Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten zonwerend glasVeel mensen kennen het wel, ze willen in eerste instantie zoveel mogelijk ramen in huis om een optimale inval van zonlicht te realiseren, maar wanneer ze de ramen eenmaal hebben stellen ze vast dat het in bepaalde ruimtes in huis wanneer de zon er op schijnt toch al snel veel te warm wordt. Omwille van deze reden wordt er tegenwoordig bijzonder vaak gekeken in de richting van zogenaamd zonwerend glas. Dit type glas zorgt er namelijk voor dat de invloed het zonlicht wordt beperkt waardoor het niet meer zo snel zo warm wordt in je huis. Ben je ook van plan om te investeren in zonwerend glas, maar wil je uiteraard eerst een duidelijk beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die er aan verbonden is? Aarzel dan niet langer en ontdek op deze pagina met welke kosten je precies voor zonwerend glas rekening dient te houden!

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten van (dubbel) glas voor u zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost zonwerend glas?

kostenMensen die van plan zijn om te investeren in zonwerend glas zullen uiteraard graag in eerste instantie willen weten wat het kost. We kunnen zonwerend glas tegenwoordig onderverdelen in tal van verschillende categorieën. De categorie waarin we het zonwerend glas onderbrengen is afhankelijk van de energie die door het glas in kwestie wordt geabsorbeerd. Afhankelijk van het zonwerend glas van je keuze zal je dan ook rekening moeten houden met een hoger of juist lager prijskaartje. Let op, de aangegeven kosten voor zonwerend glas is doorgaans altijd exclusief de plaatsing. Voor het plaatsen van zonwerend glas wordt gemiddeld een kostprijs in rekening gebracht van tussen de 45 en 75 euro per vierkante meter. We zetten de verschillende kosten van zonwerend glas even voor jou op een rijtje met onderstaande tabel.

Type Gemiddelde kostprijs
Aankoop zonwerend glas Vanaf 80 euro per vierkante meter
Plaatsing van zonwerend glas Vanaf 45 euro per vierkante meter

Zoals je kan zien kan de kostprijs van niet alleen het zonwerend glas op zich, maar ook van de plaatsing aanzienlijke verschillen vertonen. Om er echt zeker van te zijn dat je steeds kan genieten van de best mogelijke prijs is het daarom altijd belangrijk om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende glaszetters die zonwerend glas aanbieden. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om met zekerheid te stellen dat je geen enkele euro voor zowel je zonwerend glas op zich als voor de plaatsing er van teveel zal betalen.

Welke voordelen brengt zonwerend glas met zich mee?

Aan het gebruik van zonwerend glas zijn verschillende interessante voordelen verbonden. In eerste instantie beschikt dit type glas namelijk over reflecterende eigenschappen. Daarnaast zorgt zonwerend glas er voor dat de energiekosten worden verlaagd omdat op zonnige dagen de airco niet op volle toeren hoeft te werken. Wanneer je het zonwerend glas tot slot hebt geplaatst dien je geen gebruik meer te maken van een andere zonwering waardoor dit de uitstraling van je woning niet op negatieve wijze zal beïnvloeden.

Reflecterende eigenschappen van zonwerend glas

Veel mensen vrezen dat ze door gebruik te maken zonwerend glas niet alleen de warmte, maar ook het licht weren uit hun huis. Dat is echter niet zo. Het reflecterende glas zorgt er voor dat de lichtinval optimaal blijft terwijl de warmte gevoelig zal afnemen. Dit kan onder meer een uitkomst bieden voor kamers die over veel ramen beschikken die op het zuiden zijn gericht. De temperatuur kan in het bijzonder in deze plaatsen in huis aardig oplopen. Zonwerend glas beschikt in vergelijking met standaard dubbel glas steevast over een speciale coating die er voor zorgt dat het zonlicht wordt geabsorbeerd of weerkaatst.

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven zijn er verschillende soorten zonwerend glas op de markt verkrijgbaar waarvan de meest optimale tot wel 60 procent van de warmte in vergelijking met gewoon dubbel glas kunnen beperken. Door gebruik te maken van zonwerend glas blijf je met andere woorden profiteren van de lichtinval in je woning, maar dan wel zonder dat bepaalde ruimtes aanvoelen als een sauna.

Lagere energiekosten

Het tweede voordeel van zonwerend glas is er eveneens eentje om rekening mee te houden. Het is namelijk zo dat zonwerend glas er voor zorgt dat de elektriciteitsfactuur naar omlaag kan. De isolerende werking van het glas zorgt er namelijk niet alleen voor dat tijdens de zomer de airco minder overuren dient te maken, daarnaast moet er tijdens de koudere maanden ook minder worden gestookt. Zo sla je door gebruik te maken van zonwerend glas dus duidelijk twee vliegen in één klap.

Andere zonwering overbodig

Veel mensen houden er niet van om hun woning uit te rusten met speciale zonwering aan de buitenzijde. Velen stellen (terecht) dat dit de uitstraling van de woning op zeer negatieve wijze beïnvloedt. Bovendien wordt niet alleen de warmte, maar ook het zonlicht buitenshuis gehouden. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van zonwerend glas ben je in één klap van beide nadelen verlost. Verkoeling nodig? Denk aan een airco.

Is er een alternatief voor zonwerend glas?

Ben je om wat voor reden dan ook niet zo te vinden voor zonwerend glas en ben je daarom op zoek naar een alternatief? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om gebruik te maken van HR++ glas die is voorzien van een zonwerende coating. Let wel, hoe interessant ook deze oplossing voor je woning mag zijn, echt zonwerend glas weet toch altijd de beste resultaten te behalen.

Besparen op zonwerend glas?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan het vergelijken van de kosten bij verschillende glaszetters er voor zorgen dat je steeds kan rekenen op de beste prijs voor je zonwerend glas. Er is echter meer. Besparen op zonwerend glas kan namelijk ook door een subsidie aan te vragen. Zonwerend glas is doorgaans dubbel glas waar een bepaalde premie vanuit de stad of gemeente voor kan worden toegekend. Dat is nog niet alles. Heb je er bovendien al eens aan gedacht om zelf de plaatsing uit te voeren. Zelf zonwerend glas plaatsen mag dan niet zo eenvoudig zijn en je dient bijzonder voorzichtig te zijn in verband met de risico’s voor verwondingen, maar je kan er wel de plaatsingskosten mee uitsparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

HR++ of HR Triple glas?

Er zijn meerdere uitvoeringen van het hoogrendementsglas. De meest gebruikte variant is

Veiligheidsglas

In dit artikel trachten we u te informeren over veiligheidsglas. We hopen

Dubbel glas zetten tijdens muur renovatie

Veel gevels worden tegenwoordig gerenoveerd, vaak is de motivatie van deze gevelrenovatie