Kosten transportverzekering glas

Kosten transportverzekering glasIeder jaar kiezen duizenden huishoudens ervoor om hun oude dubbel glas of hun enkele beglazing te laten vervangen door HR++ of HR+++ glas. Dit is niet zo’n heel vreemde keuze wanneer jij je bedenkt dat je met verouderd glas maandelijks een behoorlijk bedrag betaalt aan je energieleverancier. Op het moment dat jij nieuw glas gaat bestellen moet je goed de website van de leverancier doornemen. Op de factuur komen namelijk – behalve de kosten van het nieuwe glas zelf – ook een aantal kleine lettertjes en diverse posten te staan. Een van die posten is de transportverzekering.

*Tip

Wat kost HR glas? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale glaszetters.

Waarom een transportverzekering bij glas zo belangrijk is

Als er één product is wat riskant is om te vervoeren over de weg is het wel glas. Je moet je bedenken dat de leverancier van jouw nieuwe glas een behoorlijk aantal kilometers aflegt over de weg met jouw nieuwe glas. Dat staat op een transportwagen en wordt met de uiterste zorg gezekerd. Toch kan het zomaar zo zijn dat er onderweg wat gebeurt. De vraag is voor wie die kosten dan zijn.
De leverancier van jouw dubbel glas betaalt een verzekeringspremie per klus. Die verzekeringspremie berekent hij uiteraard door aan jou. We hebben het hier over de transportverzekering glas.

Hoeveel kost een transportverzekering glas

We keken voor jou naar de kosten van een transportverzekering glas en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk product of dienst moet er worden aangeschaft Wat is de berekening van de prijs Wat is de berekende prijs
Transportverzekering glas Percentage van de totale rekening 1,5 procent berekend over de totale factuur van de glaszetter voor het materiaal, kilometerkosten, maar exclusief het arbeidsloon.
  • Als je ervoor kiest om het glas zelf op te halen bij de fabrikant. Fabrikanten van glas zullen hun product vrijwel altijd naar jou toe komen brengen met hun eigen transport materieel. Toch kan het zo zijn dat jij ervoor kiest om zelf je glas op te gaan halen bij de leverancier. Je betaalt dan geen transportkosten en uiteraard ook geen transportverzekering.
  • Als je de fabrikant het glas laat brengen. Kies jij ervoor om de fabrikant of de glaszetter het glas te laten brengen naar jouw adres toe, dan wordt over het totale kostenplaatje van de glaszetter een percentage van 1,5 procent berekend. Er wordt dan gekeken naar het materiaal en naar de transportkosten van de glaszetter of de fabrikant.

Hoe is de prijs van een transportverzekering glas opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor de transportverzekering glas hangt af van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat voor transportwagens gebruikt de leverancier. Heeft de leverancier mooie gesloten transportwagens waar hij zonder al teveel problemen het glas over lange afstanden mee kan vervoeren, dan zal hij naar verhouding minder premie hoeven te betalen voor de transportverzekering. Het kan echter wel zo zijn dat de leverancier die mooie gesloten transportwagen via via weer voor een deel aan jou berekent. Gebruikt de leverancier een open aanhanger waar het glas op staat, dan is het behoorlijk wat kwetsbaarder. De leverancier betaalt dan ook meer premie voor het vervoer. Ook deze premie wordt aan jou doorberekend.
  • Keuze 2: Welke afstand legt de leverancier af. De transportverzekering van glas wordt voor een deel berekend over de afstand die moet worden afgelegd. Moet de leverancier maar een paar kilometer rijden naar een adres in eigen vestigingsstad, dan zal hij minder kwijt zijn dan wanneer hij naar de andere kant van het land toe moet reizen om glas af te leveren.
  • Keuze 3 Hoe lang bestaat het bedrijf al. Een transportverzekeraar van glas zal naar een aantal zaken kijken voordat hij de premie gaat bepalen voor een glaszetter. Een van de zaken waar naar wordt gekeken is hoe lang het bedrijf al bestaat. Een bedrijf wat pas heel recent is gestart is nog behoorlijk onervaren bij vervoer over de weg. De fabrikant of leverancier zal dan ook flink moeten betalen voor het vervoer en de transportverzekering. Een bedrijf wat al jaren actief is in de glasbranche heeft meer ervaring en zal daardoor minder snel schade berokkenen.
  • Keuze 4: Hoeveel schadevrije jaren zijn er opgebouwd. Net als bij een autoverzekering wordt er bij een transportschadeverzekering gekeken naar het aantal schadevrije jaren wat een leverancier heeft afgelegd. Dit bepaalt het percentage van de totale rekening wat de leverancier in rekening zal brengen aan jou.
  • Keuze 5: Bij welke verzekeraar is de glasleverancier aangesloten. Net als bij andere verzekeringen geldt; verzekeraars hanteren verschillende tarieven. Hoeveel jij betaalt aan de glasleverancier hangt maar net af van het tarief wat hij aan zijn transportverzekeraar moet betalen.

De beste bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen op een transportverzekering. Je doet dit heel eenvoudig met een klik op deze muisknop. Je bespaart direct op je verzekering door de offertes die je krijgt te vergelijken. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen, tot wel 30 procent.

Gratis tot 6 offertes in uw mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat is de prijs moeilijk te bepalen. Verstandig is om niet de eerste de beste glaszetter te kiezen. Vergelijk via onze website tot 6 lokale dubbel glas specialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Maak een weloverwogen keuze.