Kosten zwarte of gekleurde spouw glas

Als jij in een huis woont wat voor 1980 is gebouwd is het tegen deze tijd waarschijnlijk toe aan nieuwe beglazing. Dat is goed nieuws voor jou als woningbezitter. Met nieuw glas in je ramen kan je namelijk behoorlijk besparen. Daarbij komt dat glas in je kozijnen een behoorlijke innovatie heeft doorgemaakt. Er valt veel meer te kiezen wanneer je nieuwe ramen gaat bestellen dan in het verleden. Een van die zaken die verbeterd is, is de uitvoering van de ramen. Je kan kiezen voor dubbel glas met een standaard zilverkleurige aluminium spouw, maar je kan ook kiezen voor een zwarte spouw. Dit geeft een mooier effect in je ramen en de schittering op ramen wordt voor een deel weggehaald. We keken voor jou naar de kosten van een zwarte spouw in dubbel glas.

Wat is een zwarte spouw

De spouw in je raam is de ruimte die tussen de twee glasplaten in zit. Wanneer je spreekt van een zwarte spouw heb je het dan ook eigenlijk over de afstand houder tussen de twee glasplaten, oftewel de buitenrand van de ramen. Deze kan uitgevoerd worden in aluminium of in gespoten materiaal. De meest gekozen kleur voor een spouw is – naast aluminium – zwart. Het kan echter ook zijn dat jij een kleur kiest die helemaal past in de kleurkeuze van de inrichting van jouw woning. De leverancier van de ramen kan hier rekening mee houden door de afstand houder eerst op kleur te spuiten voordat hij de ramen plaatst.

Hoeveel kosten ramen met een zwarte of gekleurde spouw

Wanneer je ramen gaat kopen met een zwarte of anders gekleurde spouw ben je iets duurder uit dan bij ramen met een aluminium spouw. We keken voor jou naar de prijzen en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor raam en spouw wil je kopen Welke eenheid voor de prijs Wat is de prijs per vierkante meter of per uur
Ramen met een aluminium spouw, HR++ glas, exclusief plaatsing maar inclusief BTW Per vierkante meter Tussen 27,50 en 45 euro
Ramen met een zwarte spouw, HR++ glas, exclusief plaatsing maar inclusief BTW Per vierkante meter Tussen 33 en 37 euro
Ramen met een gekleurde spouw, HR++ glas, exclusief plaatsing maar inclusief BTW Per vierkante meter Tussen 40 en 45 euro
Kosten glaszetter Uurloon Tussen 45 en 60 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan is het alsnog niet aan te raden om zelf je ramen met HR++ glas te plaatsen. De reden hiervan is dat ramen met HR++ glas behoorlijk zwaar zijn, en dat je een goed op elkaar ingewerkt team van minimaal 2 personen nodig hebt om het glas te plaatsen. Je zou wel zelf het oude glas kunnen weghalen en kunnen afvoeren naar de gemeentewerf. Je bespaart daarmee een paar uur werk.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig aangelegd, dan zou je een deel van de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld zelf het verwijderde glas afvoeren naar de gemeentewerf als je een aanhanger hebt. Bovendien kan je een doorgang maken voor de glaszetter zodat deze direct bij jouw kozijnen kan komen om de ramen te plaatsen.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd of geef je de hele klus liever uit handen, dan laat je alles aan de glaszetter over. Je betaalt een aantal uren extra werk maar weet dan wel zeker dat alle werkzaamheden goed worden uitgezet. Bovendien weet je zeker dat je volledige garantie op de werkzaamheden krijgt.

Hoe is de prijs tot stand gekomen

Hoeveel jij betaalt voor ramen met een zwarte spouw bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot zijn jouw ramen. De prijs van ramen met een zwarte spouw hangt af van de grootte van je ramen. Je betaalt namelijk een prijs die per vierkante meter is berekend. De prijs per vierkante meter – met zwarte spouw – loopt dus behoorlijk op.
  • Keuze 2: Wat voor kleur krijgt de spouw. De afstand houder tussen de ramen kan je zwart laten spuiten maar je kan ook voor een willekeurige andere RAL kleur kiezen. Je betaalt echter wel een andere prijs per kleur. Zwart is een standaard kleur en kost dus minder dan een RAL kleur die speciaal voor jou moet worden gemengd en besteld.
  • Keuze 3: Doe je zelf een deel van de werkzaamheden. Je kan zelf een deel van de werkzaamheden doen bij het vervangen van je ramen. Je bespaart daarmee één tot twee uur werk en dat kan behoorlijk oplopen. Je kan daarnaast ook extra werk laten uitvoeren door de glaszetter tegen meerprijs.

Praktische bespaartips

  • Koop je glas bij een producent uit je eigen omgeving. Je bespaart hiermee bij de aflevering van het glas behoorlijk op de kilometerkosten.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Glas met een zwarte spouw is een aankoop waar je liever niet de hoofdprijs voor betaalt. Met één muisklik op deze knop vraag je gelijk offertes op om te vergelijken. Dit kan jou een voordeel tot wel 35 procent opleveren.

 

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.