Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bij veel huishoudens is de maandelijkse energierekening een heet hangijzer, waarschijnlijk is dit ook in uw huishouden het geval. Maandelijks wordt er een behoorlijk hoog bedrag overgeschreven naar het energiebedrijf, en u ziet van dat geld bijzonder weinig terug.  In een dure periode als de decembermaand is dit een kostbare aangelegenheid, en waarschijnlijk vraagt u zich af hoe u uit deze impasse kunt komen. Het antwoord is eenvoudig; u zult moeten voorkomen dat u voor de vogels stookt, door goed te kijken naar uw ramen. Wanneer deze zijn uitgerust met enkel glas verdwijnt de meeste warmte die u opwekt met uw cv ketel naar buiten zonder dat u er zelf ook maar enig profijt van hebt.

Welke opties zijn er voor dubbel glas
Enkel glas heeft als vervelende eigenschap dat het geen warmte-isolerende werking heeft. Gevolg hiervan is dan ook dat de warmte van binnenuit langs de sponningen van uw ramen naar buiten trekt. Met de aanschaf van dubbel glas voorkomt u dat u voor niets stookt, maar de markt voor dubbel glas is tegenwoordig zo uitgebreid dat u door de bomen het bos haast niet meer zou zien.
We zullen daarom een aantal soorten dubbel glas voor u benoemen zodat u enigszins uw keuze kunt maken voordat u naar de glashandel toe gaat.

HR glas, HR+ of HR++
U zult bij de glashandelaar een aantal termen tegen komen wanneer  u informeert naar dubbel glas. De meest verkochte soort dubbel glas is HR++ glas. Dit glas heeft een extra isolerende werking door het materiaal wat zich tussen de twee soorten glas in bevindt. Het gaat om een gasachtige substantie die ervoor zorgt dat uw ruiten geen koude zullen binnenlaten, maar er tevens voor zorgt dat warmte van binnenuit uw woning niet kan verlaten. Het eenvoudigere HR glas is de goedkoopste vorm van dubbel glas, welke echter nauwelijks nog verkocht wordt. Dit glas heeft nauwelijks een isolerende werking, maar biedt vooral stevigheid aan uw ramen.

Uw dubbele glas terug verdienen
Wanneer u overgaat tot de aanschaf van dubbel glas zult u tot de ontdekking komen dat u een behoorlijke uitgave moet doen in eerste instantie. Bij het kijken naar uw energieverbruik komt u er echter al snel achter dat dit drastisch af zal nemen; u verdient uw investering dus over de periode van een aantal jaren weer terug.  Een investering in een hogere mate isolerend dubbel glas zal dus een hoger rendement betekenen.


Laatste nieuws

HR++ of HR Triple glas?

Er zijn meerdere uitvoeringen van het hoogrendementsglas. De meest gebruikte variant is

Hoe draagt dubbel glas bij aan een koeler huis in de zomer?

De laatste jaren stijgt de zomertemperatuur in Nederland steeds meer. In 2019

Moet ik bij dubbel glas ook nieuwe kozijnen laten plaatsen?

Het hele jaar door worden woningbezitters benaderd door bedrijven die nieuwe kozijnen