Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Indien u er voor heeft gekozen om te investeren in dubbel glas spreekt het voor zich dat u graag zult willen dat uw investering zoveel mogelijk opbrengt. Dat is alleen maar mogelijk wanneer het dubbel glas in een zo optimaal mogelijke staat verkeerd. Op het eerste zicht mag het dan wel lijken alsof er geen problemen kunnen optreden met dubbel glas, in de praktijk is dat wel degelijk mogelijk. Een dubbel glas reparatie uitvoeren is in bepaalde gevallen meer dan wenselijk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de situatie waarin er een lek kan worden vastgesteld of wanneer er bijvoorbeeld een barst is opgetreden. Het uitvoeren van dubbel glas reparatie is in deze situatie wenselijk.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Lek in dubbel glas herstellen

Wanneer er een lek in uw dubbel glas is opgetreden uit dit zich waarschijnlijk in condens of een waas op uw raam. Dit wijst er op dat er zich ergens een lek bevindt waardoor warmte relatief eenvoudig de woning kan verlaten. Dat is uiteraard niet de bedoeling, want op deze manier schiet uw investering in dubbel glas haar doel eigenlijk een beetje voorbij. Vooraleer een beroep te doen op een reparateur is het aan te raden om te controleren of het lek is ontstaan of er reeds vanaf het begin was. In het laatste geval kan het immers gaan om een productiefout waardoor u wordt ingedekt door de 10 jaar durende garantie.

Hoeveel kost dubbel glas reparatie?

Hoeveel de exacte kosten bedragen voor het herstellen van dubbel glas valt moeilijk te zeggen. De kostprijs voor de reparatie is namelijk sterk afhankelijk van volgende factoren:

  • De aard van het probleem
  • De omvang van het probleem en het glas in kwestie
  • De leeftijd van het glas (kunt u nog rekenen op de garantie van 10 jaar of niet)
  • De hoogte van de kosten die het bedrijf van uw keuze in rekening brengt

Bovenstaande factoren oefenen stuk voor stuk een directe invloed uit op het kostenplaatje dat u voor de reparatie zal voorgeschoteld krijgen. Hou hier dan ook beslist rekening mee.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

hr glas kosten

Dubbel glas subsidies en premies

Het plaatsen van dubbele beglazing in de ramen van uw woning levert een

Brandwerend glas

Op het gebied van brandveiligheid gebruikt men steeds meer brandwerend glas in

Is het plaatsen van dubbelglas nog wel de moeite waard anno 2021?

Het laten plaatsen van dubbelglas is een energiezuinige maatregelen aan je woning.