Kosten extra dun glas

kozijnoffertesWanneer jouw huis voor 1980 gebouwd is, weet je zeker dat het tegen deze tijd wel toe is aan nieuwe ramen. Er is nogal wat veranderd door de jaren heen. Was het vroeger zo dat alle ramen voorzien waren van enkel glas, tegenwoordig is dubbel HR++ glas de bouwnorm. Dit glas heeft behoorlijk wat voordelen wanneer je het vergelijkt met het oude enkel glas. Je wordt echter minder gelukkig wanneer je het nieuwe glas gaat laten plaatsen. Je komt er achter dat jouw kozijnen helemaal niet geschikt zijn voor dikker glas. Er zit dan maar één ding op; je kiest voor extra dun glas.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost extra dun glas

We hebben gekeken naar de prijzen voor extra dun glas en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk extra dun glas koop je   Wat is de U waarde Prijs per welke eenheid Wat is de prijs
Extra dun glas 2-3-*2 Argon glas U waarde 2.6 Per vierkante meter Tussen 187 en 190 euro
Extra dun glas -3-3*4 Argon glas U waarde 2.6 Per vierkante meter Tussen 18 en 190 euro
Extra dun glas 3-3-*4 krypton glas U waarde 2 Per vierkante meter Tussen 205 en 210 euro
Glaszetter Uurloon Tussen 40 en 60 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je nog kunnen overwegen om zelf het extra dunne glas in je ramen te plaatsen. Het gewicht van het glas zal het probleem niet zijn. Wat wel een probleem wordt is de kwetsbaarheid van het extra dunne glas. Dit moet namelijk met veel meer zorg worden gezet. Daarnaast mag er nagenoeg geen druk op het glas staan omdat het daar niet tegen bestand is. Je zou dus kunnen overwegen om je oude enkel glas weg te halen en het zelf af te voeren naar de gemeentewerf als jouw aandeel is het vervangen van het enkele glas.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je het oude glas wat verwijderd is uit jouw huis of pand afvoeren naar de gemeentewerf. Met een aanhanger zou je dit zomaar zelf kunnen doen. Je zou er ook zelf voor kunnen zorgen dat de ramen waar het glas moet worden gezet snel en gemakkelijk bereikbaar zijn door de glaszetter.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd en besteed je het werk liever uit, dan laat je de glaszetter al het werk doen bij het vervangen van je originele glas door extra dun dubbel glas. Je betaalt dan wat meer aan uurloon, maar je hebt wel de zekerheid dat jouw glas vakkundig is gezet en dat je er de volle garantie op krijgt.

Hoe is de prijs van extra dun glas bepaald

Hoeveel jij betaalt voor extra dun glas in je huis bepaal je zelf door keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel vierkante meter extra dun glas wil je bestellen. Extra dun glas is een kostbare aanschaf. Het aantal vierkante meters extra dun glas bepaalt dan ook voor een heel groot gedeelte de prijs die jij in totaal betaalt. Bedenk je ook dat het wellicht een te dure oplossing is om in alle ramen extra dun glas te laten plaatsen. Nieuwe kozijnen met normaal HR++ glas kunnen goedkoper zijn in de aanschaf dan alle ramen van extra dun glas in je huis.
  • Keuze 2: Hoe isolerend wil je het glas hebben. Extra dun glas is er in meerdere isolatiewaarden. De U waarde geeft aan hoeveel warmte er nog wordt gemeten aan de andere kant van het glas. Hoe lager de U waarde, hoe beter de isolatie. Extra dun glas met een lage U waarde is vanzelfsprekend kostbaarder dan glas met een hogere U waarde. Daar staat tegenover dat je van extra dun glas met een lage U waarde meer rendement hebt op den duur. Je verstookt minder aardgas en stoot minder CO2 uit.

Praktische bespaartips

  • Bestel je glas bij een lokale fabrikant. Ga je extra dun glas bestellen, dan wordt dit altijd bij jou thuis afgeleverd door de fabrikant. Op het moment dat jij je glas bestelt bij een fabrikant aan de andere kant van het land moeten er erg veel kilometers worden gereden om jouw glas te vervoeren. Die kilometers moet je wel vergoeden aan de fabrikant. Beter is het dan om iets meer uit te geven aan glas wat je in je eigen omgeving bestelt.
  • Vraag offertes op.

Snelle offertes

Het snelste bespaar je op extra dun glas door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande knop vraag jij direct offertes op. Het vergelijken hiervan kan jou een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.