Dubbel glas tips

Dubbel glas tipsAls jouw woning ouder is dan 40 jaar is de kans groot dat het een dure kostganger is. Je merkt dat maandelijks wanneer jij je voorschot aan het energiebedrijf betaalt. Het grootste gedeelte van de rekening gaat naar jouw aardgasverbruik toe. Dat gas heb je nodig om je cv ketel te kunnen stoken. Je merkt het niet, maar ongemerkt vliegt er maandelijks behoorlijk wat geld uit je raam. Daar ontsnapt namelijk de warmte die jij juist binnen zou willen houden. Het is dan ook een goed idee om te gaan kijken naar dubbel glas voor in je huis.

*Tip

Wat kost HR glas voor u? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Waarom zou jij nieuw glas kopen

Nieuw dubbel glas koop je dus vooral om te besparen op je maandelijkse energienota. Je kan met de investering in dubbel glas toch al snel een flink bedrag van een paar tientjes per maand terugverdienen. De totale uitgave van het dubbele glas verdien je daardoor over een periode van een aantal jaar weer terug. Een termijn van 9,7 jaar is heel gebruikelijk wanneer je HR++ glas laat plaatsen in jouw huis. Koop je een goedkopere soort glas, zoals HR+ glas, dan ben je met een jaar of 7 uit de kosten.

Dubbel glas en rendement

Wanneer je gaat kijken voor dubbel glas kom je heel vaak de term rendement tegen. Rendement staat voor het voordeel wat je hebt doordat je dubbel glas hebt laten plaatsen. Die paar tientjes per maand die jij terugverdient, dat is je rendement. De aanschaf van het dubbel glas is jouw investering. Je doet dus een investering die je op de termijn weer terugverdient.

Heb je ook direct voordeel met dubbel glas

Ga je dubbel glas kopen voor in je huis, dan heb je ook direct een voordeel. Wanneer je niet van plan bent om over 9,7 jaar uit je huis te vertrekken maar misschien al eerder is er ook goed nieuws te melden. Het energielabel van jouw huis verbetert ook. Het energielabel is een verplichting bij de verkoop van een huis. De kopers kunnen zien hoe zuinig jouw woning met energie omgaat. Dat is iets wat hun voorkeur voor een huis kan bepalen. Niemand betaalt immers graag teveel met de maandelijkse energienota.

Wat nu als je kozijnen nog goed zijn

Veel mensen denken bij het kopen van dubbel glas dat ze ook gelijk nieuwe kozijnen moeten gaan kopen. Bij houten kozijnen zal dit zomaar nodig kunnen zijn omdat die na een jaar of 40 tot 50 beginnen te lijden aan houtrot. Wanneer jouw huis echter stalen kozijnen heeft is de aanschaf van nieuwe kozijnen totaal overbodig. Gelukkig kan je dubbel glas ook laten plaatsen in bestaande kozijnen. Het glas wordt dan ingemeten en vervolgens zal de leverancier van glas voor jou HR++ glas op maat gaan maken. Dit zou moeten schelen, denk je, maar vaak is dit niet waar.

Dubbel glas, dubbele prijzen

Koop je dubbel glas, dan kan je het kopen in combinatie met nieuwe kozijnen. De fabrikant kan in dat geval in één keer de kozijnen en het glas op maat (laten) maken. Het voordeel is vervolgens voor jou. Het glas kost dan namelijk ongeveer de helft per vierkante meter minder dan wanneer je het los op maat laat maken. Wanneer je dus kozijnen hebt die het nog net een jaar aan zouden kunnen, is het wellicht verstandig om ze toch al wat eerder te laten vervangen. De besparing op het glas alleen al maakt het de moeite waard.

