Kosten glazen dak met dubbel glas

Kosten glazen dak met dubbel glasJe eigen huis dat is een geweldig bezit. Als woningbezitter staat het je helemaal vrij om jouw woning in te richten zoals jij dat wil. Een huis wat niet al te groot is wil je graag optisch groter laten lijken. Dit kan je doen door er een glazen dak op te plaatsen. Een glazen dak geeft niet alleen licht en ruimte; het kan ook een isolerende werking hebben. Je kan een glazen dak namelijk laten uitvoeren in dubbel glas. Door de spouw met gas erin heeft jouw dak op die manier een extra functie. De warmte blijft binnenshuis en de kou van buiten wordt geweerd. We keken voor jou naar de kosten van zo’n glazen dak met dubbel glas.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost een glazen dak met dubbel glas

Een glazen dak wordt nagenoeg standaard uitgevoerd met dubbel glas. Dat komt doordat dit de bouwnorm is voor glas anno nu. Laat jij een glazen dak uitvoeren, dan wordt dit gemaakt van gelaagd veiligheidsglas. We keken voor jou naar de kosten van een glazen dak van gelaagd veiligheidsglas en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor soort dak wil je kopen Waar is de prijs op gebaseerd Wat zijn de kosten
Glazen dak van 10 vierkante meter Per totale klus, inclusief installatie en BTW Tussen 2500 en 4000 euro
Glazen dak Per vierkante meter, inclusief installatie en BTW Tussen 250 en 400 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Een glazen dak moet je vanwege de veiligheid absoluut niet zelf willen aanleggen. Het is behoorlijk specialistisch werk en het glas moet lekdicht worden afgewerkt. Je laat dus altijd een aannemer of klussenbedrijf voor deze werkzaamheden komen. Je zou wel zelf bijvoorbeeld alvast je oude dakbedekking kunnen verwijderen zodat het klussenbedrijf of de aannemer gelijk aan de slag kan.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd of geef je al het werk liever uit handen, dan huur je een aannemer of klussenbedrijf in voor alle werkzaamheden die komen kijken bij het plaatsen van een glazen dak. Ook het verwijderen van de oude dakbedekking kan je aan een ander overlaten. Je betaalt dan een uurloon wat ligt tussen 40 en 60 euro per uur.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je bijvoorbeeld alvast het pad naar de plek waar jouw glazen dak moet komen kunnen klaarmaken. Je kan de weg vrijmaken zodat er eenvoudig ladders kunnen worden geplaatst. Ook binnenshuis zou je de ruimte onder het dak alvast kunnen vrijmaken. Dit scheelt je weer een uurloon.

Hoe is het prijskaartje van een glazen dak met dubbel glas bepaald

Hoeveel jij betaalt voor een glazen dak met dubbel glas heb je zelf in de hand door keuzes. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot moet jouw glazen dak worden. Een glazen dak kan je zo groot maken als je maar wil. Je moet je echter ook bedenken dat de grootte van een glazen dak niet altijd wat toevoegt aan het uiteindelijke effect. Een glazen dak van 10 vierkante meter, hier als voorbeeld gekozen, wordt het meeste gebruikt. De prijs per vierkante meter staat uitgesplitst zodat je kan berekenen hoeveel de kosten van een glazen dak in jouw situatie zullen worden.
  • Keuze 2: Wil je een glazen dak in de nok van je huis hebben. Een glazen dak krijgt een extra effect wanneer je het in de nok van je huis laat bouwen. Er zullen dan wel extra materialen voor de bevestiging aan te pas moeten komen. Bovendien moet er van een extra stevig bevestigingsmateriaal gebruik worden gemaakt. Denk aan metaal of aan aluminium. Hier betaal je uiteraard extra voor.
  • Keuze 3: Wil je extra hang- en sluitwerk hebben. Een glazen dak is mooi, maar het is ook een soort open invitatie naar inbrekers toe. Je zal er dan ook voor moeten zorgen dat er goed hang- en sluitwerk op je glazen dak zit. Dit kan je kopen met een politiekeurmerk. De inbrekers zullen in dat geval minuten langer bezig zijn met het betreden van jouw woning. Dit maakt het verschil tussen een aantrekkelijke woning en een onaantrekkelijke woning voor inbrekers.
  • Keuze 4: Wil je een uitzetraam of kiepraam in je glazen dak hebben. Je kan met een glazen dak kiezen voor de mogelijkheid om te luchten. Een uitzetraam of een kiepraam zorgen ervoor dat je gemakkelijk kan ventileren in jouw woning. Je betaalt voor een dergelijk mechanisme uiteraard wel meer.

Lees ook: dakisolatie prijzen.

Razendsnelle bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen. Je doet dit met een klik op onderstaande button. De offertes die je krijgt kan je vergelijken. Het vergelijken kan jou een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.