Beloopbaar glas

Beloopbaar glasJe eigen huis ontwerpen. Voor veel mensen is het een droom. Wanneer jij bezig bent met het verwezenlijken van jouw droom kom je op een gegeven moment vanzelf aan bij de vloeren van je huis. Je kan die vloeren laten maken van verschillend materiaal. Hout werd vroeger gekozen maar is bezig met een comeback. Beton is een vloertype wat ook nog altijd mateloos populair is als bouwmateriaal. Een nieuwkomer in de woningbouw is beloopbaar glas. Dit is een glassoort die als vloer kan dienen door de dikte en de stevigheid van het materiaal. Wanneer jij een woning laat bouwen waar je een extra ruimtelijk effect aan wil toevoegen is een vloer van beloopbaar glas een prima idee.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost beloopbaar glas

We keken voor je naar de prijzen van beloopbaar glas. Dit glas is er in diverse diktes. De dikte van het glas geeft onder andere aan welk gewicht het kan dragen. Ga er vanuit dat je bij een groot oppervlak een dikker beloopbaar glas nodig hebt dan bij een klein oppervlak. We keken voor een aantal verschillende diktes voor jou bij glasleveranciers. Het beloopbare glas wat aan particulieren wordt verkocht is tussen 25 mm en 49 mm dik. De dikte tot 70 mm wordt vooral geleverd aan bedrijven.

Welke soort beloopbaar glas koop je Basis voor de prijs Hoeveel kost het beloopbaar glas
Beloopbaar glas van 25 mm dik Per vierkante meter, inclusief BTW, exclusief het uurloon van de glaszetter Tussen 350 en 360 euro
Beloopbaar glas van 29 mm dik Per vierkante meter, inclusief BTW, exclusief het uurloon van de glaszetter Tussen 415 en 425 euro
Beloopbaar glas van 34 mm dik Per vierkante meter, inclusief BTW, exclusief het uurloon van de glaszetter Tussen 440 en 450 euro
Beloopbaar glas van 40mm dik Per vierkante meter, inclusief BTW, exclusief het uurloon van de glaszetter Tussen 615 en 625 euro
Beloopbaar glas van 49 mm dik Per vierkante meter, inclusief BTW, exclusief het uurloon van de glaszetter Tussen 860 en 870 euro
Uurloon glaszetter Per uur, exclusief BTW Tussen 30 en 50 euro
  • Als je een paar kleine oppervlakken als tegel laat verwerken. Kies je ervoor om in een dichte vloer een paar kleine oppervlakken beloopbaar glas als een soort tegel te laten verwerken, dan hoeft het glas niet uitzonderlijk dik te zijn. Een klein oppervlak hoeft niet veel gewicht tegelijk te dragen.
  • Als je een hele vloer van beloopbaar glas laat maken. Kies jij ervoor om een hele vloer of een vide van beloopbaar glas te maken, dan zal je aangewezen zijn op dikker beloopbaar glas. Je zal er dan immers veel meer overheen lopen en met je hele gewicht op het glas staan.

Samenstelling van de prijs

Hoeveel jij kwijt bent voor beloopbaar glas bepaal je door de keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe dik wordt het beloopbaar glas. De dikte van het beloopbare glas bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs. Het is goed om hier nooit op te bezuinigen. Dit zou namelijk voor levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen. Wanneer jij je woning laat ontwerpen door een architect kan deze bepalen hoe dik het beloopbare glas moet worden.
  • Keuze 2: Zit er een antislip laag op je beloopbaar glas. Beloopbaar glas wordt spiegelglad wanneer het met vocht in aanraking komt. Je zal er dan ook een laag op moeten laten aanbrengen om jouw glas antislip te maken. Hoeveel je hiervoor betaalt wordt bepaald door het soort antislip wat wordt gebruikt.
  • Keuze 3: Welke kleur heeft je beloopbaar glas. Glas kan je laten uitvoeren in verschillende kleuren, zo ook beloopbaar glas. Je zou kunnen kiezen om kleurpigmenten te laten toevoegen tijdens de productie van het beloopbaar glas. Deze kleurpigmenten brengen uiteraard hun eigen kostenplaatje met zich mee.
  • Keuze 4: Hoe groot is het oppervlak wat je wil voorzien van beloopbaar glas. Heb jij maar een paar stukjes, vergelijkbaar met een tegelmaat, nodig van beloopbaar glas, dan zal je weinig vierkante meters hoeven af te nemen. Heb je echter grotere stukken nodig, omdat je de hele vloer wil voorzien van beloopbaar glas, dan zal je meer vierkante meters moeten afnemen. Daar zit nogal een kostenplaatje aan.
  • Keuze 5: Wil je een patroon in je beloopbaar glas. Je kan beloopbaar glas laten voorzien van een patroon. Dit zorgt ervoor dat het glas een ruimtelijker effect heeft. Bovendien zie je daardoor niet direct ieder vuiltje liggen op je vloer. Een patroon aanbrengen kost uiteraard meer dan een effen vloer opleveren.

Ideale bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Beloopbaar glas is een heel speciaal product. Je betaalt dan ook een behoorlijke prijs. Omdat er meerdere leveranciers van dit materiaal zijn is het verstandig om offertes op te vragen voordat je een order plaatst. Op deze manier kan je rustig vergelijken hoeveel je kwijt bent voor een vloer van dit speciale materiaal. Jouw voordeel door het vergelijken van meerdere vrijblijvende offertes kan oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.