Kosten voorzetramen

Wanneer een woning voor 1980 is gebouwd heeft deze waarschijnlijk nog enkel glas in de sponningen zitten. Jouw huis is in dat geval een dure kostganger. Je verstookt namelijk behoorlijk wat meer in een huis met enkel glas dan in een huis wat is voorzien van isolatieglas. Wanneer jij op het punt bent aangekomen dat je isolatieglas gaat laten plaatsen in je huis kom je er al snel achter dat dit niet overal even handig is. We keken dan ook naar de oplossing voor dergelijke situaties; voorzetramen.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Wanneer koop je voorzetramen

Voorzetramen koop je in situaties waarin dubbel glas plaatsen geen optie is. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Je hebt een woning die op de monumentenlijst staat. Staat jouw huis op de monumentenlijst van je gemeente, dan mag je niet zomaar het glas gaan vervangen. Er is namelijk gebruik gemaakt van een speciaal soort monumentenglas die niet zomaar mag worden veranderd. In dat geval kan je – wanneer je toch wil isoleren – voorzetramen kopen waardoor je een thermische laag aanbrengt op de originele ramen en je toch een stuk isolatiewaarde aan je huis toevoegt.
  • Je hebt een woning waar gebruik is gemaakt van glas in lood. Ramen met glas in lood zijn prachtig en kostbaar. Het is dan ook wel mogelijk om glas in lood ramen te vervangen door dubbel glas ramen maar de vraag is of die niet afdoet aan de charme van je huis. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor voorzetramen.

Hoeveel kosten voorzetramen

We keken voor je naar de kosten van voorzetramen en kwamen tot de volgende bevindingen. We gingen uit van een standaard raam van 1 meter bij 1 meter.

Wat voor voorzetraam koop je Specificaties van het product Prijs is gebaseerd per De prijs voor een voorzetraam of dienst
Voorzetraam, witte omranding 6 mm float,

Ongelaagd

Bevestiging met knevels

Per vierkante meter 125 euro
Voorzetraam, witte omranding 10 mm float,

Ongelaagd

Bevestiging met knevels

Per vierkante meter 212 euro
Voorzetraam, witte omranding 44.2 gelaagd

Bevestiging met knevels

Per vierkante meter 199 euro
Glaszetter Uurloon 40 tot 60 euro
Klussenbedrijf Uurloon 45 tot 60 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Ben je een handige klusser, dan zou je voorzetramen nog zelf kunnen plaatsen. De knevels, schroeven of het schuifsysteem krijg je meegeleverd met de ramen. Denk er wel aan dat je deze klus met minimaal twee personen moet kunnen uitvoeren.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan laat je de voorzet ramen plaatsen door een glaszetter of klussenbedrijf plaatsen. Je zou wel kunnen besparen op de totale rekening door bijvoorbeeld de vensterbanken leeg te halen. Ook kan je het looppad naar je ramen alvast vrijmaken en ruimte rondom de ramen vrijhouden zodat de voorzetramen snel kunnen worden geplaatst.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden over aan de glaszetter. Je betaalt het uurloon wat ervoor staat en weet zeker dat je volle garantie geniet op de werkzaamheden.

Samenstelling van het prijskaartje

Hoeveel je betaalt voor voorzetramen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot zijn de ramen in je huis. De afmeting van de ramen in je huis bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van de voorzetramen. De prijs is weergegeven per vierkante meter. Meerdere vierkante meters raam betekent dus een vermenigvuldiging van de prijs.
  • Keuze 2: Van welk materiaal worden de randen gemaakt. Jouw keuze voor de randen van het voorzetraam bepaalt voor een deel de prijs. Kunststof is de goedkoopste oplossing, hout is samen met aluminium de duurdere oplossing. Wanneer je een dikker raam bestelt kan je dit niet altijd in een kunststof omlijsting laten plaatsen.
  • Keuze 3: Welke kleur omlijsting kies je. Je kan kiezen voor meerdere standaard kleuren bij voorzetramen. De meeste kleuren hebben dezelfde standaard prijs. Het kan echter zijn dat jij een afwijkende RAL kleur wil die beter bij jouw interieur kiest. Dit is doorgaans wel mogelijk, maar dat zal dan tegen een meerprijs worden uitgevoerd. De lak moet dan immers speciaal worden besteld.
  • Keuze 4: Waar zit de leverancier gevestigd. Voorzetramen kan je bij nagenoeg iedere glashandel bestellen. Bestel de ramen bij voorkeur bij een glashandel bij jou in de buurt. Je bespaart dan behoorlijk op de kilometerkosten die de leverancier maakt wanneer hij de voorzetramen bij jou komt afleveren.

Snelle bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Door offertes opvragen bespaar je gelijk op de aanschaf van voorzetramen. Met het opvragen van offertes begint het besparen al voordat je zelfs maar voorzetramen hebt besteld. Je bespaart tot maar liefst 35 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.