Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten thermopane glasVeel mensen die hun woning willen voorzien van nieuwe beglazing gaan Vandaag de dag nog steeds op zoek naar zogenaamd thermopane glas. Het merendeel van deze mensen heeft er evenwel geen idee van dit eigenlijk een andere benaming is voor dubbel glas. Wilt u ook thermopane glas aanschaffen om te plaatsen in uw huis, maar zou u eerst graag even een beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die aan dit glas is verbonden? Wij vertellen u graag alles over thermopane glas evenals de kostprijs die er aan verbonden is op deze pagina!

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost thermopane glas?

Wanneer u veranderingen wenst uit te voeren aan uw woning is de kostprijs altijd één van de eerste zaken waar u naar kijkt. Dit is niet meer dan normaal, want vooraleer een huis echt op orde staat kan er heel wat geld in komen te zitten. Zou u graag een goed beeld willen hebben van wat een investering in thermopane glas u ongeveer kan kosten? Geen probleem. Wij zetten de gemiddelde kostprijs van dit type glas graag even voor u op een rijtje inclusief de energiebesparing die op jaarbasis ten opzichte van enkel glas kan worden uitgevoerd.

Type glas Gemiddelde aankoopprijs Besparing op jaarbasis
Thermopane glas Ongeveer 115 euro Ongeveer 140 euro

Bij het opstellen van de gemiddelde aankoopprijs werd rekening gehouden met niet alleen de BTW, maar ook met de montage. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om zelf de montage van het glas uit te voeren, maar dit is lang niet altijd interessant. Het levert u natuurlijk altijd een bepaalde besparing op, maar daar staat tegenover dat u het risico loopt dat de plaatsing niet volledige correct gebeurt. Bovendien kunnen er tijdens het plaatsen van glas ook vervelende verwondingen ontstaan die niet zelden ernstig zijn. Dit zijn dan ook stuk voor stuk zaken om rekening mee te houden wanneer u het plaatsen van thermopane glas zelf gaat doen!

Wat is thermopane glas nu precies?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is thermopane glas eigenlijk een andere benaming voor dubbel glas. Het glas is vernoemd naar het gelijknamige Duitse bedrijf welke in de jaren 50 van de voorgaande eeuw verantwoordelijk was voor de lancering van het eerste dubbel glas op de markt. Het moet evenwel gezegd dat het thermopane glas enkele niet onaanzienlijke verschillen vertoont ten opzichte van bijvoorbeeld HR++ glas. Eigenlijk zat het thermopane glas dan ook zeer eenvoudig in elkaar. Ze bestond immers uit twee glasplaten waar een isolerende laag tussenin was terug te vinden. Tegenwoordig weten we dat HR++ glas een veel betere isolatie realiseert omdat er zich tussen de glasplaten in een soort edelgas bevindt. Daar komt bij dat een extra coating er voor zorgt dat de buitentemperatuur blijft afgescheiden van de binnentemperatuur.

Is thermopane glas Vandaag de dag nog interessant?

Naar aanleiding van de ontwikkelingen die dubbel glas door de jaren heen heeft doorgemaakt kunnen we ons gerust de vraag stellen of thermopane glas Vandaag de dag nog altijd interessant is of niet. Dit is een beetje een dubbelzinnige vraag. In vergelijking met enkel glas is iedere vorm van isolatieglas (dus ook thermopane glas) interessant te noemen. Bovendien beschikt lang niet iedereen over de financiële mogelijkheid om te investeren in hoogrendementsglas. Wanneer u tot deze doelgroep behoort zult u dan ook kunnen vaststellen dat een investering in thermopane glas Vandaag de dag zeker en vast nog interessant is.

Een optimale besparing met driedubbel glas

Dubbel glas bestaat Vandaag de dag zoals u reeds heeft kunnen lezen in verschillende vormen. Het standaard thermopane glas is gewoon dubbel glas terwijl HR++ eigenlijk hoogrendementsglas is welke bestaat uit twee glasplaten. Beide soorten glas bieden zoals reeds aangegeven een meerwaarde in vergelijking met enkel glas, maar het kan nog beter. Vandaag de dag is er op de markt namelijk ook driedubbel glas terug te vinden. Dit type glas is het duurste van alle glassoorten op de markt, maar daar staat tegenover dat ze een ongekende energiebesparing weet te realiseren. Wanneer het voor u met andere woorden belangrijk is dat de hoogte van uw energiefactuur zoveel mogelijk wordt beperkt is er voor kiezen om driedubbel glas in huis te halen absoluut een aanrader.

Interessante bespaartips

Heeft thermopane glas u weten te overtuigen, maar bent u een beetje geschrokken van de prijs die u moet betalen voor dit type glas? In dat geval hebben wij nog een leuke extra voor u achter de hand. Wij begrijpen namelijk dat een investering in dubbel glas niet de enige kost is die u moet maken voor uw woning, in tegendeel. Omwille van deze reden hebben we dan ook enkele zeer interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet die er voor kunnen zorgen dat het investeringsbedrag in thermopane glas een stukje beperkter wordt.

  • Een subsidie aanvragen. De eerste interessante bespaartip die we kunnen geven met betrekking tot het kopen van thermopane glas is het aanvragen van een subsidie. Hoeveel deze subsidie bedraagt kunnen we u helaas niet aangeven omdat ze afhankelijk is van de stad of gemeente waardoor ze wordt verstrekt. Ga met andere woorden altijd eerst na bij het stadsbestuur welke financiële tegemoetkoming ze u willen aanbieden voor een investering in thermopane glas zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
  • Vergelijken betekent besparen. De kostprijs van thermopane glas is niet vastgesteld. In de praktijk betekent dit dan ook dat u altijd kan rekenen op een aantrekkelijke besparing wanneer u er voor kiest om een objectieve vergelijking uit te voeren. Het vergelijken van de prijs van thermopane glas tussen verschillende aanbieders kan in de praktijk dan ook zomaar een niet onaanzienlijke besparing opleveren van 40 procent.
  • Kies voor een glaszetter uit de buurt. Wanneer u een beroep doet op de mogelijkheden van een bepaalde glaszetter is het altijd interessant om te kiezen voor een partij bij u uit de buurt. Een andere glaszetter mag dan misschien op het eerste zicht wel financieel interessanter lijken, wanneer ze hoge voorrijkosten in rekening brengt verdwijnt dit financiële voordeel al snel als sneeuw voor de zon. Kiezen voor een bedrijf uit de buurt is alleen al omwille van deze reden zeker en vast een aanrader.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Is het plaatsen van dubbel glas in 2021 de moeite waard?

De meeste moderne en nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van dubbel glas. Hierdoor

Wat is HR glas?

Het uiterlijk van HR glas (hoogrendementsglas) is niks meer of minder dan normaal

HR++ of HR Triple glas?

Er zijn meerdere uitvoeringen van het hoogrendementsglas. De meest gebruikte variant is