Dubbel glas lek

Als u ziet dat er bij dubbel glas condensatie aan de binnenkant van de ruiten vormt, dan is uw dubbel glas lek. Als er condens aan de binnenkant of aan de buitenkant zit, is er in principe niks aan de hand. Condensvorming aan de buitenzijde is een onschuldig gevolg van de hoge warmte-isolatie, en condens aan de binnenzijde kan heel simpel opgelost worden door de ruimte beter te ventileren. Pas als uw condens aantreft tussen de twee glaslagen in, dan is er sprake van een lek.

→ Nieuw dubbel glas nodig? Vul hier het formulier in, vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en maak een weloverwogen keuze

Waardoor kan dubbel glas lek raken?

Een lek in het dubbel glas kan ontstaan door achterstallig onderhoud, of door een fabricagefout van de glasfabrikant. Of de ruit kan ook aan het einde van zijn levensduur zijn gekomen. Dubbel glas gaat gemiddeld namelijk zo’n 25 tot 30 jaar mee, mits goed onderhouden. Als er sprake is van achterstallig onderhoud, of van een ruit die op het eind van zijn levensduur is gekomen, kunt u geen aanspraak doen op de fabrikant, of op uw glasverzekering. Maar als er sprake is van een fabricagefout, dan kunt u altijd contact opnemen met de fabrikant. Lees altijd goed de garantievoorwaarden van de fabrikant, alvorens contact met hen op te nemen.

Valt dubbel glas nog te repareren als het eenmaal lek is?

Het antwoord is simpelweg: nee. Als uw ruit eenmaal lek is, valt het niet meer te repareren. De enige oplossing is het laten plaatsen van een nieuwe ruit, en indien nodig nieuwe kozijnen. Doe dit in elk geval nog voor de winter, want als uw dubbel glas lek is, zult u dat zeker gaan merken aan uw stookkosten.

Laat u goed informeren

Laat u steeds goed bijstaan door een vakman die ervaring heeft met het plaatsen van dubbel glas. Op onze site kan u vrijblijvende glaszetter offertes aanvragen en op die manier kan u tijd en geld besparen.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.