Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In dit artikel trachten we u te informeren over veiligheidsglas. We hopen dat u perfect te weten zal komen wat het precies is, wat de voordelen zijn en wat het kost.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is bekend onder meerdere namen namelijk: kogelwerend glas, gelaagd glas of kogelvrijglas. Zoals u hieruit al kunt opmaken gaat het om zeer sterk materiaal. Veiligheidsglas bestaat dan ook uit diverse lagen glas met daartussen een soort kunststof. Deze kunststof heet polyvinylbutyral afgekort PVB. Het glas is op een bijzondere manier opgebouwd en daardoor is het vele malen sterker dan normaal glas. Dit type glas werkt dan ook inbraakwerend.

Veiligheidsglas voordelen

Er zijn diverse voordelen te benoemen voor veiligheidsglas. Zoals in het vorige stuk van de tekst al is genoemd, is dit glas vele malen sterker dan normaal. Het is wel zo dat het glas eerder beschadigd. Hierbij kunt u denken aan iemand die met een moker het raam wil inslaan. Het glas zal eerder versplinteren maar het zal veel meer moeite kosten om het volledig kapot te maken. Dit betekent dan ook dat het preventief werkt tegen inbraak. Het is ongeveer 250 keer sterker dan conventioneel glas.

Een ander voordeel is dat het uv straling tegen kan houden. Dit betekent dat spullen die er achter staan minder snel verkleuren door het zonlicht van buiten. Het kan geplaatst worden in bestaande kozijnen voor dubbelwandige beglazing. Dit is ideaal als u bijvoorbeeld uw huis beter wilt isoleren. Door de verschillende laagjes die in het glas zitten werkt het namelijk ook isolerend. Als u aan een drukke weg woont of in het centrum is het ook een goed idee om voor veiligheidsglas te kiezen, het laat namelijk veel minder geluid door dan normaal glas, waardoor het lawaai minder makkelijk het huis binnendringt. Als het glas gefabriceerd is dan kan het daarna nog gezaagd, versneden of aangeboord worden. Dit kan met normaal glas niet.

Prijzen veiligheidsglas

prijzen veiligheidsglasDe prijs voor dubbele beglazing varieert tussen de 50 en 95 euro per vierkante meter. het ligt er natuurlijk aan waar u de offerte laat maken en wat uw precieze wensen zijn. Veiligheidsglas is al verkrijgbaar vanaf 35 euro per vierkante meter. Dit maakt, zeker gezien de voordelen, de aanschaf hiervan natuurlijk extra interessant. Per website of winkel zullen de prijzen verschillen. Het is daarom goed om diverse offertes aan te vragen en daarop gebaseerd de juiste keuze te maken. Zo voorkomt u onverwachte kosten.

Tijd en geld besparen?

Ook benieuwd hoeveel de plaatsing van veiligheidsglas voor uw pand u zal kosten? Vraag dan via onze website in een keer meerdere offertes van glaszetters uit uw regio. Geheel gratis en geheel vrijblijvend. Ontdek wat de exacte kosten zullen bedragen voor uw huis/gebouw, vergelijk de offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten van (veiligheids)glas.


Laatste nieuws

Driedubbelglas: uitleg en prijs

Vroeger werden er in huizen alleen maar enkel glas gebruikt. Pas na

Omdat de wintermaanden al duur genoeg zijn

Bij veel huishoudens is de maandelijkse energierekening een heet hangijzer, waarschijnlijk is

Dubbel glas lek

Als u ziet dat er bij dubbel glas condensatie aan de binnenkant van