Kosten floatglas

Glas is er in heel veel soorten. Een woning die na 1980 is gebouwd is voorzien van dubbel glas. Is een huis voor 1980 gebouwd, dan is het doorgaans afgewerkt met de glassoort die nog altijd het meeste voorkomt in ons land. We hebben het over floatglas. Floatglas is een andere benaming voor enkel glas. Dit glas wordt nauwelijks nog gebruikt bij het opleveren van woningen omdat de bouwnorm voorschrijft dat er HR++ glas moet worden gebruikt. Voor andere doeleinden wordt floatglas echter nog wel gewoon gebruikt. We keken naar de prijs van floatglas.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Voor welke doeleinden wordt floatglas nog gebruikt

Floatglas wordt gebruikt voor meerdere doeleinden. Eigenlijk zijn alle zaken waarbij de isolerende waarde van glas geen rol speelt geschikt om dit glas te plaatsen. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Gebruik in meubelen. Met enkel glas kan je prima een tafelblad maken. Het glas moet dan in een speciale geharde versie worden uitgevoerd waardoor het meer gewicht kan hebben en het niet in delen uit elkaar kan vallen bij een breuk. De dikte kan je zelf uitzoeken. Het verdient de voorkeur om voor een tafelblad niet alleen voor gehard maar ook voor gelaagd glas te kiezen.
  • Gebruik in deuren. Voor een buitendeur zal je dubbel HR++ glas nodig hebben vanwege de bouwnorm, maar bij een binnendeur is dit doorgaans niet van toepassing. Een binnendeur kan je dan ook prima met floatglas laten uitvoeren. Heb je een binnendeur met een kapot ruitje, dan bestel je dit los bij de glaszetter. Ook hierbij kan je het beste voor gehard glas kiezen vanwege de veiligheid.
  • Gebruik als balustrade. De tijd dat een balustrade alleen van metaal hekwerk was gemaakt ligt achter ons. Tegenwoordig doet floatglas ook dienst als balustrade. De platen glas worden doorgaans gelaagd gemaakt om ervoor te zorgen dat het glas extra veilig is in het gebruik op een balkon. De glasplaten worden in een metalen frame bevestigd voor de veiligheid.

Hoeveel kost floatglas

We keken voor jou naar de prijs van floatglas en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk glas koop je Wat zijn de specificaties van het product of dienst Basis van de prijs Wat is de prijs
floatglas 1 meter bij 1 meter

Niet gehard

6 mm dik

Transparant

Per vierkante meter Tussen 22 en 27 euro
floatglas 1 meter bij 1 meter

Niet gehard

10 mm dik

Bronskleurig

Per vierkante meter Tussen 240 en 250 euro
Glaszetter Inclusief BTW Uurtarief Tussen 45 en 60 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Floatglas hoeft niet echt heel zwaar te zijn. Zeker wanneer je een dunne glasplaat van dit materiaal bestelt kan je deze nog zelf plaatsen, afhankelijk van het gebruik. Denk eraan dat je veel verwerkingen wel met twee personen moet uitvoeren. Dit komt vooral door de breekbaarheid van het materiaal.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben je een beetje handig aangelegd, dan laat je het glas plaatsen door een glaszetter maar je kan wel een paar zaken zelf doen. Je kan bijvoorbeeld zelf de ruimte vrijmaken waar het glas moet worden verwerkt. Wil je een raampje wat gebroken is laten vervangen, dan zou je zelf alvast – voorzichtig – het kapotte glas kunnen vervangen. Je zou het kapotte glas ook zelf kunnen afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden door de glaszetter doen. Je betaalt dan wel wat meer aan uurloon maar je hebt de garantie dat al het werk perfect wordt uitgevoerd en dat jouw huis niet verandert in een glasbak door een ongelukje.

Hoe is de prijs van floatglas samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor Floatglas bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel vierkante meter heb je nodig. De prijs van glas staat uitgesplitst per vierkante meter. Dit bepaalt dan ook voor een heel groot gedeelte de prijs. Hoeveel meer vierkante meter je nodig hebt, hoe hoger de prijs. Na een bepaald aantal vierkante meters heb je wel de mogelijkheid om kwantumkorting te bedingen.
  • Keuze 2: Hoe dik is het glas. De dikte van het glas wat je bestelt bepaalt de prijs per vierkante meter. Een vierkante meter glas van 15 mm kost in transparante uitvoering ongeveer 428 euro terwijl deze in een dikte van 6 mm ongeveer 45 euro kost. De dikte maakt dus nogal wat verschil uit in dit geval.

Handige bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Floatglas schaf je het liefste aan met korting. Met één muisklik op onderstaande knop kan jij besparen voordat je een bestelling plaatst. Jouw voordeel kan oplopen tot maar liefst 45 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.