Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tegenwoordig zijn er diverse soorten glas waar u uit kunt kiezen voor uw woning of bedrijf. Wij bieden op onze website informatie aan over die verschillende soorten. Dit zorgt ervoor dat u een goede keuze kunt maken welk glas het beste bij uw huis of uw bedrijf past. In dit artikel gaan we zonwerend glas toelichten.

De diverse varianten zonwerend glas

Er bestaan diverse soorten zonwerend glas. Er is glas dat wat donkerder is dan normaal glas. Dit gaat een beetje richting de bruine kant. Er bestaat ook helder glas met buiten zonwering. De eerste soort is vele malen goedkoper dan de tweede. Er zijn natuurlijk wel enkele verschillen.

In de zomer houdt het donkere glas de warmte goed buiten. En het laat niet teveel zonlicht in huis. In de winter zorgt het er echter voor dat er niet voldoende zonlicht binnenkomt waardoor het wellicht niet warm genoeg wordt. Dit zou kunnen betekenen dat de verwarming een paar graden hoger moet.

Andere redenen waarom men niet voor dit glas kiest is met name de uitstraling. Het is mooier om beglazing te hebben zonder een kleurtje volgens veel mensen. Bij bedrijven wordt sneller voor deze soort beglazing gekozen dan bij woonhuizen.

Een andere optie is het blanke glas met zonwerende werking. Het heeft aan de buitenkant een zonwerend laagje. Het is duurder dan het eerst genoemde glas maar heeft ook meer mogelijkheden. Het laat in de zomer het zonlicht naar binnen maar, houdt daarbij de warmte buiten. In de winter laat het ook het zonlicht naar binnen maar, houdt het de kou buiten. Dit glas is dus in zekere mate isolerend. Dit bespaart in zowel in de kosten van het koelen, als in de kosten van het warm houden van uw huis.

Beide soorten zorgen ervoor dat de UV straling minder toetreed tot het huis, waardoor meubels en andere spullen minder snel verkleuren.

Zonwerend glas prijzen

De kosten van normale dubbele beglazing variëren tussen de 50 en 95 euro per vierkante meter (m2). Bij zonwerend glas starten de kosten bij ongeveer 75 euro per vierkante meter. Het is goed om in overweging te nemen welke glassoort u kiest. Want zonwerend glas is wellicht duurder in de aanschaf, maar het bespaart ook kosten in het koelen en het verwarmen van het pand.

Laat u goed informeren en vraag offertes aan bij diverse bedrijven. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken.


Laatste nieuws

Een goede keuze: kozijnen met dubbel glas

Nieuwe kozijnen worden bijna altijd met dubbel glas geleverd. Het vervangen van

Wat kost het laten plaatsen van dubbel glas in een dakkapel?

Door het installeren van een dakkapel op je schuine dak creëer je

Alles wat je moet weten over thermopaan glas

In tijden van verduurzaming kiest het merendeel van de mensen voor hoogrendementsglas