Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten glas vervangenEen woning bestaat uit een niet onaanzienlijke hoeveelheid glas en dan drukken we ons eigenlijk nog bescheiden uit. Het is dan ook niet meer dan normaal dat er op een zeker ogenblik eens een raam stuk gaat. Wanneer dit gebeurt is dat natuurlijk erg vervelend. Glas in uw woning die stuk gaat zorgt er namelijk niet alleen voor dat er warmteverlies kan optreden, daarnaast vormt het ook nog eens een beveiligingsrisico. Het spreekt dan ook voor zich dat u er in deze situatie alles aan zult willen doen om het glas dat stuk is zo snel mogelijk te vervangen. Uiteraard brengt het vervangen van glas steeds bepaalde kosten mee die we graag even voor u op een rijtje zetten op deze pagina.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost glas vervangen?

De kostprijs die voor het vervangen van glas in rekening wordt gebracht bestaat steeds uit twee of drie delen. Op vlak van kostprijs dient u dan ook rekening te houden met de volgende invloeden:

 • Het type glas
 • De montagekost
 • De eventuele voorrijkosten

Twee van deze kosten kunnen in principe geheel of gedeeltelijk komen te verdwijnen. Wat de montagekost betreft kunt u er voor kiezen om het oude glas zelf te verwijderen en het nieuwe glas eveneens op eigen houtje te plaatsen. Dit is evenwel niet altijd een goed idee. Veel mensen die geen ervaring hebben met het plaatsen van glas onderschatten wel eens hoe scherp de zijkanten kunnen zijn waardoor er ernstige verwondingen kunnen optreden. Het proberen beperken van de kostprijs die is verbonden aan het vervangen van glas mag door de montage zelf uit te voeren mag op het eerste zicht dan wel interessant lijken, in de praktijk zijn er zeker en vast ook niet onaanzienlijke risico’s aan verbonden.

Wat de voorrijkosten betreft is het mogelijk om deze uit te sparen door een beroep te doen op de diensten van een glaszetter bij u in de buurt. Steeds vaker kiezen mensen die het glas in hun woning willen vervangen voor een glaszetter die wat verder bij hun vandaan is gelegen omdat deze een betere prijs aanbiedt, maar ze houden geen rekening met de voorrijkosten. Niet zelden zorgen deze voorrijkosten er nochtans voor dat het financiële voordeel voor u als woningeigenaar verdwijnt. Kiezen voor een glaszetter uit de buurt is dan ook doorgaans altijd het interessantst.

De prijs van glas vervangen

Laat ons nu maar even concreet kijken naar het kostenplaatje dat glas vervangen met zich meebrengt:

Type glas om te vervangen Gemiddelde prijs per vierkante meter
Draadglas Ongeveer 90 euro per vierkante meter
Plexiglas Ongeveer 105 euro per vierkante meter
Gehard glas Ongeveer 110 euro per vierkante meter
Dubbel glas Ongeveer 120 euro per vierkante meter
Gelaagd glas Ongeveer 140 euro per vierkante meter
Brandwerend glas Ongeveer 440 euro per vierkante meter

Bovenstaande tabel maakt meteen duidelijk dat er een niet onaanzienlijk prijsverschil bestaat tussen het vervangen van bijvoorbeeld draaglas en brandwerend glas. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat brandwerend glas een stuk duurder is in aankoop in vergelijking met draadglas. Hoe dan ook is dit zeker en vast iets waar u maar beter rekening mee kunt houden.

Waarom is glas vervangen zo interessant?

Veel mensen beschikken in hun woning nog steeds over enkel glas. Velen zien dan ook niet in waarom ze er nu precies voor zouden moeten kiezen om hun bestaande beglazing te vervangen. Dat kost toch alleen maar geld terwijl de oude er nog steeds goed uitzien? Wij hebben de belangrijkste redenen om glas te vervangen in uw huis alvast even voor u op een rijtje gezet:

 • U zult opvallend minder last hebben van tocht in de woning.
 • Geïsoleerd glas zorgt in vergelijking met enkel glas voor een aantrekkelijke besparing op de energiefactuur.
 • Dubbel glas beschikt net als hoogrendementsglas over een geluidswerende functie.
 • Dubbel glas is aanzienlijk veiliger dan enkel glas. Zo kan ze een meerwaarde betekenen op vlak van inbraakpreventie.
 • Meubels en andere onderdelen van uw inboedel zullen niet zo snel gaan verkleuren omdat dubbel glas minder UV-straling doorlaat.

Zoals u ziet zijn er aan het vervangen van standaard enkel glas diverse zeer interessante voordelen verbonden die in elke situatie een meerwaarde kunnen betekenen. Dit zijn alvast meer dan voldoende redenen om een investering in nieuw glas op z’n minst te overwegen.

Besparen op de kosten van glas vervangen

Is er sprake van glasbreuk in uw woning of wilt u gewoon het enkel glas in uw huis (deels) vervangen door isolatieglas? Bent u evenwel een beetje geschrokken van het kostenplaatje dat is verbonden aan het vervangen van glas? In dat geval kunnen onderstaande bespaartips u helpen om uw project een behoorlijk stuk betaalbaarder te maken.

 • Vervang het glas bij voorkeur in één keer. Al het glas dat moet vervangen worden in uw woning in één keer vervangen kost een behoorlijke som geld, maar het is financieel veel interessanter dan de verschillende ramen individueel vervangen. In deze situatie worden er immers telkens voorrijkosten aangerekend en bovendien kan de glaszetter geen korting toekennen omdat er meerdere stukken glas worden besteld. Omwille van deze reden is alle beglazing in één keer vervangen dan ook steeds op financieel vlak het interessantst.
 • Driedubbel glas is geen must. Hoewel op isolerend vlak driedubbel glas natuurlijk veruit de beste keuze is, is dit niet altijd noodzakelijk. Het glas in de binnendeuren in uw woning hoeft bijvoorbeeld absoluut niet driedubbel te zijn. Bovendien geldt dit ook voor het glas dat is terug te vinden in bijvoorbeeld de garage. Daar volstaat gewoon dubbel glas ook prima. Beschikt u momenteel nog over enkel glas in uw huis? Dan zal zelfs HR++ glas reeds een meer dan behoorlijke energiebesparing opleveren!
 • Vergelijken levert u altijd een besparing op. Mond aan mond reclame is tegenwoordig nog steeds zeer belangrijk voor bedrijven. Het is dan ook vaak zo dat mensen gewoon hun glas laten vervangen door een glaszetter die wordt aangeprezen door vrienden of familie. Hoe goed de glaszetter in kwestie ook mag zijn, het is altijd de moeite waard om een vergelijking tussen verschillende glaszetters uit te voeren. Met name de plaatsingskosten van glas kunnen zeer aanzienlijke verschillen vertonen tussen de diverse partijen op de markt. Een objectieve vergelijking uitvoeren kan u zo tot wel 40 procent voordeel opleveren. Klinkt niet slecht toch?!
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat kost het laten plaatsen van dubbel glas in een dakkapel?

Door het installeren van een dakkapel op je schuine dak creëer je

Wat is HR glas?

Het uiterlijk van HR glas (hoogrendementsglas) is niks meer of minder dan normaal

Is het plaatsen van dubbelglas nog wel de moeite waard anno 2021?

Het laten plaatsen van dubbelglas is een energiezuinige maatregelen aan je woning.