Kosten spouwbreedten glas 7 t/m 18 mm

Kosten spouwbreedten Steeds meer huishoudens gaan over tot de investering in dubbel glas. Ze kopen dubbel glas voor hun  tmglas is een behoorlijke kostenpost voor een woningeigenaar. Omdat de kosten van nieuwe kozijnen met dubbel glas behoorlijk kunnen oplopen en kozijnen vaak lang mee gaan, gaan steeds meer mensen over tot de aanschaf van alleen het dubbele glas. Welke isolatiewaarde dat dubbele glas heeft wordt bepaald door de spouwbreedte. We keken naar de spouwbreedten 7 t/m 18 mm.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Wat is een spouw

De spouw is een term die je bij dubbel glas en HR glas vaak voorbij hoort komen. Het staat voor de ruimte die tussen twee ramen in zit. Dit heet de spouw. De spouw is bij HR glas gevuld met lucht en bij HR+ en HR++ glas met gas. Hoe breder de spouw, hoe meer lucht of gas er als buffer tussen jouw huis en de buitenlucht in zit. Hoe groter die buffer, hoe hoger de isolerende waarde van een raam.

Hoeveel kosten de spouwbreedten 7/m 18 mm

We keken voor je naar de spouwbreedten van 7 t/m 18 mm. Daarbij gingen we uit van glas van 6 mm dik, van gelaagd materiaal met folie. Het binnenglas is 4 mm dik. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke spouwbreedte Wat is de basis van de prijs Wat is de prijs
Spouw van 7 mm Per m2, buitenlaag glas 6 mm dik, gelaagd materiaal met folie. Zonder montagekosten en exclusief BTW Tussen 90 en 95 euro
Spouw van 9 mm Per m2, buitenlaag glas 6 mm dik, gelaagd materiaal met folie. Zonder montagekosten en exclusief BTW Tussen 90 en 95 euro
Spouw van 12 mm Per m2, buitenlaag glas 6 mm dik, gelaagd materiaal met folie. Zonder montagekosten en exclusief BTW Tussen 90 en 95 euro
Spouw van 13 mm Per m2, buitenlaag glas 6 mm dik, gelaagd materiaal met folie. Zonder montagekosten en exclusief BTW Tussen 90 en 95 euro
Spouw van 14 mm Per m2, buitenlaag glas 6 mm dik, gelaagd materiaal met folie. Zonder montagekosten en exclusief BTW Tussen 90 en 95 euro
Spouw van 15 mm Per m2, buitenlaag glas 6 mm dik, gelaagd materiaal met folie. Zonder montagekosten en exclusief BTW Tussen 90 en 95 euro
Spouw van 17 mm Per m2, buitenlaag glas 6 mm dik, gelaagd materiaal met folie. Zonder montagekosten en exclusief BTW Tussen 95 en 100 euro
  • Als je handig bent. Glas zetten kan je beter aan een glaszetter overlaten. Als je handig bent aangelegd zou je echter een paar zaken zelf kunnen doen waardoor je uiteindelijk minder aan de glaszetter moet betalen. Je zou bijvoorbeeld zelf je oude glas kunnen verwijderen en afvoeren. Daardoor bespaar je een deel van het uurloon. Het uurloon van een glaszetter is ongeveer tussen 30 en 40 euro per uur.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig of laat je het werk liever aan een professional over, dan laat je ook het verwijderen van je oude glas en het afvoeren van glas naar de gemeentewerf aan de glaszetter over. De meerkosten die deze daardoor moet maken brengt hij aan jou in rekening.
  • Als je een beetje handig bent. Ben jij een beetje handig, dan zou je ervoor kunnen zorgen dat de glaszetter gemakkelijk bij je ramen kan komen. Je kan alvast je terras leegruimen en de vensterbanken leeghalen.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor dubbel glas bepaal je zelf door gemaakte keuzes. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot zijn je ramen. De prijs van het dubbele glas is in dit geval per vierkante meter aangegeven. Je mag daaruit opmaken dat meerdere grote ramen een hogere investering zijn dan meerdere kleine ramen. De afmeting doet er zeker toe.
  • Keuze 2: Hoe dik mag het raam zijn. De dikte van het glas wat je laat plaatsen doet er ook toe in dit geval. Twee dunne glasplaten, niet gelaagd, van 4 mm zijn goedkoper dan een dubbele glasplaat, gelaagd, van 6 mm met een tweede glasplaat van 4 mm. Dikker glas is altijd kostbaarder.
  • Keuze 3: Zit er een folielaag tussen het glas. Je kan gelaagd glas kiezen met of zonder folielaag. De folielaag is van metaal, maar deze is zo dun dat je het niet ziet zitten. Een folielaag voegt isolerende waarde toe. Bovendien zorgt deze ervoor dat er geen UV stralen door je raam heen kunnen komen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Dubbel glas met diverse spouwbreedtes is kostbaar. Je bespaart er het liefste op. Dat is heel gemakkelijk te doen. Met één klik op deze button krijg jij vrijblijvende offertes van lokale glashandelaren. Het vergelijken hiervan kan jou een voordeel opleveren wat oploopt tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.