Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Soorten glasVroeger was het kiezen van glas voor in uw woning zeer eenvoudig. U had namelijk slechts de keuze tussen enkel en dubbel glas. Vandaag de dag is die keuze iets uitgebreider geworden. Niet alleen kunt u tegenwoordig ook investeren in hoogrendementsglas, daar komt bovendien bij dat u glas bepaalde specifieke eigenschappen kan laten toekennen. Wat bijvoorbeeld te denken van inbraakwerend glas? Of misschien bent u wel op zoek naar zonwerend glas? Welke van deze verschillende mogelijkheden ook uw voorkeur wegdraagt, wij geven u graag een duidelijk beeld van de kosten die aan de verschillende soorten beglazing op de markt zijn verbonden.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost glas?

kostenDe belangrijkste vraag die veel mensen zich stellen is hoeveel glas nu precies kost. Hier valt niet meteen een antwoord op te geven en wel om verschillende redenen. Zoals reeds in de inleiding van deze pagina gezegd is het namelijk zo dat glas tegenwoordig in meerdere uitvoeringen bestaat. Zo kunt u er voor opteren om enkel glas aan te schaffen omdat dit op vlak van aankoopprijs het interessantst is, maar kunt u ook opteren voor driedubbel hoogrendementsglas omdat deze de meest optimale besparing op energiefactuur realiseert. Voor welke van deze verschillende glassoorten u uiteindelijk ook zal kiezen, u dient rekening te houden met de kosten zoals aangegeven in onderstaande tabel:

Soort glas Gemiddelde kostprijs
Enkel glas Tussen 45 & 65 euro per vierkante meter
Dubbel glas Tussen 75 & 125 euro per vierkante meter
HR+ glas Ongeveer 130 euro per vierkante meter
HR++ glas Ongeveer 135 euro per vierkante meter
HR+++ glas Ongeveer 175 euro per vierkante meter

Bovenstaande betreft de gemiddelde kostprijs per vierkante meter. In de prijs is niet alleen de BTW inbegrepen, daarnaast dient u ook voor de montage geen rekening meer te houden met een meerprijs. Dit zorgt er voor dat bovenstaande u toch al een goed beeld geeft van het kostenplaatje dat aan de verschillende soorten beglazing is verbonden.

De verschillende soorten glas

Hoewel u inmiddels weet hoeveel kosten er verbonden zijn aan de verschillende soorten glas op de markt zal het nog niet meteen duidelijk zijn welke glassoort voor u nu precies het interessantst is. Wij zetten de verschillende soorten glas inclusief hun voor- en nadelen even voor u op een rijtje.

Enkel glas

We kunnen ons de vraag stellen waarom mensen er Vandaag de dag nog voor zouden moeten kiezen om enkel glas te kopen. Toch wordt dit glas nog meer aangekocht dan u zou denken. Niet alleen wordt het glas vaak gebruikt in ramen in binnendeuren, daarnaast zijn er ook mensen die bijvoorbeeld enkel glas gebruiken voor hun garage. Het belangrijkste voordeel van dit type glas gaat uiteraard schuil in de aankoopprijs. In vergelijking met de andere soorten glas op de markt is enkel glas immers veruit het voordeligst. Let wel op, voor een investering in enkel glas geldt Vandaag de dag een minimum hoeveelheid en bovendien heeft u geen recht op een subsidie.

Dubbel glas

Een tweede mogelijkheid waarover u beschikt wanneer u nieuw glas wenst te kopen voor uw woning is dubbel glas. Gebruikmaken van dubbel glas zorgt er voor dat er een betere isolatie ontstaat in vergelijking met enkel glas, maar daar staat tegenover dat ze duurder is dan enkel glas. Een niet onbelangrijk voordeel is dan weer wel dat u bij een investering in dubbel glas kan genieten van een subsidie waardoor het aankoopbedrag kan worden gedrukt.