Informeer of je dubbel glas in je kozijnen kan nemen

Dubbel glas in jouw bestaande kozijnen zal niet altijd mogelijk zijn. Dat komt doordat het HR++ glas een stuk dikker is in zijn totaal genomen dan het oude enkele glas, oftewel floatglas. Wanneer er aanpassingen aan je kozijnen moeten worden gedaan om het nieuwe glas erin te plaatsen, of wanneer er extra dun glas moet worden geplaatst om een passend geheel te krijgen mag jij je ook afvragen of het financieel nog wel de moeite waard is om met je oude kozijnen te blijven zitten.

Bespaartips

  1. Wanneer u van plan bent om de oude beglazing in uw woning te laten vervangen door dubbel glas zult u merken dat dit steeds gepaard gaat met een behoorlijke investering. Omdat lang niet iedereen zomaar over een dergelijk bedrag beschikt kan het interessant zijn om gebruik te maken van een aantal interessante bespaartips. Uiteraard beschikt u vandaag de dag over de mogelijkheid om te profiteren van het verlaagde BTW-tarief en kunt u een subsidie verkrijgen bij uw stad of gemeente, maar er is meer. Door rekening te houden met de volgende drie bespaartips is het dan ook mogelijk om uw dubbel glas aan te kopen tegen de met zekerheid laagst mogelijke prijs.
  2. Probeer gebruik te maken van kwantumkorting. De eerste tip om te besparen op het aankopen van dubbel glas gaat schuil in het gebruik van een mogelijke kwantumkorting. Wanneer niet alleen u, maar bijvoorbeeld ook uw buurman er aan denkt om de bestaande beglazing in zijn woning te vervangen is het altijd interessant om de opdracht samen te verstrekken. Op deze manier kan er vaak een dubbele besparing worden gerealiseerd. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat het aankoopbedrag van het dubbel glas kan worden verlaagd, maar daarnaast kan er nog een extra mooie korting worden verkregen op de plaatsingskost. Door gebruik te maken van een kwantumkorting kan er in de praktijk voor worden gezorgd dat er zomaar tot 20 procent kan worden bespaard op de standaard kostprijs die een investering in dubbel glas met zich meebrengt.
  3. Vervangen van slechts enkele ramen. Een tweede niet onbelangrijke bespaar tip gaat schuil in het feit dat u er ook voor kunt kiezen om slechts enkele ramen in huis te vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ramen van de ruimtes die het vaakst en het meest worden verwarmd zoals de woonkamer en de keuken. Alleen al door het vervangen van de oude beglazing in deze ruimtes door dubbel glas kan een behoorlijke energiebesparing worden gerealiseerd en dat mits een vrij beperkte investering.
  4. Vergelijken van offertes. Een eveneens zeer interessante mogelijkheid om te besparen op het laten plaatsen van dubbel glas in uw woning is de offertes van verschillende bedrijven met elkaar vergelijken. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan zomaar een korting tot maar liefst 40 procent worden verkregen op het standaard prijskaartje. Het mag dan ook duidelijk zijn, het kost een beetje tijd en moeite, maar wanneer u echt zeker wenst te zijn van de scherpst mogelijke prijs voor uw dubbel glas is het uitvoeren van een objectieve vergelijking ongetwijfeld meer dan de moeite waard.

Een goed advies is goud waard

Wil jij dubbel glas gaan kopen en zit je met een dilemma; alleen dubbel glas of kozijnen met dubbel glas, dan doe je er verstandig aan om een onafhankelijk advies in te schakelen. De glaszetter kan jou vertellen wat je mogelijkheden zijn met dubbel glas in jouw kozijnen. Wil je dan prijzen gaan vergelijken voordat je een besluit maakt en de klus aanbesteedt, lees dan nog even verder.

Offertes opvragen

Als laatste stap voordat je dubbel glas gaat aanschaffen is het een goed idee om eerst offertes te vergelijken. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Jij ontvangt gelijk offertes van producenten uit jouw buurt. Daar kan jij je voordeel mee behalen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 30 procent, nog voordat je zelfs maar een producent hebt gesproken. Dat is snel verdiend.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.