Omdat de wintermaanden al duur genoeg zijn

dubbel-glas-in-huis

Bij veel huishoudens is de maandelijkse energierekening een heet hangijzer, waarschijnlijk is dit ook in uw huishouden het geval. Maandelijks wordt er een behoorlijk hoog bedrag overgeschreven naar het energiebedrijf, en u ziet van dat geld bijzonder weinig terug.  In een dure periode als de decembermaand is dit een kostbare aangelegenheid, en waarschijnlijk vraagt u zich af hoe u uit deze impasse kunt komen. Het antwoord is eenvoudig; u zult moeten voorkomen dat u voor de vogels stookt, door goed te kijken naar uw ramen. Wanneer deze zijn uitgerust met enkel glas verdwijnt de meeste warmte die u opwekt met uw cv ketel naar buiten zonder dat u er zelf ook maar enig profijt van hebt.

Welke opties zijn er voor dubbel glas
Enkel glas heeft als vervelende eigenschap dat het geen warmte-isolerende werking heeft. Gevolg hiervan is dan ook dat de warmte van binnenuit langs de sponningen van uw ramen naar buiten trekt. Met de aanschaf van dubbel glas voorkomt u dat u voor niets stookt, maar de markt voor dubbel glas is tegenwoordig zo uitgebreid dat u door de bomen het bos haast niet meer zou zien.
We zullen daarom een aantal soorten dubbel glas voor u benoemen zodat u enigszins uw keuze kunt maken voordat u naar de glashandel toe gaat.

HR glas, HR+ of HR++
U zult bij de glashandelaar een aantal termen tegen komen wanneer  u informeert naar dubbel glas. De meest verkochte soort dubbel glas is HR++ glas. Dit glas heeft een extra isolerende werking door het materiaal wat zich tussen de twee soorten glas in bevindt. Het gaat om een gasachtige substantie die ervoor zorgt dat uw ruiten geen koude zullen binnenlaten, maar er tevens voor zorgt dat warmte van binnenuit uw woning niet kan verlaten. Het eenvoudigere HR glas is de goedkoopste vorm van dubbel glas, welke echter nauwelijks nog verkocht wordt. Dit glas heeft nauwelijks een isolerende werking, maar biedt vooral stevigheid aan uw ramen.

Uw dubbele glas terug verdienen
Wanneer u overgaat tot de aanschaf van dubbel glas zult u tot de ontdekking komen dat u een behoorlijke uitgave moet doen in eerste instantie. Bij het kijken naar uw energieverbruik komt u er echter al snel achter dat dit drastisch af zal nemen; u verdient uw investering dus over de periode van een aantal jaren weer terug.  Een investering in een hogere mate isolerend dubbel glas zal dus een hoger rendement betekenen.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.