Kosten schuifloket

Bij het ontwerpen van een openbaar gebouw wordt vaak gekeken naar de mate van transparantie. Transparantie geeft een gebouw een extra verwelkomende uitstraling. Een bezoeker die binnenloopt weet dat er naar hem omgekeken wordt. Daarnaast weet de bezoeker dat er een mogelijkheid is om contact op te nemen met degene die achter een raam zit. Om een dergelijke contactmogelijkheid te bevorderen maken veel scholen, bedrijven en instellingen gebruik van een schuifloket. Dit is een raam met een schuiffunctie erin. Het raam kan voorzien zijn van een perforatie waar doorheen kan worden gesproken met de bezoeker. We keken voor jou naar een schuifloket en de kosten die daarmee gemoeid gaan.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoeveel kost een schuifloket

Een schuifloket is een product wat je redelijk eenvoudig aan kan schaffen. Het zal altijd op maat moeten worden gemaakt voor jouw gebouw. De installatie kan gebeuren door een technische dienst, maar je zou er ook een glaszetter voor kunnen inhuren. We keken voor jou naar de kosten van een schuifloket.

Wat wil je afnemen Hoe is de prijs berekend Hoeveel kost het
Een schuifloket, exclusief plaatsingskosten maar inclusief BTW Per vierkante meter Tussen 290 en 400 euro
Glaszetter om een schuifloket te plaatsen Per uur Tussen 40 en 60 euro
  • Als je handig bent of een eigen technische dienst hebt. Ben jij handig aangelegd of heb je een eigen technische dienst; in dat geval kan je het beste een schuifloket zelf ophalen bij de fabrikant en installeren in het gebouw. Je kan op die manier sneller gebruik maken van jouw schuifloket.
  • Als je niet handig bent of als je geen eigen technische dienst hebt. Ben jij niet handig aangelegd of heb je geen eigen technische dienst, dan laat je een glaszetter het schuifloket in jouw gebouw installeren. Je kan dan waarschijnlijk ook gebruik maken van een medewerker van de leverancier om deze klus voor jou uit te voeren.

Hoe is het prijskaartje van een schuifloket samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een schuifloket bepaal je zelf door de bestelopties. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot moet het schuifloket worden. Een schuifloket heeft doorgaans een minimale grootte van 1 vierkante meter. Bestel je een kleiner schuifloket, dan zijn de kosten alsnog die van een vierkante meter. De grotere loketten worden uiteraard naar verhouding wat duurder. Aan een schuifloket is niet echt een maximale afmeting verbonden. Het is maar net wat voor jouw gebouw het handigste is.
  • Keuze 2: Welk hang en sluitwerk moet er op het schuifloket komen te zitten. Een schuifloket zal je doorgaans willen voorzien van hang- en sluitwerk. Het is immers een open verbinding met een kantoor en een ongewenste bezoeker zal daar misbruik van willen maken. Je kan ervoor kiezen om een schuifloket af te sluiten met een vast slot of met een grendel die aan de binnenkant te openen is. Ook kan worden gekozen voor een slot in de plint van het schuifgedeelte zelf.
  • Keuze 3: Welk type glas kies je. Je kan kiezen voor meerdere typen glas. In de meeste gevallen is normaal of gelaagd glas een goede keuze. Heb je echter een overheidsgebouw waar dreigingsgevaar is bij contact met de cliënten of bezoekers, dan is gewapend glas een betere optie. Gewapend glas is een duurdere keuze. Deze prijs zal dan ook absoluut de kosten van een schuifloket opdrijven. Denk bij steviger glas ook aan het bijpassende hang- en sluitwerk wat we al eerder noemden.
  • Keuze 4: Wil je een spreekmogelijkheid inbouwen. Een schuifloket kan je voorzien van een paar perforatiegaatjes om door te kunnen spreken met een bezoeker of klant. Je kan echter ook een spreekmogelijkheid met een microfoontje en een speakertje inbouwen. Dit kan je laten doen door de fabrikant van een schuifloket. De prijs loopt hierdoor op tot de bovengrens van 400 euro.
  • Keuze 5: Laat je het schuifloket bezorgen of haal je het op bij de fabriek. De meeste leveranciers van dit soort producten hebben een service dat jij jouw nieuwe schuifloket kan ophalen bij de fabriek. Dit is een snelle methode die jou bovendien kosten bespaart. Heb je een eigen expeditie afdeling bij je bedrijf zitten, dan kan die uiteraard ook dit soort producten ophalen.

Goede bespaartips

Een schuifloket is een aankoop waar nogal wat geld mee gemoeid is. Je kan gemakkelijk besparen op de aanschaf met onderstaande bespaartips.

  • Koop een schuifloket bij een leverancier uit je eigen omgeving. Wanneer je een schuifloket zelf gaat ophalen is het verstandig om dit te bestellen bij een leverancier uit je eigen omgeving. Dit scheelt je een stuk in de reiskosten.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een schuifloket door offertes op te vragen. Een muisklik is genoeg om een aantal offertes te ontvangen. Je kan ze vergelijken en tot een voordeel van wel 40 procent komen.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.