Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als u nieuw glas nodig heeft, maar uw kozijnen zijn nog goed, dan heeft u de diensten nodig van een glaszetter. Ook als u nieuwe kozijnen heeft aangeschaft, maar u wilt er nog een bepaalde glassoort in laten plaatsen, dan heeft u een glaszetter nodig om dit voor u te doen. Dit is een klus die u het beste niet zelf uitvoert, om veiligheidsredenen en ook omdat het vrij specialistisch is. Wilt u glas laten zetten, dan kunt u de onderstaande veelgemaakte fouten alvast doorlezen ter voorbereiding.

Geen onderzoek doen naar financiële steun

Als u uw huidige glassoort laat vervangen door een hoogrendementsglas, dan valt dit onder isolatiewerkzaamheden. U kunt namelijk veel geld besparen door uw warmte beter te bewaren en met isolatieglas kan dat. Voor isolatiewerkzaamheden kunt u niet meer in aanmerking komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, want die is inmiddels uitgeput, maar u krijgt wel op twee andere manieren hulp van de overheid.

  • Regionale hulp: het is goed mogelijk dat u van uw provincie of gemeente hulp krijgt voor het laten plaatsen van isolatieglas. Dit verschilt wel per regio, dus u zal ervoor naar uw regionale overheden moeten gaan om navraag te doen.
  • Btw-korting: er zijn verschillende werkzaamheden in en rondom het huis die worden uitgevoerd voor een lager btw tarief. Isolatiewerkzaamheden vallen hier ook onder. U betaalt voor de arbeidskosten maar 9 procent btw en geen 21 procent. De glaszetter zal dit al op de eindfactuur verrekenen.

De kozijnen vergeten

Er zijn glassoorten die bijzonder goed isoleren en waarmee u per vierkante meter flink kunt besparen op uw energierekening. Maar als uw kozijnen de warmte die uw nieuwe glas binnen houdt gewoon weer doorlaten, dan heeft het weinig zin om in een hoogrendementsglas te investeren. Kiest u een dergelijke kwalitatieve glassoort, dan mogen de kozijnen niet uitblijven. U bent vaak veel goedkoper uit als u nieuwe kozijnen inclusief HR++ glas bestelt bij een kozijnenleverancier dan dat u hier twee verschillende klussen voor inplant. Kijk dus goed naar de kwaliteit van uw huidige kozijnen en als deze te wensen overlaat, overweeg deze dan direct ook te laten vervangen.

Te veel kijken naar de isolatiewaarde

Het is natuurlijk erg goed om uw woning beter te isoleren en als u geïsoleerde muren, dak en vloer heeft, dan mag het glas en de kozijnen ook niet uitblijven. Het lijkt dan soms het beste idee om een glassoort te kiezen met een uitstekende isolatiewaarde, maar dit is niet in alle gevallen de beste keuze. Heeft u een passiefwoning of is uw woning uitermate goed geïsoleerd, dan kunt u investeren in HR+++ isolatieglas, maar in de meeste andere situaties is HR++ prima voldoende. Er zijn zelfs plekken waar u beter een wat lagere isolatiewaarde kiest. Onverwarmde ruimtes, zoals de bijkeuken, de schuur en de garage hebben geen baat bij isolatieglas. Ook als uw woning zelf niet erg goed geïsoleerd is en u bent niet van plan om hier in de toekomst in te investeren, zou het jammer zijn als u te veel geld uitgaf aan een glassoort met een hoge isolatiewaarde. De warmte die u dan via het glas tegenhoudt gaat ergens anders gewoon weer verloren. Pas de isolatiewaarde van uw glassoort daarom aan op de isolatiewaarde van uw woning.

Geen specialistische glassoort overwegen

Er zijn een aantal soorten specialistisch glas die soms beter zouden passen in uw situatie dan standaard hoogrendementsglas. Dit specialistische glas heeft ook een isolatiewaarde, maar u krijgt hier nog een extra kwaliteit bij. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan inbraakwerend glas in een raam dat zich op een inbraakgevoelige plaats bevindt. Misschien wilt u wel glas laten zetten omdat er bij u is ingebroken en dan is inbraakwerend glas natuurlijk een hele geruststelling. Verder is er zonwerend glas, voor ramen die veel in de zon staan en is er zelfreinigend glas voor plaatsen die moeilijk te bereiken zijn. Met meer dan honderd glassoorten ter uw beschikking is het geen slecht idee om hier wat extra informatie over in te winnen.

Proberen het glas zelf te plaatsen

Eigenlijk wordt het altijd afgeraden om glas zelf te plaatsen zonder hier een specialist voor in te huren. Het klinkt misschien aanlokkelijk, omdat u dan flink wat geld kunt besparen, maar een professionele glaszetter heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Ervaring: een glaszetter weet waar hij of zij mee bezig is. Het zetten van glas is specialistisch en moeilijk en er kan van alles mis gaan. Doet u dit verkeerd, dan kan het glas gaan lekken of kan het los gaan zitten en dat zijn problemen die moeilijk te repareren zijn.
  • Garantie: zelfs de meest vakkundige glaszetters maken wel eens een fout en deze hebben daar een garantieregeling voor. U kunt deze fouten dan kosteloos laten repareren. Doet u het werk zelf en er gaat iets mis, dan moet u de kosten voor de reparatie zelf dragen.
  • Veiligheid: een glaszetter heeft alle maatregelen en hulpmiddelen om veilig te kunnen werken. Glas is zwaar, scherp en breekbaar en als u geen veiligheidsmaatregelen neemt dan kunt u zichzelf ernstig verwonden.

Vergelijk offertes

Als u geld wilt besparen op een glaszetter, doe dat dan niet door de klus zelf op te pakken, maar gebruik onze vergelijkingstool. U vraagt dan meerdere offertes op voor uw glaszettersklus en deze legt u naast elkaar. Zo kiest u de beste specialist voor de meest gunstige prijs.


Laatste nieuws

Wat zijn de voordelen van dubbel glas

Op het moment dat u in een oudere woning woont bent u

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Heeft u nog enkel glas in uw huis? Dan is het verstandig

Omdat de wintermaanden al duur genoeg zijn

Bij veel huishoudens is de maandelijkse energierekening een heet hangijzer, waarschijnlijk is