Kosten dubbel glas met ventilatieroosters

Kosten dubbel glas met ventilatieroostersWoningen die voor 1980 zijn gebouwd hebben zo hun charmes. Het zijn woningen die al een leven achter zich hebben. De woonwijken zijn karakteristiek en gezellig. Toch hebben de huizen bouwkundig zo hun makken. Een veel voorkomend probleem is de slechte mogelijkheid om te ventileren. Je moet alle ramen tegen elkaar open zetten wil jij een huis kunnen ventileren. Omdat niet iedereen hieraan denkt en niet iedereen met open ramen wil zitten zijn ventilatieroosters steeds populairder aan het worden.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Waarom jij HR glas met ventilatieroosters zou kiezen

HR glas is een heel gewild product. Het is de oplossing voor huizen om af te rekenen met het hoge aardgasverbruik en met een hoge CO2 uitstoot bij jouw huishouden. De ventilatie mag natuurlijk niet achterblijven. Wanneer je een raam laat plaatsen wil je immers niet dat het vocht binnen gesloten raakt in jouw huis. Om dit te voorkomen zijn er ventilatieroosters te koop. Deze zitten boven je nieuwe ramen gebouwd. Je kan ze het beste samen met je nieuwe ramen kopen omdat ze in je kozijnen worden gebouwd. In plaats van glas heb je een deel ventilatierooster. Door ventilatieroosters krijg je minder vochtproblemen in je huis waardoor je nog minder hoeft te stoken. Het is dan ook geen uitgave maar een investering.

Hoeveel kost hr glas of dubbel glas met ventilatieroosters

We keken voor jou naar de prijs van ventilatieroosters en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk product wil je gaan kopen Waar is de prijs op gebaseerd Wat is de prijs
HR++ glas Per vierkante meter, inclusief plaatsen + inclusief BTW 130 euro
Ventilatieroosters Per strekkende meter, inclusief montage op het raam Tussen 40 en 60 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan zou je kunnen overwegen om zelf je glas te vervangen. De ventilatieroosters kunnen er in de fabriek al op worden gemonteerd waardoor jij een alles in één prijs betaalt voor glas met ventilatierooster.
  • Als je niet handig bent aangelegd of werk graag uit handen geeft. Ben jij niet handig aangelegd of durf je het gewoon niet aan om zelf het glas in je huis te vervangen; in dat geval besteed je de werkzaamheden uit. Je betaalt de prijs voor het glas en de ventilatieroosters en laat het werk vervolgens door de glaszetter uitvoeren. Er komt dan ongeveer de prijs van het raam nogmaals bij aan zetkosten, zoals in onderstaand voorbeeld.
  • Prijsvoorbeeld van een raam van 2,00 bij 2 meter. Prijs van het glas is 2 x 130 euro is 260 euro. Prijs van het ventilatierooster is 40 euro. Kosten van het zetten zijn 90 euro (dit zit al in de prijs). Totale kosten zijn 260 + 40 is totaal 300 euro.

Hoe is het kostenplaatje van HR glas met ventilatieroosters bepaald

Hoeveel jij betaalt voor HR glas met ventilatieroosters bepaal je zelf aan de hand van keuzes. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot zijn je ramen. De prijs van ramen met ventilatieroosters zijn per vierkante meter en per strekkende meter berekend. Het spreekt dan ook voor zich; hoe groter de ramen, hoe hoger de kosten zullen zijn. De prijs per strekkende meter ventilatierooster loopt iets minder hard op dan die van de vierkante meters dubbel glas.
  • Keuze 2: Hoe wil jij de ventilatieroosters ingebouwd hebben. Wil je ventilatieroosters die bovenin je raam zitten in plaats van glas, of wil je echt ventilatieroosters die nagenoeg onzichtbaar verwerkt in een houten kozijn zitten? De prijs verschilt nogal. De tweede soort is namelijk een stuk duurder dan de eerste soort. De prijs van 60 euro gaat dan ook over ventilatieroosters die onzichtbaar zitten ingebouwd.
  • Keuze 3: Welk soort glas wil je laten plaatsen. Laat je dubbel glas plaatsen met ventilatieroosters, dan zal je doorgaans standaard het HR++ glas krijgen. Je ziet zelf in de tabel dat de prijzen verschillen tussen de diverse soorten glas. Kies jij dus voor HR+ glas, dan zal je minder kwijt zijn voor je ramen met ventilatieroosters. Kies je voor de optie van HR+++ glas, dan zal je meer kwijt zijn.
  • Keuze 4: Ga je zelf het glas plaatsen of laat je het plaatsen. HR glas kan je zelf plaatsen of je laat het plaatsen. Kies je voor de diensten van een glaszetter, dan mag je erop rekenen dat de prijs van een raam ongeveer verdubbelt, aangezien dit gelijk staat aan het aantal uren wat de glaszetter bezig is met het plaatsen van een raam. Een raam wat dus 80 euro aan materiaal kost zal ook ongeveer 80 euro aan zetkosten met zich meebrengen.

Bespaar voor je begint

  • Werk samen met je buren. Laat jij glas zetten met ventilatieroosters; informeer of je buren ook interesse hebben. Samen kunnen jullie een interessante kwantumkorting bedingen.
  • Vraag offertes op.

Hoe kom je aan offertes

Het opvragen van offertes is kinderspel. Je hoeft enkel op de onderstaande knop te drukken. Automatisch ontvang je daarna een paar offertes in je mailbox van leveranciers uit jouw buurt. Die mag je vergelijken. Het vergelijken kan jou een voordeel tot wel 35 procent opleveren.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.