Kosten dubbel glas op maat

Kosten dubbel glas op maatAls jij in een woning woont die gebouwd is voor 1980 is de kans groot dat jouw huis nog voorzien is van enkel glas. Enkel glas was tot 1980 nog de bouwnorm. Dat is nogal geïnnoveerd want tegenwoordig is de bouwnorm HR++ glas. Dit is glas wat aanmerkelijk veel bespaart op je energierekening. Je verbruikt veel minder aardgas met je huishouden waardoor je de investering in nieuw glas er snel uit haalt. We keken voor jou hoeveel je kwijt bent voor dubbel glas op maat. Niet elk huis heeft immers een standaardmaat ramen.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Welke soorten dubbelglas zijn er

Dubbelglas is eigenlijk een verzamelnaam voor de diverse soorten HR glas die er momenteel te koop zijn. We hebben voor jou gekeken welke soorten er zoal te koop zijn.

 • HR glas. Dit is de eerste variant van het dubbel glas zoals we het nu kennen. HR glas bestaat uit twee ramen die met elkaar zijn verbonden in een sponning. Tussen de ramen zit nog gewoon lucht.
 • HR+ glas. Deze glassoort is de opvolger van HR glas. Deze soort heeft gas tussen de beide ramen zitten waardoor de warmte in je huis binnen blijft en kou je huis niet kan binnen komen.
 • HR++ glas. Deze glassoort heeft gas tussen de twee ramen zitten en daarnaast zit er een coating op het glas. Die coating helpt bij de isolatie en daarnaast worden UV stralen geweerd.
 • HR+++ glas. Deze glassoort gaat verder dan de bouwnorm. Het is gelaagd glas, bestaande uit 3 lagen. Deze glassoort werkt het meest isolerend, maar is door de samenstelling van het glas ook het zwaarste. Het verschil met andere glassoorten is wel 10 kg per vierkante meter. Het is dan ook een glassoort die niet in elk raam kan worden gezet.

Wat zijn de kosten van dubbel glas op maat

In principe is glas in elke maat te koop bij de glashandel. Toch zal je al snel bemerken dat standaardafmetingen goedkoper zijn dan glas wat op maat moet worden gemaakt. De oorzaak hiervan is de instelling van de machines bij de fabrikant. Die moet bij glas op maat speciaal worden geregeld. We keken voor jou naar de prijs van glas per vierkante meter, dus naar glas op maat. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welke soort glas wil je kopen Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs per vierkante meter
Gewoon HR glas Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 46 euro
HR+ glas Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 51 euro
HR++ glas Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 56 euro
HR+++ glas Per m2, zonder plaatsingskosten, maar inclusief BTW 76 euro

 

 • Als je goede kozijnen hebt. Heeft jouw woning goede kozijnen, dan hoef je deze niet te laten vervangen. Je kan in dat geval volstaan met alleen het dubbel glas op maat voor in je kozijnen.
 • Als je kozijnen aan vervanging toe zijn. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe, dan kan je dit het beste combineren. De prijs van het glas zal in dat geval voordeliger zijn per vierkante meter.

Hoe is de prijs berekend

Hoeveel jij betaalt voor dubbel glas op maat bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • Keuze 1: Laat jij het dubbel glas zetten of doe je het zelf. De prijzen die we weergeven in het schema zijn zonder arbeidsloon. Het zetten van het glas is dus een kostenpost die er nog bovenop. Reken er maar op dat dit ongeveer een zelfde prijs is. De prijs verdubbelt dus per vierkante meter wanneer je het laat zetten. Denk er wel aan dat glas zetten een specialistisch werk is. Niet iedereen kan het zonder scherven te veroorzaken. Je hebt minimaal een tweede persoon nodig die jou assisteert bij dit werk.
 • Keuze 2: Welk rendement wil jij. Er zijn meerdere soorten HR glas. Deze soorten hebben allemaal hun eigen rendement. Wil jij een glassoort met een hoog rendement, dan zal je daar meer voor neer moeten leggen. Het grote voordeel is vervolgens wel dat je maandelijks een stuk minder betaalt voor je gasrekening.
 • Keuze 3: Wat voor kozijnen heb je nu. Niet elk kozijn kan iedere soort HR glas aan. Houten kozijnen zijn redelijk stevig, maar wanneer je er HR+++ glas in wil laten plaatsen moet je oppassen. Stalen of aluminium kozijnen daarentegen kunnen behoorlijk wat hebben. Die kan je gemakkelijk voorzien van dubbel glas op maat.
 • Werk samen met je buren. Het voordeligste bestel je dubbel glas op maat met je buren. De glasfabrikant hoeft zijn machines dan maar één keer in te stellen om meerdere ramen te produceren.

Snel besparen doe je zo

 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op dubbel glas op maat is heel eenvoudig. Je doet het met één muisklik op de button. Je ontvangt gelijk een paar vrijblijvende offertes om te vergelijken. Dat kan al snel een voordeel tot 40 procent opleveren.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.