Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dubbel glas zelf plaatsenSteeds meer mensen kiezen er voor om in hun woning de bestaande (veelal verouderde) beglazing te laten vervangen door nieuw, beter isolerend glas. Kijk jij ook ieder jaar opnieuw bang uit naar de eindafrekening van je energiefactuur? Heb je er eerder reeds voor gekozen om je woning afdoende te isoleren, maar ontsnapt er nog zeer veel warme lucht via de aanwezige ramen? In al deze gevallen is het een aanrader om dubbel glas aan te kopen. De volgende vraag die je, je dan echter moet stellen is of je het dubbel glas zelf gaat plaatsen of je de plaatsing wenst uit te besteden. Wij geven je op deze pagina graag een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden met betrekking tot dubbel glas en hoeveel je door het glas zelf te plaatsen precies kan uitsparen.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost dubbel glas?

kostenVandaag de dag zijn er op de markt tal van verschillende soorten dubbel glas terug te vinden. We onderscheiden bijvoorbeeld het standaard dubbel glas van hoogrendementsglas. Voor welke van de verschillende soorten dubbel glas je uiteindelijk zal kiezen is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de exacte besparing die je wenst te realiseren op je energiefactuur, maar ook aan het beschikbare budget dat je voor handen hebt. In ieder geval, onderstaande tabel geeft je reeds een goede indruk van de diverse mogelijkheden op vlak van dubbel glas die op de markt terug te vinden zijn.

Type dubbel glas Gemiddelde kostprijs
Standaard dubbel glas Ongeveer 60 euro per m2
HR glas Ongeveer 65 euro per m2
HR+ glas Ongeveer 70 euro per m2
HR++ glas Ongeveer 75 euro per m2
HR+++ glas Ongeveer 110 euro per m2

Prijzen zijn EXCLUSIEF montage én btw. Gemiddeld hebben we gerekend op 60 euro per m2 voor de montagekosten.

Zoals je kan afleiden uit bovenstaande tabel is het prijsverschil tussen de verschillende vormen van dubbel glas op de markt vrij beperkt. Omwille van deze reden en met het zicht op de toekomst wordt het dan ook veelal aan woningeigenaars aangeraden om te kiezen voor HR++ glas. Dit type dubbel glas mag dan in aankoop wel iets duurder zijn, daar staat tegenover dat ze een mooiere energiebesparing op jaarbasis zal weten te realiseren en dat niet alleen het eerste jaar, maar ook alle jaren die daarop volgen.

Waarom dubbel glas zelf plaatsen?

Bovenstaande zegt het eigenlijk al, veel mensen die er eerder voor hebben gekozen om hun woning optimaal te laten isoleren schrikken soms nog een beetje van hun energiefactuur. Ze gaan dan vaak wanhopig op zoek naar een extra mogelijkheid om het warmteverlies te drukken zonder dat ze er aan denken om hun beglazing te vervangen. Door gebruik te maken van dubbel glas in combinatie met een doorgedreven isolatie wordt elk mogelijk warmteverlies in de kiem gesmoord en dat zal je beslist merken op de eindafrekening van je energiefactuur.

Het zelf plaatsen van dubbel glas is bovendien interessant omdat je op deze manier kan besparen op de kosten die in rekening worden gebracht. Wanneer je er voor kiest om de plaatsing van dubbel glas uit te besteden een professionele glaszetter dien je er immers rekening mee te houden dat één van de volgende kosten in rekening kan worden gebracht:

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Uurtarief Tussen 35 & 45 euro per uur
Prijs per vierkante meter Tussen 45 & 75 euro per vierkante meter

Afhankelijk van de totale omvang van je project met dubbel glas kan je door deze zelf te plaatsen dan ook altijd een meer dan behoorlijk bedrag besparen.

Nadelen van dubbel glas zelf plaatsen

Dat er sprake is van een financieel voordeel wanneer je er voor kiest om het dubbel glas zelf te plaatsen is uiteraard voor de hand liggend en niet meer dan normaal. Er zijn echter ook bepaalde nadelen waar je graag rekening mee zal willen houden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het gevaar voor verwondingen. Veel mensen staan er niet bij stil, maar het is mogelijk om dat je tijdens het plaatsen van dubbel glas verwondingen oploopt aan de handen. Het glas is aan de zijkanten immers bijzonder scherp waardoor één verkeerde handeling reeds voor een diepe snee kan zorgen. Op dit vlak je voorzorgsmaatregelen nemen en in ieder geval veilige handschoenen dragen is beslist aan te raden.

Bovenstaande is niet het enige nadeel dat is verbonden aan zelf dubbel glas plaatsen. Het is namelijk ook zo dat dit haast onmogelijk is alleen. Wanneer je een beroep doet op een glaszetter en het gaat om een groot raam zoals bijvoorbeeld een schuifpui zal deze altijd met een helper naar je woning komen. Bovendien wordt er, wanneer het dubbel glas wordt geplaatst door een ervaren glaszetter altijd een bepaalde garantieperiode aangeboden. Gaat er tijdens de plaatsing van het dubbel glas iets mis of wordt er na afloop schade vastgesteld, dan dient de schade te worden hersteld op kosten van de glaszetter. Het spreekt voor zich dat deze garantie niet wordt aangeboden wanneer de plaatsing door jou zelf gebeurt. Ook benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? Ga dan naar de website dakkapel kosten.

Interessante bespaartips

Wil je het dubbel glas zelf plaatsen om op deze manier een beetje (extra) te kunnen besparen op je dubbel glas? Voel je, je hier eigenlijk echter helemaal niet zo goed bij, onder meer omdat je het risico op lichamelijke verwondingen nooit kan uitsluiten? In dat geval is het misschien wel interessanter om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

  • Kwantumkorting. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun oude beglazing te laten vervangen door nieuw, dubbel glas. Vraag na of andere mensen in jouw buurt met hetzelfde idee spelen en stel voor om de opdracht samen te verstrekken aan dezelfde glaszetter. Op deze manier kan je namelijk altijd rekenen op een zogenaamde kwantumkorting die de kostprijs van je dubbel glas aanzienlijk kan doen dalen.
  • Offertes vergelijken. Vooraleer dubbel glas aan te kopen is het altijd interessant om een vergelijking tussen verschillende glaszetters uit te voeren. Deze vergelijking moet uiteindelijk aan het licht brengen welke glaszetter jou tegen de beste prijs het dubbel glas kan aanbieden. Door offertes te vergelijken voor dubbel glas kan je zonder al teveel problemen al snel een meer dan behoorlijk bedrag uitsparen.

Lees ook: stukadoor gezocht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Omdat de wintermaanden al duur genoeg zijn

Bij veel huishoudens is de maandelijkse energierekening een heet hangijzer, waarschijnlijk is

Mag je als huurder dubbelglas eisen van je huurbaas?

Wanneer je van plan bent om een woning te huren, dan weet

Alles wat je moet weten over thermopaan glas

In tijden van verduurzaming kiest het merendeel van de mensen voor hoogrendementsglas