeel op tot 30 procent. Dat voordeel heb je alvast binnen nog voordat je zelfs maar contact hebt gehad met de glaszetter.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.