Informatie en tips over dubbele beglazing
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Onderhoud dubbel glasIndien u er voor heeft gekozen om dubbel glas te plaatsen in uw woning dient u er rekening mee te houden dat deze van tijd tot tijd nood heeft aan het nodige onderhoud. Dit onderhoud dient op verschillende vlakken te gebeuren, namelijk:

  • Er dient onderhoud voor het aanwezige verf- en kitwerk te worden uitgevoerd
  • Er is onderhoud noodzakelijk voor de draaiende delen van het kozijn
  • Een gedegen onderhoud zorgt voor een goede ventilatie
  • Een goede reiniging van het dubbel glas zorgt voor een mooie en heldere doorkijk

Speciale aandacht voor de ventilatieopeningen

Het is bijzonder belangrijk om er voor te zorgen dat overtollig vocht zich niet kan ophopen in de buurt van de beglazing. Om dit te realiseren kunnen we u alleen maar aanraden om een passende ventilatie te voorzien. Daar komt bij dat deze ventilatieopeningen te allen tijde vrij gehouden moeten worden van stof, vuil en ongedierte om hun doel niet voorbij te schieten. Indien u er tot slot voor kiest om het glas nat te reinigen wordt het aangeraden om eerst de ventilatieopeningen even te stofzuigen. Op deze manier bent u er namelijk zeker van dat al het eventueel aanwezige vuil probleemloos kan worden verwijderd.

Lees ook: prijzen schilders

Twee keer reinigen per jaar

Het spreekt voor zich dat u er op regelmatige basis voor zult kiezen om de ramen in huis even van een grondige poetsbeurt te voorzien. Twee keer per jaar dienen de ramen echter een iets uitgebreider onderhoud te krijgen. Dan wordt het schoonmaken van de dubbele beglazing niet alleen gedaan om terug een mooie doorkijk te hebben, daarnaast komt dit ook de constructie ten goede. Indien er geen goede reiniging plaatsvindt, kan het namelijk voorkomen dat de verbindingen en randen van bijvoorbeeld aluminium ramen, het kit- en schilderwerk van houten ramen en het oppervlak van kunststof ramen kunnen worden aangetast ten gevolge van de vervuiling in de lucht. Een degelijk onderhoud is wat dat betreft dan ook absoluut wenselijk. Bekijk ook de mogelijkheden van gevelreiniging.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vocht tussen dubbel glas

Als er bij dubbel glas vocht tussen de ruiten zit, dan is

Triple glas vs. dubbel glas

Denk je aan het installeren van nieuwe dubbele of driedubbele beglazing? Wilt

Dubbel glas lek

Als u ziet dat er bij dubbel glas condensatie aan de binnenkant van