Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Garantie dubbel glasWanneer u een bepaald product in de winkel koopt kunt u als het goed is steeds rekenen op een bepaalde garantie. Dat geldt eveneens voor de aankoop van dubbel glas of hoogrendementsglas. U dient er wel rekening mee te houden dat de garantie in dit geval wordt geleverd door het zogenaamde keurmerk dat aan het glas van uw keuze is verbonden. Dit keurmerk is er immers voor verantwoordelijk dat wordt nagegaan of het glas aan alle vooropgestelde eisen voldoet vooraleer het, het productieproces verlaat. Blijkt achteraf dat, dat niet het geval is, dan dient de beglazing uiteraard kosteloos te worden vervangen.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

10 jaar garantie op productiefouten

Indien u er voor heeft gekozen om gebruik te maken van glas van een erkend keurmerk zult u meer dan waarschijnlijk kunnen rekenen op een garantieperiode van tien jaar. Binnen deze periode worden productiefouten aan het glas zonder probleem en zonder kosten hersteld. Is deze periode afgelopen en steken er dan mogelijke gebreken de kop op, dan heeft uw investering zichzelf al lang terugverdiend waardoor u steeds met een interessant rendement te maken krijgt. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook de garantie van tien jaar is ongetwijfeld een ijzersterke troef die is verbonden aan de keuze voor dubbel glas of hoogrendementsglas.

In 2016 is er ook een subsidie voor asbest. Laat snel uw huis asbest inventariseren.

Hoe aanspraak maken op garantie?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het uitsluitend mogelijk om aanspraak te maken op de garantie op uw dubbel of hoogrendementsglas wanneer deze is aangekocht bij een erkende verdeler en er een officieel keurmerk aan verbonden is. Heeft u er voor gekozen om het dubbele glas of hoogrendementsglas uit het buitenland te importeren? In dat geval wordt het doorgaans een compleet ander verhaal en beschikt u als consument veelal niet over ook maar enige garantie. Eventuele gebreken aan het glas dienen dan ook door u zelf te worden vergoed. Denk ook aan de kosten van een aanbouw.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Is het plaatsen van dubbelglas nog wel de moeite waard anno 2021?

Het laten plaatsen van dubbelglas is een energiezuinige maatregelen aan je woning.

Brandwerend glas

Op het gebied van brandveiligheid gebruikt men steeds meer brandwerend glas in

Vocht tussen dubbel glas

Als er bij dubbel glas vocht tussen de ruiten zit, dan is