Hoogrendementsglas

Bent u van mening dat de isolerende factor van dubbel glas niet voldoende is voor uw woning en wilt u graag een grotere energiebesparing realiseren? In dat geval kunt u nog de keuze maken om gebruik te maken van hoogrendementsglas. Dit type glas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo bestaat er HR glas, maar behoort ook HR+, HR++ en HR+++ glas tot de mogelijkheden. Hoe meer plustekens er achter de HR staan, des te duurder het glas wordt in aankoop, maar ook des te beter de isolerende werking is.

Driedubbel glas

Driedubbel glas is vandaag de dag veruit de interessantste soort glas die op de markt is terug te vinden. Het glas mag dan in aankoop bijzonder duur zijn, ze zorgt eveneens voor een aanzienlijke besparing op uw energiefactuur en dat niet één keer, maar wel elk jaar opnieuw. Wanneer u een echt duurzame investering wenst te doen voor uw huis is het aanschaffen van driedubbel glas hoe dan ook beslist interessant te noemen.

Varianten van glas

Buiten de verschillende soorten glas onderscheiden we ook nog eens enkele varianten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zonwerend of inbraakwerend glas. Daarnaast is glas ook nog eens verkrijgbaar in verschillende diktes. Elke dikte heeft eveneens zijn specifieke invloed op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Bepaal hoe dan ook altijd voor uzelf op voorhand welk type glas uw woning of bijvoorbeeld een specifieke kamer echt nodig heeft.

Interessante bespaartips

Hoeveel u uiteindelijk zal moeten betalen voor het glas in uw woning is sterk afhankelijk van de keuzes die u als woningeigenaar maakt. In ieder geval betreft het bij een investering in glas altijd een vrij aanzienlijke kostprijs. Door rekening te houden met onderstaande bespaartips kan uw investering in glas gelukkig wel aanzienlijk worden beperkt:

  • Een subsidie aanvragen voor glas. In bepaalde gevallen is het mogelijk om een subsidie te verkrijgen voor het kopen en laten plaatsen van nieuw glas in uw woning. De belangrijkste voorwaarde om dit voor mekaar te krijgen is dat de isolatiewaarde beter moet zijn dan de bestaande beglazing. Met andere woorden, enkel glas vervangen door nieuw enkel glas wordt niet gesubsidieerd. Wanneer u er evenwel voor kiest om enkele beglazing te vervangen door dubbel of hoogrendementsglas wordt het opeens een ander paar mouwen. Ga te rade bij uw stad of gemeente om meer duidelijkheid te krijgen over de subsidie waar u al dan niet recht op heeft.
  • Vervang al het glas in één keer. Het merendeel van de mensen die eigenaar zijn van een woning kiezen er voor om de beglazing in hun woning in delen te vervangen. Dat lijkt op het eerste zicht op financieel vlak uiteraard zeer interessant omdat u op deze manier niet meteen een torenhoog bedrag moet ophoesten. Uiteindelijk zal dit u echter altijd meer geld kosten dan wanneer al het glas in één keer wordt vervangen. Alleen al op voorrijkosten kan zo aanzienlijk worden bespaard.
  • Kies niet voor het goedkoopste glas. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het wordt vandaag de dag sterk aangeraden om te kiezen voor HR+++ glas. Waarom? Zeer eenvoudig. Ondanks de hoogste aankoopprijs is het zo dat u met deze beglazing een enorm grote besparing kan realiseren op uw energiefactuur. Deze besparing doet u niet één keer, maar wel ieder jaar opnieuw waardoor het rendement op z’n minst aanzienlijk te noemen is.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe draagt dubbel glas bij aan een koeler huis in de zomer?

De laatste jaren stijgt de zomertemperatuur in Nederland steeds meer. In 2019

Is het plaatsen van dubbelglas nog wel de moeite waard anno 2021?

Het laten plaatsen van dubbelglas is een energiezuinige maatregelen aan je woning.

Waar let je op bij het vervangen van dubbel glas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen in een lege ruimte,