Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Subsidie dubbel glas 2017Als u uw huis wilt verduurzamen dan is dubbel glas een ideale oplossing. U wilt dan natuurlijk weten hoe het zit met de subsidie van dubbel glas in 2017. In dit artikel zult u meer informatie daarover vinden. Daarnaast treft u een aantal handige bespaartips.

Welke subsidie mogelijkheden zijn er voor dubbel glas?

Als u dubbel glas wilt kopen dan wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn. De overheid wilt graag dat woningeigenaren in Nederland hun huis verduurzamen. Maar waar kunt u zoal van profiteren?:

  • Er is extra subsidie beschikbaar voor huizen met een verbeterd energielabel (de zogeheten ‘labelsprong’).
  • Sinds 2013 is er al een verlaagd btw-tarief gaande (21% naar 6%). Het verlaagde btw tarief geldt alleen voor arbeidswerkzaamheden van renovatie en verbouwingen in en rond het huis. Twee voorwaarden zijn: 1) uw huis moet ouder dan 2 jaar zijn. 2)Daarnaast moet de verduurzaming voldoen aan de RC waarden aan de eisen van het bouwbesluit. Gelukkig is er besloten om de regeling na 1 juli 2015 te verlengen voor isolatie, dus ook DUBBEL GLAS! Profiteer hier dus nu het nog kan!
  • Lokale subsidies.

Nieuwe subsidie:

De overheid maakt ruim 60 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Bent u een wooneigenaar of bent u bij een VvE aangesloten? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de subsidie. Let wel op: u moet minimaal 2 soorten isolatie toepassen om in aanmerking te komen. Het mooie is dat u zo’n 20% van de isolatiekosten terug kunt krijgen. Daarbovenop komt nog eens dat u extra subsidie krijgt voor een stapje extra (bijv. driedubbel dubbel glas). Via het eLoket kunt u een aanvraag indienen. Deze regeling eindigt op 31 december 2018.

Wegens succes verlengd

kostenIn 2013 werden er twee belangrijke besluiten genomen, namelijk het verlaagde btw-tarief van 21% naar 6% en een eenmalige subsidie van 600 miljoen voor energie besparende maatregelen in en rond het huis. Wegens succes zijn deze maatregelen dan ook verlengd. Meer dan 300.000 huiseigenaren hebben in 2013 gebruik gemaakt van deze subsidiemaatregelen. De subsidie was de aanleiding om over te gaan op een renovatie. Helaas weten weinig mensen dat er veel rendement te behalen is met isolatieglas.

Hoeveel gaat een verlaagd btw-tarief mij opleveren?

glaszetterHet klinkt aardig, maar wat zal zo’n subsidie maatregel nou opleveren in 2017? Dubbelglasprijzen.net heeft voor u een berekening gemaakt. Gemiddeld kunt u met het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten zo’n 5 tot 8% besparen op de totale kosten van dubbel glas. Een rekenvoorbeeld: normaal gesproken zal het plaatsen van dubbel glas u zo’n 140,- euro per vierkante meter kosten. Met de btw verlaging zal dit echter zo’n 130,- euro per vierkante meter kosten. Dit zal u honderden euro’s schelen, uitgaande van het feit dat u meerdere glazen zult vervangen (wat wij ook aanraden).

Lokale subsidie aanwezig?

Goed om te weten is of er ook een lokale subsidie beschikbaar is bij uw gemeente. In het verleden heeft de overheid wel een grote subsidiepot beschikbaar gesteld, maar deze pot raakte snel leeg. Iedereen wil natuurlijk goedkoper uit zijn en gebruik maken van een eventuele subsidie. Het beste wat u kunt doen is even op de website van uw gemeente nakijken of er een subsidie beschikbaar is voor uw gemeente in 2017. Wij raden u dit zeker aan om te doen omdat lokale subsidie tot wel 750,- euro kunnen oplopen! Bekijk op de website www.energiesubsidiewijzer.nl of er een lokale subsidie aanwezig is.

Extra beloning bij een energieneutraal huis

Als u nog meer voordeel wilt behalen van eventuele subsidies dan kunt u ook denken aan het energie-neutraal maken van uw huis. In samenwerking met gemeenten heeft de overheid geld beschikbaar gesteld voor energie neutrale huizen. Zie ook: isolatie subsidies en zonnepanelen subsidies. Ook voor asbest verwijderen zijn er subsidies beschikbaar.

Snelle terugverdientijd dubbel glas

De technieken zijn verbeterd en ook de prijs van dubbel glas is gedaald. Dit resulteert in een snellere terugverdientijd van dubbelglas. Een investering in dubbel glas is zeker geen goedkope, daarom is het verstandig om gebruik te maken van de subsidie in 2017. Als u gebruik maakt van de subsidiemogelijkheden dan kunt u meer geld besparen. Daarnaast zult u ook nog eens geld gaan besparen op uw energierekening. Gemiddeld zal u jaarlijks met HR ++ glas zo’n 250,- euro op uw stookkosten gaan besparen. Een investering in dubbel glas is dus zeker de moeite waard om te overwegen.

Nog meer geld besparen?

Als laatste hebben we nog een tip voor u om nog meer geld te besparen. Glaszetters hanteren namelijk allemaal hun eigen prijzen. De prijs is niet eenvoudig te bepalen omdat het om maatwerk gaat. Daarom is het verstandig om niet de eerste de beste glaszetter uit uw regio te kiezen. Het beste wat u kunt doen is meerdere prijsopgaven van specialisten uit uw regio vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet teveel zult betalen voor uw dubbel glas/ hoogrendementsglas. Wij bieden u de mogelijkheid om in een keer meerdere glaszetters bij u uit de buurt te vergelijken. Klik op de button hieronder en vul a.u.b. uw gegevens zo goed mogelijk in. U ontvangt dan meerdere prijsopgaven in uw mailbox en begint met vergelijken. Door te vergelijken kunt u tot wel 30% op de totale kosten besparen!

*Zelfs als u geen dubbel glas wilt kopen, maar inzicht wilt in de prijzen kunt u ook gebruik maken van onze offerteservice. Offertes aanvragen is namelijk geheel gratis en vrijblijvend bij ons!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vocht tussen dubbel glas

Als er bij dubbel glas vocht tussen de ruiten zit, dan is

Is het plaatsen van dubbelglas nog wel de moeite waard anno 2021?

Het laten plaatsen van dubbelglas is een energiezuinige maatregelen aan je woning.

Wat kost het laten plaatsen van dubbel glas in een dakkapel?

Door het installeren van een dakkapel op je schuine dak creëer je