Kosten glas inmeten

Kosten glas inmetenVandaag de dag laten steeds meer woningeigenaren dubbel glas plaatsen in hun huis. Dat is niet geheel zonder reden. Dubbel glas, ook wel HR glas genoemd, heeft een isolerende werking. Dat houdt in dat je met dubbel glas minder aardgas hoeft te verstoken om je huis warm te houden. Dubbel glas verdien je dan ook met een aantal jaren weer terug. Er is slechts één harde eis, een echte voorwaarde, om het hoogste rendement uit je HR glas te halen. De ramen moeten namelijk precies passend zijn, anders zal er alsnog warmte uit je huis ontsnappen langs je nieuw geplaatste ramen.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Waar wordt op gelet bij het inmeten van glas

Wanneer er glas wordt ingemeten wordt op een aantal zaken gelet. Er wordt een aantal metingen gedaan bij de bestaande ramen. Er wordt gekeken naar

  • De dagmaat. De dagmaat is de binnenkant van de kozijnen. Niet ieder kozijn loopt helemaal loodrecht. Zeker wanneer een kozijn al een langere tijd in een huis zit zal het zijn gaan werken. Het glas is op zijn plek blijven zitten waardoor het geheel is gaan wijken.
  • De sponning. De sponning is de rand die om het glas heen zit. Dit is een rand die iets verzonken in het kozijn zit. De sponning heeft een bepaalde breedte. Zeker wanneer er al oud dubbel glas in een raam zat is het belangrijk dat het nieuwe raam qua dikte overeen komt met het oude raam.

Hoeveel kost het om glas in te meten

We hebben gekeken naar een aantal tarieven die worden gehanteerd wanneer glas wordt ingemeten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Wat moet er gebeuren Wat is de basis voor de prijs Wat is de prijs
Glas inmeten Vaste prijs voor de totale klus 45 – 50 euro
Glas inmeten Uurtarief van glaszetter 40 – 60 euro
Glas inmeten Leverancier voert de meting uit Bepaald percentage van de totale rekening.

 

  • Als je een alles in één tarief kan afspreken. Glasleveranciers kunnen doorgaans een alles in één tarief met jou afspreken. Het hele traject, van het inmeten en de fabricage tot het plaatsen van het glas wordt door hun uitgevoerd. Er is dan vaak sprake van en bepaald percentage wat over het gehele bedrag wordt berekend.
  • Als je glas online gaat bestellen. Glas online bestellen is vaak de goedkoopste oplossing om aan je nieuwe HR glas te komen. Je moet in dat geval wel heel goed kijken naar wat er wel en niet bij de prijs van het nieuwe glas zit inbegrepen. Vaak kan je het glas wel laten inmeten, maar dat moet je dan apart afspreken. Je kan in dat geval gebruik maken van de buitendienst van een webwinkel mits die er is. In alle andere gevallen kan je een glaszetter inhuren die het glas komt inmeten. Je betaalt dan een uurtarief voor de werkzaamheden.
  • Als een bedrijf het inmeten van glas apart aanbiedt. Vaak hebben webwinkels en fysieke winkels een service waarbij het inmeten van glas voor één vast tarief wordt aangeboden. Dit komt doorgaans overeen met een uur werk van de glaszetter. Voor ongeveer 45 euro heb je in dat geval perfect in gemeten ramen.

Hoe wordt het prijskaartje bepaald

Jij bepaalt dus jij betaalt. Dat geldt ook voor het inmeten van ramen. We keken voor jou welke keuzes de kosten van het inmeten van ramen bepalen.

  • Keuze 1: Hoeveel ramen wil je laten inmeten. De hoeveelheid ramen die je wil laten inmeten bepaalt voor een groot gedeelte het prijskaartje. Met een groter aantal ramen zal de buitendienst medewerker langer bezig zijn dan met het inmeten van een paar ramen. Ook wanneer je slechts één etage wil laten voorzien van nieuwe ramen is het tarief doorgaans lager.
  • Keuze 2: Hoe zit het met de bereikbaarheid van de ramen. Ramen die goed bereikbaar zijn kunnen sneller worden ingemeten dan ramen waarvoor je eerst een hele route moet afleggen of waarvoor je langs allerlei meubilair moet manoeuvreren. Dit kost meer tijd en dat zie je terug in het uiteindelijke kostenplaatje.
  • Keuze 3: Waar is de glasleverancier ( met inmeetploeg) gevestigd. De glasleverancier moet een bepaalde afstand afleggen om bij jouw huis te komen. Deze afstand zal hij in kilometerkosten aan jou berekenen. Je betaalt dus meer voor een glasleverancier die in een heel andere stad of zelfs aan de andere kant van het land gevestigd is. Al is de leverancier nog zoveel voordeliger; door de kilometerkosten wordt er behoorlijk wat van jouw voordeel afgesnoept.

Bespaartips

  • Kies een leverancier die in jouw omgeving zit.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen op het inmeten van ramen. Je doet het met één muisklik. Je ontvangt daarna meerdere offertes. Door deze met elkaar te vergelijken kan je gelijk tot wel 30 procent besparen op de prijs van het inmeten maar ook op het totale traject.

 

 

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.