Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten veiligheidsglasSteeds meer mensen kiezen er bewust voor om in hun woning gebruik te maken van veiligheidsglas. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. Zoals de naam reeds laat vermoeden is veiligheidsglas dan ook een stuk veiliger in vergelijking met standaard glas. Je dient er wel rekening mee te houden dat er door de jaren heen verschillende soorten veiligheidsglas op de markt zijn verschenen die allen over hun eigen, unieke eigenschappen beschikken. Wil je ook graag investeren in veiligheidsglas, maar zou je graag in eerste instantie een duidelijk beeld willen hebben van de kosten die er aan verbonden zijn? Wij vertellen je er graag alles over en zetten alle kosten even voor jou op een rijtje op deze pagina!

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost veiligheidsglas?

kostenZoals in de inleiding reeds aangegeven bestaat veiligheidsglas in tal van uiteenlopende vormen. Het is onnodig om te zeggen dat de kostprijs sterk afhankelijk kan zijn van het type veiligheidsglas. Wij zetten de verschillende mogelijkheden inclusief de gemiddelde kostprijs graag even voor jou op een rijtje aan de hand van onderstaande tabel.

Type veiligheidsglas Gemiddelde kostprijs
Eenzijdig, gelaagd glas Vanaf 45 euro per vierkante meter
Tweezijdig, gelaagd glas Vanaf 85 euro per vierkante meter
Gelaagd met extra folie voor gehard glas Vanaf 105 euro per vierkante meter
Gehard glas, niet gelaagd Vanaf 45 euro per vierkante meter

Is veiligheidsglas voor jouw woning interessant of niet?

Veel mensen willen op zich wel investeren in veiligheidsglas voor in hun woning, maar stellen zich de vraag of dit voor hun nu al dan niet interessant is. Zoals eerder reeds aangegeven kan veiligheidsglas in een groot aantal verschillende vormen voorkomen. De types zoals aangegeven in bovenstaande tabel zijn bovendien slechts het topje van de ijsberg omdat veiligheidsglas zowel kan worden vervaardigd aan de hand van enkel als dubbel glas. In ieder geval staat veiligheidsglas er om bekend ongekend veelzijdig te zijn. Deze veelzijdigheid zorgt er voor dat ze niet alleen kan worden gebruikt in de binnendeur van een woning, maar ook aan de buitenzijde van de woning. Veiligheidsglas die is vervaardigd op basis van dubbel glas verbetert immers de inbraakgevoeligheid van de woning en daarnaast beschikt ze ook nog eens over prima isolerende eigenschappen.

Verschillende soorten veiligheidsglas

Wanneer we alle mogelijkheden op vlak van veiligheidsglas in detail gaan bekijken kunnen we niet anders dan vaststellen dat er op dit vlak verschillende mogelijkheden bestaan. We onderscheiden dan ook deze soorten:

  • Gelaagd glas
  • Inbraakwerend glas
  • Gehard glas
  • Draadglas
  • Brandwerend glas
  • Plexiglas

Van welke van deze verschillende soorten veiligheidsglas je uiteindelijk in jouw woning gebruik maakt is sterk afhankelijk van situatie tot situatie. In bepaalde gevallen is het bijvoorbeeld aangewezen om gebruik te maken van gelaagd glas terwijl in andere situaties brandwerend of draadglas aangewezen kan zijn. Bij twijfel voor welk veiligheidsglas je het beste kiest is het altijd de moeite waard om even het advies van een expert in te winnen.

Gelaagd glas

In het merendeel van de gevallen wordt er bij veiligheidsglas voor gekozen om gebruik te maken van gelaagd glas. Dit type glas bestaat uit twee of meer glasplaten welke door gebruik te maken van een sterke folie aan elkaar worden gesmolten. De kracht waar dit glas over beschikt zorgt er voor dat deze bij een harde slag nooit volledig breekt. Wel moet je er rekening mee houden dat er een sterretje kan ontstaan, maar de glasscherven zullen aan de folie blijven kleven waardoor het bijvoorbeeld voor een inbreker een stuk lastiger wordt om zich toegang te verschaffen tot je woning. Gelaagd glas kan reeds worden aangekocht voor een kostprijs die begint vanaf 45 euro per vierkante meter.

Gehard glas

In vergelijking met gelaagd glas kunnen we vaststellen dat er bij gehard glas veelal slechts één enkele glasplaat aanwezig is. Extreme verhitting zorgt er voor dat dit glas op spanning wordt gebracht waardoor het in principe nagenoeg niet kapot te krijgen is. Breekt het glas dan uiteindelijk toch, dan valt deze in duizenden kleine stukjes uit elkaar die over minder scherpe randen beschikken in vergelijking met standaard glas. Dit zorgt er voor dat de kans op verwondingen steeds een behoorlijk stuk beperkter wordt. Gehard glas kan reeds worden aangekocht voor een kostprijs vanaf 45 euro per vierkante meter.

Draadglas

Zoals de naam reeds laat vermoeden bestaat draadglas uit glas waar een soort van metalen draad in zit verworven. Deze draad moet er voor zorgen dat het glas bij breuk niet zomaar in duizenden stukjes uit elkaar valt. Omwille van deze reden is draadglas een behoorlijk stuk veiliger in vergelijking met gewoon glas. Bovendien beschikt ze over inbraakwerende eigenschappen en is ze relatief voordelig in aankoop.

Brandwerend glas

In bepaalde situaties en bij enkele specifieke woningen of bedrijven kan het belangrijk zijn om gebruik te maken van brandwerend glas. Dergelijk glas is interessant omdat ze niet zo snel barst bij blootstelling aan hoge temperaturen. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat brandwerend glas veruit de duurste vorm van veiligheidsglas is. Afhankelijk van je exacte eisen kan je dan ook al snel rekenen op een kostenplaatje die is gelegen tussen de 250 en soms zelfs 500 euro per vierkante meter.

Plexiglas

In principe mogen we plexiglas niet onder de noemer glas plaatsen. Plexi is in werkelijkheid namelijk geen echte glas-, maar wel een kunststofsoort. Deze kunststof is evenwel zo licht en transparant dat het niet of nauwelijks ten opzichte van echt glas te onderscheiden valt. Plexiglas is zeer sterk en bovendien erg duurzaam. Ze is reeds verkrijgbaar vanaf een kostenplaatje van ongeveer 55 euro per vierkante meter.

Veiligheidsglas kopen tegen de scherpste prijs

Ben je overtuigd door de vele interessante voordelen die veiligheidsglas met zich meebrengt en wil je dan ook maar wat graag investeren? Zou je er evenwel zeker van willen zijn dat je veiligheidsglas aan kan kopen tegen de best mogelijke prijs? In dat geval is het absoluut een aanrader om de prijzen van veiligheidsglas bij verschillende glaszetters te vergelijken. Alleen op die manier is de scherpst mogelijke prijs voor je veiligheidsglas namelijk echt gegarandeerd.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

hr glas kosten

Dubbel glas subsidies en premies

Het plaatsen van dubbele beglazing in de ramen van uw woning levert een

Wat kost het laten plaatsen van dubbel glas in een dakkapel?

Door het installeren van een dakkapel op je schuine dak creëer je

Hoe draagt dubbel glas bij aan een koeler huis in de zomer?

De laatste jaren stijgt de zomertemperatuur in Nederland steeds meer. In 2019