Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je oude woning nog oude beglazing heeft dan is de kans groot dat je deze in de toekomst een keer wilt laten vervangen. Door te kiezen voor hoog rendementsglas kun je de isolatiewaarde van de woning verhogen en direct veel geld besparen op je energierekening.

Als je ervoor kiest om dit door een professionele glaszetter te laten uitvoeren dan moet is het belangrijk om je bewust te zijn van een aantal mogelijke valkuilen zodat je project niet uitloopt op een grote teleurstelling. In dit stuk willen we je graag bewust maken van de punten waar je het meeste op moet letten.

Glaskeuze

De belangrijkste keuze bij het vervangen van de beglazing van je woning is uiteraard de keuze van het type glas. De meeste mensen maken hierbij de fout om zelf een keuze te maken voor de glassoort. Op zich hoeft dit helemaal niet voor problemen te zorgen maar over het algemeen is het het beste om deze keuze over te laten aan de glaszetter zelf. Deze is namelijk op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen en heeft veel beter zicht op de beste indeling. Op verschillende plaatsen in je woning kun je namelijk een ander type glas nodig hebben terwijl je zelf vaak één soort glas zou uitkiezen.

Toelichting:

  • Ramen met een hogere inbraakgevoeligheid, kun je het beste met veiligheidsglas versterken.
  • Bij een passief woning kun je het beste gebruik maken van het beste isolerende glas.
  • Ramen die op het zuiden staan kun je het beste gebruik maken van zonwerend glas.
  • Ramen waarop je een accent wilt leggen kun je kiezen voor gekleurd glas.

Laat dit in ieder geval verduidelijken dat de keuze voor een bepaald type glas op het eerste gezicht een simpel lijkt maar je hier goed over na moet denken. Wees je bewust van alle verschillende keuzes die je kunt maken en laat je altijd goed informeren over alle beschikbare typen beglazing.

Zorg voor een passende isolatiewaarde

Geef de glaszetter duidelijk aan dat je isolatieglas wilt gebruiken en zorg dat deze goed aansluiten op de isolatiewaarde van de rest van je woning. Het lijkt een goed idee om meteen voor de ramen te kiezen met de allerhoogste isolatie waarde maar dit is niet altijd het geval. Als de andere onderdelen van je woning beschikken over een veel lagere isolatiewaarde dan is het plaatsen van het beste isolerende glas niet per se nuttig omdat je dan nog steeds veel warme verliest op alle andere plaatsen in het huis. Ben je van plan om het huis stap voor stap te verbeteren? Bespreek dit dan met de glaszetter zodat hij hier rekening mee kan houden en je voorziet van het beste advies.

De meeste kozijnen worden tegenwoordig op zijn minst geleverd met HR++ isolatieglas. Dit is over het algemeen een hele goede keuze en vaak het meest kosten efficiënt. Ben je bezig met de realisatie van een passief woning? Dan kun je misschien beter kijken naar beglazing met een nog hogere isolatiewaarde. HR+++ zou dan wel eens de beste keuze kunnen zijn en je het meeste voordeel opleveren. Vind je het moeilijk om een juiste keuze te maken? Overleg dan met je glazenzetter. Die zou je een goed overzicht moeten kunnen geven van de keuzemogelijkheden.

Ventilatieroosters niet vergeten!

Tegenwoordig maken veel mensen die oud glas willen vervangen door nieuw glas met een veel betere isolatiewaarde gebruik van de diensten van glaszetters. Het kiezen van goed isolatieglas kan natuurlijk interessant zijn als u energie in uw huis wilt besparen, maar aan de andere kant moet je niet vergeten om speciale aandacht te besteden aan de ventilatie in je huis. Het feit dat het nieuwe glas qua isolatie veel beter is dan het vorige, betekent dat er minder mogelijkheden zijn voor de lucht in je huis om te ontsnappen.

Uiteraard is dit de bedoeling bij het kiezen van isolatieglas, maar aan de andere kant loopt je het risico om geconfronteerd te worden met het ontstaan van vocht in jouw huis. Wil je voorkomen dat je last krijgt van condensvorming? Dan is het altijd erg belangrijk om kozijnen te kiezen met ventilatieopeningen. Heb je geen speciale voorkeur, dan kun je er ook voor kiezen om je ramen regelmatig te openen. In de winter is dit wel een stuk minder handig.
Bekijk alle valkuilen:

Reiskosten van je Glaszetter

Al laatste punt is het belangrijk om rekening te houden met de voorrijkosten van een glaszetter. Veel mensen nemen snel de goedkoopste offerte maar het is ook belangrijk om potentiële extra kosten in overweging te nemen. Je moet hier voorla rekening houden omdat dit snel in de papieren kan gaan lopen. Wil je deze kosten zo laag mogelijk houden? Kies dan altijd voor een glaszetter uit jouw omgeving!

Ben je benieuwd geworden naar de verschillende mogelijkheden die het vervangen van je oude glas met zich mee kan brengen? Er zijn een enorm scala aan mogelijkheden dus laat je dan eerst goed informeren! Neem vandaag nog contact op en krijg een gratis offerte en vrijblijvende informatie opgestuurd!


Laatste nieuws

HR++ of HR Triple glas?

Er zijn meerdere uitvoeringen van het hoogrendementsglas. De meest gebruikte variant is

Omdat de wintermaanden al duur genoeg zijn

Bij veel huishoudens is de maandelijkse energierekening een heet hangijzer, waarschijnlijk is

Waar let je op bij het vervangen van dubbel glas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen in een lege ruimte,