Dubbel glas valt onder verlaagd BTW tarief

Sinds 1 maart 2013 valt het plaatsen van dubbel glas onder het gunstige btw-tarief van 6%. Deze regeling geldt tot 1 juli 2015. Veel andere woning isolerende maatregelen vielen al onder dit lage btw-tarief. In 2009 werd dit tarief namelijk al ingevoerd voor vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie.

Het lage tarief van 6% in plaats van 21% geldt alleen als voor de arbeidsloon en materiaalkosten. De materiaalkosten moeten dan wel minder dan de helft van de totale kosten bedragen.

Soorten dubbel glas

dubbel glasEr zijn verschillende soorten dubbel glas waarmee u uw huis kan isoleren. Zo is er gewoon dubbel glas maar ook HR-glas. Het verschil tussen die twee is dat bij HR-glas tussen de twee glazen een onzichtbaar laagje zit die de isolatie nog meer verbetert. Dat laagje weerkaatst namelijk warmte. Daarnaast bestaat er ook nog HR++-, HR++-, en HR+++-glas. Deze dubbele glazen, HR+++ is zelfs drievoudig glas, hebben edelgas tussen de glazen in. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht.

U-waarde dubbel glas

Hoe goed een glas isoleert kunt u zien aan de U-waarde. De U-waarde is een bepaalde waarde die aangeeft hoe goed het glas warmte tegenhoudt. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte er per vierkante meter, per graag temperatuurverschil tussen de glazen wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking van het glas is.

Overzicht U-waarden dubbel glas:
5,8 W/m2K voor enkel glas
2,8 W/m2K voor dubbel glas
2,0 tot 1,7 W/m2K voor HR-glas
1,6 tot 1,3 W/m2K voor HR+ glas
1,2 tot 0,8 W/m2K voor HR++ glas
1,0 tot 0,5 W/m2K voor HR+++ glas

BTW renovatie en herstel ook verlaagd tarief
Naast de btw-verlaging van dubbel glas, vallen ook renovatie en herstel van woningen die ouder dan twee jaar zijn onder het lage tarief. Hierdoor is het nog aantrekkelijker voor consumenten om hun woning beter te isoleren of te investeren in duurzame energie zoals het plaatsen van zonnepanelen.

Energie besparen met isoleren

Door uw woning beter te isoleren, bespaart u veel energie. Dit is ook de reden dat de overheid consumenten stimuleert om hun woning te isoleren door middel van belastingvoordeel. De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft berekend dat een gemiddeld huishouden met de btw-kortingen op het toepassen van vloer-, dak-, spouwmuurisolatie– en glasisolatie een bedrag van €1300 kan opleveren. Bekijk ook de subsidie op stukadoren.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.