Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vroeger werden er in huizen alleen maar enkel glas gebruikt. Pas na 1950 gebruikte men bij het bouwen van nieuwe huizen steeds vaker dubbel glas. Dit zijn twee glasplaten met daartussen droge lucht. Later kwam er een energiecrisis en werd er Hoog Rendement (HR) glas ontwikkeld. Dit is dubbelglas wat voorzien is van een coating en een gevulde luchtspouw. Tegenwoordig is het driedubbel isolatieglas dat steeds vaker en vaker gebruikt wordt. Dit wordt ook wel drievoudig glas of triple glas genoemd. Het drievoudig glas bestaat uit drie enkele glazen met droge, stilstaande lucht daartussen.

Driedubbelglas isolatiewaarde

Driedubbel glasDe belangrijkste reden om eventueel te kiezen voor driedubbelglas is toch wel de isolatiewaarde. Isolatie voorkomt dat de warmte in uw huis verloren gaat. Hierdoor kan de binnentemperatuur van uw woning op peil worden gehouden en hiermee bespaart u een hoop energie. Dit is goed voor het milieu én uw bankrekening.

Driedubbelglas heeft een betere isolatie dan dubbelglas. De isolatiewaarde wordt meestal uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde van glas geeft de mate aan waarin het glas energie doorlaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.
De U-waarde wordt uitgedrukt in de eenheid W/m2K.

Verschillen in U-waarden:

 • De U-waarde van enkel glas is: +/- 5,7 W/m2K
 • De U-waarde van dubbelglas is: +/- 2,8 W/m2K
 • De U-waarde van HR glas is: +/- 2 W/m2K
 • De U-waarde van driedubbelglas is:+/- 0,6 – 1 W/m2K

Voordelen van driedubbel glas t.o.v. dubbel glas

 • Driedubbelglas is dikker dan dubbelglas, het glas is ongeveer 37 mm dik.
 • Driedubbelglas is zwaarder dan dubbelglas en weegt ongeveer 33 kg.
 • Met driedubbelglas heeft u een betere geluidsisolatie.
 • Met driedubbelglas heeft u zoals hierboven beschreven, een betere isolatie m.b.t. energieverlies.
 • Driedubbelglas laat minder zonnewarmte door dan dubbelglas.

De nadelen van driedubbel glas ten opzichte van dubbel glas:

Ondanks dat driedubbel glas de beste isolatiewaarde heeft, heeft driedubbel glas toch ook een aantal nadelen:

 • De kans is klein, maar het zou kunnen gebeuren dat er aan de buitenkant van het glas condens optreedt in de ochtend. Het veroorzaakt geen schade, maar dit kan wel erg vervelend zijn.
 • Wanneer u driedubbelglas laat plaatsen, moet u veel aandacht besteden aan uw zonwering. Doet u dit niet, dan kan het in de zomer binnen veel te warm worden. Het glas kan veel energie door de zon opvangen, maar dit is dit een groot nadeel in de zomer wanneer er geen zonwering is.
 • Driedubbelglas is een stuk zwaarder en dikker dan enkel of dubbelglas. Het is niet zomaar in alle profielen in te bouwen.

De prijs van driedubbelglas

Driedubbelglas is een stuk duurder dan dubbelglas (zie ook: prijslijst dubbel glas). Dit komt voornamelijk omdat dubbelglas meer geproduceerd wordt en daardoor lagere productiekosten heeft. Driedubbelglas is ook een andere manier van produceren. Zo heeft u bijvoorbeeld meer kit nodig om te ruiten te verlijmen. Voordat u een beslissing maakt om driedubbelglas te nemen is het verstandig om een berekening te maken om te zien wat het nu eigenlijk precies oplevert ten opzichte van bijvoorbeeld dubbelglas. Lees ook: aanbouw kosten.

Vergelijk de prijzen en bespaar veel geld

Ook benieuwd hoeveel de plaatsing van driedubbel glas voor uw woning u zal kosten? Ontvang gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van professionele glaszetters uit uw buurt. Bespaar ook tijd en geld bij het zoeken naar een glaszetter. Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


Laatste nieuws

Driedubbelglas: uitleg en prijs

Vroeger werden er in huizen alleen maar enkel glas gebruikt. Pas na

Is het plaatsen van dubbel glas in 2021 de moeite waard?

De meeste moderne en nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van dubbel glas. Hierdoor

Veiligheidsglas

In dit artikel trachten we u te informeren over veiligheidsglas. We hopen